Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 504
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Тита 🍀 като мине първата вливка, ще ти олекне. Може да се запази косата. 🍀

# 646
  • София
Тита, спокойно! Наистина, преди първата е най-гадно. После виждаш, че не е страшно и си спокойна за следващите.

Момичета, препоръчайте стилизант за коса. Моята е станала два пръста, къдри се и не стои на никъде. Искам да постигна рошав ефект, но без да изглежда мокра. Никога не съм била с къса коса и нямам идея какви стилизанти биха свършили работа. Пробвах с гел, не ми харесва мокрия ефект. С по-малко гел, пък не се фиксира добре. Гледам в нета, че има милион продукти, кремове, млека, вакси, пяни... Какво да взема? Февруари тръгвам на работа и трябва да се докарам до някакъв човешки вид. Няма да изтрая да съм с перука цял ден

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 21:44 от Тинтири-Минтири

# 647
  • Варна
Тинти, благодаря за куража. Green Heart
За косата. Моята си е много къдрава, от както се помня. За да държа къдриците и да не изглеждам като облак, ползвам различни течности. С тях получам лесно мокър ефект, без да изглежда омазана косата.
Тази > https://shop.lillydrogerie.bg/fiksirane-na-k-drici-150m
и тази https://shop.lillydrogerie.bg/linea-bio-krem-za-k-drici-115ml
И с двете, за мокър ефект, леко трябва да е влажна косата. Слагам малко на пръстите си и разнасям по косата. После намокрям дланите си и оформям. Къдриците стават леко твърдички, но стоят естествено.

# 648
  • София /Абсурдистан
Ние си останахме в къщи, че сме нещо разкиснати и болнави. Аз пак съм на инжекции Дексаметазон, поради което и отслабването ще е мираж.  Скука. Ама на мен не ми пречи, явно имам нужда от това.
Тинти, аз ползвам пяна на Алверде от ДМ. Заради алергиите, ползвам предимно био продукти. За рошав ефект, пръскаш на дланите и оформяш игличките. Отгоре пръскаш малко лак за коса, но от тези за силен фиксаж. Аз така си оформях перушината. Сега вече косата  ми стана дълга и започва да придобива видът си от преди химиите. Много интересно, всички казвате, че косите са ви къдрави. Моята никога не е била, остана си съвсем права.
Някои не си губят косите, ама зависи какво ти вливат. На мен от Доцетаксела косата ми проредя, но не опада. Аз не съм била с гола глава, но си носех перуки разни, че пуста суета. И то юли месец, в най- свирепите жеги.
На 3- ти и аз съм на ямр. Така почвам годината...

# 649
Честита Нова Година! Нека новата година да донесе на всички само здраве, спокойствие и хубави моменти!

Момичета, мога ли да попитам тези от вас, които са си купували перуки, от къде са ги взели. Със сестра ми харесахме една в Амоена, от където ни казаха, че работят с фризьор. Имате ли представа кой е, защото бихме искали да се консултираме с него преди да дадем прите за перуката.

На вас коя вливка ви повлия на косата? И чували ли сте нещо за охлаждащите каски за коса, които се слагат по време на вливките, за да опазят косата от опадане?

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 22:45 от jvb

# 650
jvb Около 16-17  ден след първа вливка почва да пада косата.

# 651
  • София /Абсурдистан
При мен започна да пада 2 седмици след втората вливка.
Перуките в Амоена са скъпи, даже и с протокол. Аз си взех от едно магазинче, на Евлоги Георгиев и моят фризьор ми я нагласи точно като за мен. Платих 125 лв за естествена.

# 652
Добро утро,
Лейди, утре всичко да е шест! От кога го мислиш този ямр🍀Ето, дойде, за да те успокои.
Тита, при теб също ще е! Не се страхувай, отрова е, но се преборва с нея, не я мисли като отрова, а като убиец на остатъци от рак.🍀
Спах, Божее, спах тази нощ, къде да чукна. 😫

# 653
Здравейте момичета, Честита нова година желая ви здраве има ли го всичко друго ще се нареди!

Аз изкарах новата година дремейки в нас, нямах сили да излизам или да празнувам. Беше ми много отпаднало. Втората вливка как да кажа....беше ми по гадно, ноо по кратко. Гадеше ми се, но зофрана помагаше бързо. Кисилини имах за ден и то леки. Може би защото по време на вливката ми сложиха някакво лекарство против тях. След инжекцията лонгуекс, вечерта ме заболяха мускулите все едно съм правила лицеви опори, не беше кой знае какво..боляха ме през нощта и на другия ден спряха. Надявам се това да е, че ми казаха че можело и след няколко дни да имам ефекти от нея..Вече малко се освестям..
Косата..падна на 16 ден..поне тогава почна..минах я с машинка и сега се чудя не избързах ли, защото още имам набола и расте, а другите косми по тялото са си тук Sad Или пък сега ще опада всичко..как мислите?
Минавам през някви епизоди на рев, защото се чувствам грозна и неженствена..не искам да излизам да виждам никой..чувствам се като някъв изрод.. Знам че е временно и мога да пооправя вида си в момента ама нямам желание.. Честно казано най ми е гадно за косата...перуката хубава е, ма не е мойта не съм аз.. Не знам какво ми става.. Имали ли сте такива мисли?
Общо казано, физически май леко понасям нещата, като знам какво би могло да бъде, но психически е по тежко..
Тита..знам какво ти е, ама всички бяха прави тук..мина и после знаеш какво е..честно казано не е нещо непреодолимо. На мен първата ми беше лека като изключим киселините.. Сега като се замисля..май и втората не ми беше толко тежка..просто ми беше все едно ахааа и ще повърна..ама не се случи..това надигане обаче ти прави гадното.. Беше за кратко обаче 3-4 дни.. Ти май си на друга химия не е червена.. Колежката ми по стая е на платина..тя все едно нищо..малко отпаднала и толко.. Така че ще мине и ще замине..
Ако ти е някаква утеха Blush

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 11:21 от Антония Д

# 654
  • София /Абсурдистан
Моля, стиснете ми едни палци за утре! Дано всичко да е наред, но определено  има възпалителен процес и не се прави операция, докато не мине.
Аз днес съм тотал щета. Направих хипертонична криза от дексаметазона и съм червена като домат. Лежа и не мърдам. А още поне 2 пъти ще ми го бодат, днес и утре.

# 655
Лейди, стиснати силно от мен! От тоя декса тръпки ме побиват като знам, че няма как да мина и без него. Чакаме те с добрите новини.
Тони, сама трябва да намериш кое ще те накара да се почувстваш по-красива. При мен най- добре действа пазаруването. Но при мен винаги е било отдушник.
На 08.01 ми е първата вливка с ФЕК. Зофрана да си го поискам на рецепта нали? Тони, на теб в отделението ли ти го изписаха? Ще нощувам една нощ, което също ме напряга.

# 656
  • София /Абсурдистан
Моля, стиснете ми едни палци за утре! Дано всичко да е наред, но определено  има възпалителен процес и не се прави операция, докато не мине.
Аз днес съм тотал щета. Направих хипертонична криза от дексаметазона и съм червена като домат. Лежа и не мърдам. А още поне 2 пъти ще ми го бодат, днес и утре.

# 657
На бялата и аз имах малко пъти моменти на гадене, нищо не съм вземала. ФЕК червена ли е? Удряла в сърцето ми каза докторката, очаквам по-тежко да я понеса.

# 658
  • София /Абсурдистан
За фек чувам за първи път и не знам какво е.
Пиша от телефон, който се скапва и май затова размножава и излизат последователни постове, а ги сложих в един.

# 659
Лейди, ти с импланти ли беше? Запомнила съм, че от болната страна е възпалението. Ако е мастектомия с поставяне на имплант, от къде идва възпалението, от него ли?
ФЕК/CEF така е известно, май е червена. Дано се задържат ноктите, че те вече са на границата с падане. А доста ги обгрижвам. Васкулитът ми почти изчезна, дано не се завърне, че много боли. Така и не стана ясно дали е от паклитаксела или дексаметазона. Тази инжекция дава страничен ефект точно васкулит. Ако кръвните се задържат ок, дали я слагат на всички?

Общи условия

Активация на акаунт