Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 491
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Мери, при теб също ли е възпалителен?
И на мен като много ми дотежи си повтарям, че и това ще мине. Нищо не стои на едно място, важен е добрият край само.
Чакам си едни шаблони за вежди, че никога не съм рисувала вежди, само леко съм оформяла. Едната ми почти я няма, добре че пада на страни бретона, та не се вижда. Опитах се един ден да я рисувам, то смешна работа стана, все едно малко дете е шарило. Гледам на майтап да го обръщам, особено пред детето.

# 676
  • София /Абсурдистан
Аз имам едни шаблони за вежди, ейвънски, но не се наложи да ги ползвам. Веждите си останаха същите, както и горните мигли. Долните опадаха, но не си личеше и сега са същите като преди, пораснаха. Така че, споко. И това ще мине.

# 677
  • София
Мили момичета, пожелавам ви 2020 да е годината, в която ще стартирате период на сбъдване на мечти! Аз чукнах годината от диагнозата, всъщност 03.01. е датата, но пък днес ми беше прегледът при професора, та си го броя. Чета ви и се сещам как миналата зима и аз се чудех какво да измисля, че да изкопая малко тунел нагоре към светлинката, щото положението беше да се мре...Купувах си разни работи, но няма да забравя как в началото на февруари купих сандали за децата, щото не знаех лятото дали ще съм жива, пък не бива да ходят боси нали...Моята равносметка за 2019 година  от днешна гледна точка е, че това беше най-бързо отминалата година в живота ми. Всичко се свеждаше до ежемесечно броене до 21, така  до средата на юни, след това  пак броене на дните до старта на лъчето, хайде още веднъж преброяване до 25 - средата на август, с което сложих край на лъчето, после броене на дните до първия диспансер, след него - дните до сцинтиграфията, втория...и тя мина. Като стихия! Стягане и да минава му е майката, но определено след финала на лечението човек е различен.

# 678
  • София
Момичета, всичко ще е наред, ще минат химиите и прегледите и ще додат по дибри дни с разходки и почвки.
Тони и аз не бях точно като теб, хич не се спрях вкъщи, не ми остана време да мисля  жена ли съм какво, но се скапвах често, ужасявах се че ще умра, и сега ми се случва но по рядко.
Сонче , добре дошла, мислех си за теб тия дни!
Лейди пожелавам ти спокойствие утре!
Тинти как сте вие с майчето?
Аз от днес спирам кафето, от утре сладкото, после и хляба. Искам да сведа до минимум въглехедратите до 10 ти за ПЕТ скенера.
Хич не ми се ходи на тоя скенер, трябва да ходя и на хотел след него, някой прибирал ли се е след скенер у дома? Дали е много вредно за околните?!

# 679
На мен косата ми се възстанови, но веждите са много зле. Много фини и редки косъмчетата ми растат и често падат. Това може да е от хормоналната терапия. Някоя от вас да се е с правила с този проблем?

# 680
Добро утро,
Успех днес, момичета, дето имате процедури!
Лагерта, след пет скенера се прибирах, но се изолирах до другия ден сама в спалнята.
Без да съм на хормонално терапия, веждите и миглите са ми хилави, свързвам го с моите хормонни недоразумения.

# 681
  • Варна
На мен косата ми се възстанови, но веждите са много зле. Много фини и редки косъмчетата ми растат и често падат. Това може да е от хормоналната терапия. Някоя от вас да се е с правила с този проблем?

Мисля четох някъде из листовките за такива странични ефекти, Арми. И аз като теб, имам си и коса, но на темето точно като при мъжете по-редичка от преди, и вежди си имам, и мигли и косми по краката, но тия послелдните осезаемо по-рядки и меки, ако е по-плътен чорапогащника хич не ги и епилирам. За краката не знам дали е от хормоналната или от това, че много ги скубех точно по време на химията, допълнителен стрес за корените едва ли не им причиних и нищо чудно да съм омъртвила за винаги Grinning Едно хубаво нещо от цялата работа да излезне. От хормоналната обаче структурата много ми се промени - нямам дупе, нямам бричове, типичния женски ханш някъде се стопи, бедрата едни никакви такива, не пухкави като преди, дялната като с тесла, а в ръцете иначе и раменете якичка, там не свалих и грам. Леко мъжка фигурка съм заформила. Хихихии... Моят е двойно хормоно замисим и са ми блокирали с лекарствата и естрогена, и прогестерона, няма как да искам женственост да струи от мен. Важното е, че съм здрава, с убава усмивка и чаровна. Simple Smile

Еdit: Забравих да допълня, че хормоналната я почнах на 15-ти Март 2018... т.е. скоро 2 години ще станат на хормони, а чак сега осезаеми промени виждам в себе си. Не се плашете и от нея, дълга терапия е, има си странични ефекти, но за разлика от химията и лъчето дори особено ако кожата ви е по-чувствителна на хормоналната много по-бавничко и растат "рогцата" и има човек време да разпита, да се консултира, да отреагира. При мен най-първи като странични ефекти се появиха вълните и мускулните крампи ама и на тях им намерил лек.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 09:36 от Spirit Crusher

# 682
Лагерта, Честит Рожден Ден! 🎁
Здрава и щастлива да си!😊
Здравей, Соня. Стискам палци за предстоящото!

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 10:11 от unabella

# 683
Спиритче, аз съм със спрени и двата хормона от 7г.и нямам промяна във фигурата.

# 684
Лагерта честит рожден ден и от мен. Да си много здрава и щастлива. 😚🎁🌻🌼🌻
Соня здравей,радвам се че се включи. За манипулацията ще стискаме палци разбира се.
Лейди и Тита успех и късмет днес.✊
Ейнджъл още много годишнини да натрупаш без да се занимаваш с лекари.❤

# 685
  • София /Абсурдистан
Лагерта, честита да си! От здраве и късмет да не се отървеш!
Аз съм в болницата за скенер. Чакам си да ме повикат. Толкова много хора още не бях виждала тук. Игла да хвърлиш, на човек ще падне, залите са препълнени.
Аз сънувах кошмар. Някакъв дух беше дошъл и ми казваше, че ще живея още 5 г и да се приготвям. Та по този повод, още си търся хормоналното лекарство. То няма голям избор де. Ама все нещо ще трябва да мога да понеса. И аз съм с двойно хормонално зависим квартирант. Какво още се предписва за него, освен Фемара, Тамоксифен, Анастразол? Питам, защото вече сама си търся. После ще се консултирам с онколозите. Те казват, че няма какво, ама да опитвам. Като че ли купувам череши от пазара. Лекарството не трябва да влияе върху кости и стави.

# 686
Честит рожден ден, Lagertha! Жива, здрава и много обичана да си!
Лейди, Тита, стискам палци всичко да минава бързо и леко Praynig И на другите момичета, дето са в момента или им предстоят терапии...

# 687
  • София
Лагерта, честит рожден ден! Да си здрава и много щастлива!

Лейди, стискам палци за ямр-то! Знаеш ли дали Ганчева е на работа?

Тита, успех, мила! Ще мине и замине, ще видиш!

Аз отивам след малко да ми свалят конците, че да се приключи с това, надявам се за винаги. На 28ми съм на ТЕЛК за болничния по повод тая операция. Да видим дали ще се заядат нещо.
Между другото, и при болнични за детето ли ще трябва да минавам през ТЕЛК? Би било голяма простотия. А също как се процедира при скенери и т.н.? Предполагам трябва да си взимам отпуска, че да не се занимавам Sad

# 688
Не, не, зя детето по надлежния ред болничен. То останаше и през телк и съвсем щяхя да ни побъркат.
Аз така се бях отпуснала по празниците, че съвсем забравих да отида до социалните да си подам за разни придобивки и май изтървах и срок и всичко. Но този месец, ако не ми приведат три пенсии със задна дата вече, ще отида да се заяждам.
Междувременно се сетих, че на 07.01 съм на диспансерен преглед и май ще минавам на 6 месеца проследяване, щото ми изтича първата година.
Марита ми се губи, подозирам, че е заради хубави причини.

# 689
Лагерта,ЧРД!:four_leaf_clover:ChampagneTada
Стискам палци за момичетата които са на процедури и  да споделят добрите новини.

Общи условия

Активация на акаунт