Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 248
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте , дами Simple Smile
Минавам да Ви честитя новата година ♡♡♡
Да Ви пожелая много здраве и успешно понасяне на терапията- за който е на такава !

И аз като Лейди бях спряла да си купувам дрехи и обувки. Даже и първата Коледа и подаръци не исках , защото нали разбирате пари на вятъра Wink
Рожденния си ден не исках да празнувам....
Та нормални са тези неща , които изпитвате.
Понеже качих много килограми и старите дрехи не ми ставаха...... Наложи се да си купувам нови и така се отпуснах и преминах и този период , защото с един панталон и 2-3блузи не стават работите 🙄
Първия път отидох с една дружка на пазар. И тя ми избра дрехи и ме натъпка в пробната .... Това ми беше супер гадно.... с тая перука ....
Но после , когато се видиш с новите дрехи и самочувствието скача Wink
Та сега в гардероба ми имам повече дрехи и от преди диагнозата 🤣

За веждите и миглите.
Бях си взела шаблон- ами така седи не използван ...
След последната химия започнах да се мажа с
Миглите в момента са ми по-дълги от преди химията....
За умиране ако ще говорим ... на една позната и майка й и баща й си заминаха миналата година . Без да боледуват.... от инфаркт и кръвоизлив ...
Та .... Горе главата . Няма да се отказваме и да се поддаваме на черни мисли.
И аз имам още такива моменти -всекидневно!
Но с работа , учене и семейството се опитвам да ги преодолявам.
Важното е да не оставате сами без да правите нещо.... учете , правете нещо с ръцете - шиене, декопаж ,  гоблени,  плетене...... нещо , което да ви накара да мислите за друго.
Хубава книга,  хубав филм....
Аз изгледах всички сезони на Приятели 🤣

Успешна и здрава година пожелавам на всички.
🤗🤗🤗

# 706
  • София
Тинти, нали Ганчева каза, че няма нужда от терапия...това е нейна работа, не на другата лекарка, онко дерматолог или нещо подобно. И тези чести пет скенера....хм, нали с просто око се вижда кожата. Последната дума ще е на Ганчева.

Да, нейна ще е последната дума. Но при меланом си имало процедури, които трябва да се изпълняват. Ганчева също каза, че ще назначим ПЕТ скенер за края на януари, тя е наясно. Също и тя спомена за имунотерапия, но искаше да види епикризата и ще говорим. Имунотерапията, която предписа Дерматоложката е през устата, не е на вливки, но е по схема. Ще видим Ганчева какво ще каже.

# 707
  • Варна
Ами, мина първата вливка. Почерпиха ме с Таксол. Може би защото си отдъхнах, от ефектите на менопаузата или пък заради съдържащият се алкохол в таз химия (както в последствие намерих информация, че имало) вчера вечерта ми беше доста еуфорично. Днес също съм ОК. Не ми се гади, не ме боли нищо, вкусовите качества са ми както преди. Резултатите от скенера са добри, няма мети в лимфните възли или на отдалечени места, но има ракови кистички по долния край на черния дроб, затова ще включат още няква химия следващият път. С нея терапията ми ще се удължи на 15 месеца.
Както и да е, вчера вечерта празнувах. Новото начало в живота ми. Каквото и да е то - хубаво или не чак толкова.

# 708
Как 15 месеца?  Тита 🍀🍀🍀♥️

# 709
  • Варна
Така каза онколожката. Химиотерапията приключва след 6-тия курс и продължава само другото. Отивам пак на ЛК, за да включат таргетната терапия. Тя ми каза и името на химията, ама аз изобщо не го запомних.

# 710
  • София
Момичета,утре става 1м от явяването на ТЕЛК и мисля да ходя за заверка и после до НОИ.Видях,че трябва да нося копие от ТЕЛК решението,копие от актовете за раждане на децата,трудова книжка,банкова сметка и някакво заявление УП1.Пропускам ли нещо,че да не ме връщат и пак да взимам отпуска за това?
  Като  отида в НОИ ,май се тегли номерче,но какво трябва да натисна ,да не взема номер за грешно гише и така да си чакам?

