Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 495
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Тото не ми са изписвали нищо, без рецепта си го взех. Ако питаш за лонгулекса, на всички я слагат, казаха, че ако се понесе твърде тежко не я слагат, намаляват дозата..имало варянти. С нощувка си е супер. Всички са мили и ако ти има нещо се срараят да те облекчат, аз без нощувка не искам. По спокойно ми е. Освен това си има всички удобства.
Фек и на мен ми пише, значи е червена. Нищо ми няма на ноктите за сега. Лигавиците обаче страдат. Не са ми казвали, че на сърцето влиае, но ме гледа кардиолог преди първата вливка. На мен не са ми падали показателите, но ми сложиха инжекцията, май си е задължителна и е по добре с нея..
Лейди стискам ти палци!

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 13:16 от Антония Д

# 661
  • София /Абсурдистан
Тото, с импланти съм, но от болната страна при лъчето кожата се разкъса и извадиха импланта. Сега трябва да го сложат отново, но има възпаление. И понеже квартиранта е възпалителен вид при мен, притесняван се много. А от здравата страна мина и замина, нищо ми няма там, импланта си е ок. Кой да ми каже, че импланти се слагат 6 месеца след лъчето, аз не знаех.

# 662
Тони, кои лигавици имаш предвид? На мен и кръвотечението от носа ми спря. Слагат ли ти дексаметазон, алергии имаш ли?
Лейди, като вече обикалях по хирурзи за мнения за операцията, много хора около мен ми говореха да си направя 2в1 операция и да слагам имплант. Професорът от ВМА, който ме оперира ми каза така - след две години рано е да мислите за реконструкция, предстои ви вероятно и лъчетерапия и най-добре да се фокусирате върху лечението. Друг хирург ми каза, че съм млада, трябвало да се направи 2в1. В Сити се запознах с едно момиче, при същия този втория е правила операция с реконструкция. Казал й да се подпише, че отказва лъчето и да не се поддава на натиска за него. При все, че е била с лимфо-васкуларна инвазия като мен, лъче не е правила. Мен би не било страх да не го направя само заради имплант. Сега с времето осъзнавам и съм благодарна, че се доверих и не сложих, защото наистина може от нищото да стане друга беля. Но естествено всеки си решава, аз и другата ще искам да махна след време. А дали ще сложа и импланти... Ще го решавам. Много вода има още да изтече.

# 663
Тото, предимно устата и носа,сухота и сърбеж, ама лек, долу също, става много сухо . Питах за сърбежа дет имах долу и Зори май се оказа права, че е ит сухо. От болницата ми отговориха, че е заради кортикостероидите. Отмина ми като мазах овлажняващо гелче.
Нямам алергии, поне за сега не са се проявили някакви. Дексаметазон май ми слагат, още не съм взела епикризи да видя какво точно ми наливат, но чух това име като сменяха банките на системата. Слагат ми 3 банки химия, едната е червена на цвят.. Другите са безцветни. Като мине червеното, почва мн да ти се ходи до тоалетна и много да изсъхва устата. Мен почва да ми бълбука корема и се чувствам замаяна.

# 664
  • София /Абсурдистан
Е, защо да се чака чак толкова дълго. Сега ако беше, след химията щях да направя и лъчето и след няколко месеца, тогава операция, 2 в 1. Със сигурност няма да има проблеми, но трябва да премине и лъчевото влияние и тогава. Операцията минава, но после боли ужасно, да знаеш. Първите 4 дни боли и мускула, моите импланти са под него сложени, а до 2 седмици си болят и вътрешните рани. Ама боли свирепо.

# 665
  • София
Мен Василев ме предупреди ,че има риск по-скоро от изместване на импланта.Но пък след лъче е по-сложно слагането на имплант ,защото и кожата е друга.Аз прецених,че искам наведнъж. Ако всичко е наред,ще мина с една операция,ако не- то пак стават две. За щастие за сега всичко е наред и нямам проблем от лъчето,дано и занапред е така.

# 666
Аз не знам дали хирург ще се навие да прави операция без показания. Дали като превенция мога да махна и другата. Сега е с аденоза някаква начална, минимална. Сега на тази операция не се съгласи да махне и двете, не се правило така.
Притесних се нещо за предстоящата химия.

# 667
  • София
Аз така направих.Едната беше с 2 тумора,другата като превенция,защото имаше и без това доста кисти.Беше мое решение .

# 668
Тони,  аз бях подобна на теб, но мислих, не само, че не съм жена, ами и че ще умра. Затворих се и се появих като минаха химиите. Виждах се само с двама познати и само до нас близо. Когато те обсебят тежките мисли, просто си казвай Ще мине. Защото ще мине, друго няма с какво да се успокоиш сега.
Тото, още малко, по-голямата част е зад гърба ти.

# 669
Тото, Hug
Не се притеснявай за червената химия, бялата, която мина е по-тежка! И е през 21 дни, ще я прегазиш като валяк! Heart
Много здраве на всички! Heart

# 670
  • Стара Загора
Честита нова година момичета. Желая ви  най вече здраве.Да бъдем силни уверени в  лечението и да се справим в борбата с рака.Ще бъдем победители.

# 671
  • София /Абсурдистан
Аз така направих.Едната беше с 2 тумора,другата като превенция,защото имаше и без това доста кисти.Беше мое решение .
И при мен беше така.  А с възпалителен квартирант е много опасно от рецидив. Не са ми правили проблеми, махнаха и здравата тъкан и сложиха имплантите. Ама нали стана мизерията с лъчето, но пък вче имам направен джоб за импланта, та д-р Младенов каза, че ще много по-лесно този път.

# 672
Здравейте , момичета. Престраших се и аз да пиша . Честита да е Новата година ! Здраве и щастливи мигове ! Благодаря на Тинтири за насоките за мамолог . Прегледах се . Няма проблеми . В понеделник влизам в болница за една манипулация . Притеснено ми е .Трябва да мине . Четох , че ви болят костите . Зверски болят . Пиех дексофен . Видях реклама . Помагаше ми .После отшумяха болките . Лекарите не обясняват нищо за тези болки . Благодаря за срещата  / 7. 12 /.

# 673
  • София /Абсурдистан
А относно черните мисли - аз като разбрах диагнозата, отказвах да си купувам дрехи, щото се бях приготвила да умирам и няма смисъл. А пък после, взе че ми мина и направих нашествие в мола.
Дано да сме здрави и без самонастанили се квартиранти  Praynig

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 20:03 от The Iron Lady

# 674
За много години на всички!! Да сте много здрави и щастливи!! Иначе и аз като Лейди. Само дето не мога да се съвзема. През деня се държа, ама вечер... Чакам си първата химия на 9-ти. Не знам още колко ще имам преди операцията. Лекарката спомена, че ще са най-малко 4. Така било по правило. С хирурга не съм говорила, в отпуска е. Ще имам Доцетаксел+Херцептин+Перджета (дано ги изписвам правилно)и мисля да ударя ножицата на косата, че и без друго отдавна ѝ се каня. До кръста е и ужасно се сплита вечер. Странно е, че грам няма да ми липсва, само веднъж да се задвижват нещата, че да ходиш с тая гад в себе си е като да разнасяш бомба със закъснител. Като бонус малката усеща, че нещо не е по реда си и по цял ден ме прегръща и обяснява колко ме обича, а на мен сърцето ми се къса ли къса. Ами това е. Оплаках се. Олекна ми малко..

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 20:58 от Marry87

Общи условия

Активация на акаунт