# 711
Как 15 месеца?  Тита 🍀🍀🍀♥️
Ами, ако има и таргетна, може и да ги подмине- при мен като сложиш адювантната хими, операцията, последващата я, лъчето и  херцептина и ще станат даже и повече от 15 месеца.
Тита, еуфоричното е от премедикацията... Надявам се, като ѝ мине ефекта, да си все така добре  Praynig
Зори, питай на входа, охраната- на мен досега не са ми отказали.....даже, направо идват и ми вадят билетче( миналия месец с чичото в НАП си станахме приятелчета, че ходех през ден, през два за различни бележки)

# 712
Зори нещо от сорта за първоначално отпускане на пенсии е .  Аз не съм носила УП а и акта за раждане не искаха защото не съм била безработна тогава. Общо взето бързо минах.После и в социалните трябва да отидеш да подадеш за 52 -53  лв месечна добавка. От тях май е и винетката, но аз не съм омъжена и не можело щом колата е на негово име.
А като излезе пенсионното решение от ной може да питаш при кои соцални трябва да подадеш за карта за градски транспорт.(моят постоянен адрес е на др място и не мога да ти помогна къде точно се намират за нашия вилает).

Лейди много те мисля и стискам палци да не е нищо лошо. Кога ще дадат официални резултати отЯМР?  Все ми се струва че е нещо останоло от инфекцията от септември. Нали и толкова много лъче имаше .

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 18:28 от REN!

# 713
Акта за раждане се изисква , защото времето което си прекарала в майчинство се брои за стаж. Направи си копия на всичко.
И се приготви да чакаш и да те обслужат * любезно * Wink

# 714
  • Варна
Satisfied
Тита, еуфоричното е от премедикацията...

Значи, дрогата им е добра! Smile
Следващият път ще ги подкупя, че да ме държи поне седмица.

# 715
  • София
Тия ,както ми дадоха за 1г само,щом трябва да чакам пенсионно решение ,което май излиза до 4м ,то за кога ли ще си изкарвам карта за градски транспорт,пък на нея се надявах да е по-бързо,че давам по 50 лв.☹Нашата кола е на името на мъжът ми ,но ние имаме брак.Винетката и тя ли е след пенсионното решение?

# 716
За винетка отивай още сега + 52 лв допълнителната помощ. За карта за ГТ ти трябва само телк+снимка.  Поне във Варна се отива в кметството по район и веднага ти вадят талонче. С него отиваш на гишетата на ГТ и си вадиш карта. Ламинирай талончета. Трябва да е винаги с теб и да го показваш с картата.

# 717
Тита, помислих, че за химия говориш само и лошо ми стана. Не знам какво е таргетна, допълваща някаква терапия. Обикновено при химията наливат две лекарства. Ще се справиш🍀🍀🍀
Като сте заговорили за социалните, а има ли срок след влизане в сила на телк решението да се отиде там, знаете ли?

# 718
  • София
Тия ,както ми дадоха за 1г само,щом трябва да чакам пенсионно решение ,което май излиза до 4м ,то за кога ли ще си изкарвам карта за градски транспорт,пък на нея се надявах да е по-бързо,че давам по 50 лв.☹Нашата кола е на името на мъжът ми ,но ние имаме брак.Винетката и тя ли е след пенсионното решение?

Чака се за решението за пенсия, но после превеждат 3- 4 пенсии накуп.
В София документи за карта за транспорт  се подават след като излезе разпореждането за пенсия от НОИ.
Най- добре като ти сложат заветния син печат на ТЕЛК- а, направи няколко копия и отиди до соц. грижи в района ти. Ако попаднеш на свестна служителка ще ти обясни всичко.
Документи за социална оценка можеш да подадеш веднага (парите за соц. интеграция са: за 1-ва група- 88 лв., за 2- ра- 53, за 3-та- 24 лв)- решението се чака около месец. За винетка също веднага- ако колата е на името на мъжа ти искат копие и оригинал от акт за гр. брак.
В НАП също трябва да отидеш с ТЕЛК- а, от твоята част от данъка за жилище плащаш 25% и от данъка за колата приспадат твоята част (т.е. 50%).
В нета има достатъчно инфо при ТЕЛК какво и колко се полага.

За много години, момичета!
Здрави да сте! Да се наслаждавате на всеки миг от живота! Живейте го с радост! Вярвайте в чудеса! 🥰

# 719
  • Варна
unabella, таргетната терапия прецелва раковите клетки, като ги кара да умират, пречейки им да се делят или спира ангиогенезата. Това е принудителното създаване от тумора на кръвоносни съдове, които го хранят. Авастин е, което ще ми включват... ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт