Майски бръмбарчета 2020 - Тема 3

• 39 043
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета!

АГ ми препоръча изследване на витамини б12,б16 и д.Исках да ги пусна в Цибалаб,но не виждам да имат витамин б6.Знаете ли къде в София е най-евтино изследването на витамин б6,че като се разрових е по 50 лева,та ако мога да спестя нещо от него.

А има ли изисквания за изследване на тези витамини?

Gerber,по принцип аз знам,че не са включени по здравна каса,аз имам пародонтит и стоматолог също ми каза да изследвам витамин Д,защото според него имам дефицит със сигурност.Моето АГ,което ме следи по ЗК не пуска нищо освен задължителните,но на частно друг АГ ми каза да ги изследвам и след това на база резултати да определи какво трябва да пия,от което имам дефицит.Скъпи са,но така или иначе никога не съм ги пускала, с първата бременност не съм.

# 91
Благодаря ви, явно е било вирус.Ходих на гастро всичко е 6 точки освен синдром на раздразненото дебело черво. Но искам да споделя с вас. Толкова съм ядосана, че не мога място да си намеря. Имам таласамия минор наследствена. И ходих на хематолог, който ми предписа витафолат и каза да спра и фолиевата защото там имало. А се оказва, че за мен  най - доброто лечение е  само фолиева и то три пъти повече от сега. А когато и се обадих за да и кажа, че хемоглобина ми пада и не се чувствам ок, тя ми отговори ами да ще пада, нормално....... и толкова. И същото лечение. За мен това е супер неадекватно. Думи нямам

Така че момичета пазете от такива специалисти....

# 92
  • Варна
Деница, защо не потърсиш друг специалист? Не ми се струва да е шега работа това, особено щом не се чувстваш добре...

Момичета, някоя по-рано беше питала за втора ФМ през 21 г.с. И аз тъкмо вчера си запазих час за 7.01 - ще съм точно 21 г.с. Докторката каза, че ги правят ot 18-19 до 22-23г.с. Hug

# 93
Момичета, как сте?
Преди 2-3 седмици ММ беше болен и успях да се опазят, обаче събота и неделя бяхме на гости на една вила и в банята беше много студено и сега съм с хрема и болно гърло. Преди да отидем хиляда пъти питах дали е топло, все пак съм бременна и се пазя и всички да, да много топло било. А в понеделник ми се беше схванал и врата и бях като робот. Дано по- бързо се оправя.
На Мария скоро и е втора ФМ, има ли някои друг тази и другата седмица?
Аз си имам време до началото на януари. Коремчето ми вече се оформя, всъщност е много смешно, отгоре има 2 плочки, а около пъпа е леко надуто Simple Smile
Хубав ден,макар и малко мрачен при мен.
П.с. спазвате ли суеверия, аз се постригвях септември и днес пак ще ходя и леко ми става тъпо като ми кажат да не ходя и да изчакам. Как да чакам 9 месеца? Това е много време, аз ходя на 2 месеца.

# 94
Привет, момичета Simple Smile Толкова много сте изписали от предния път.
Не помня дали ви писах след прегледа миналата седмица (във фб групата се отчетох). Продължавам с лежането. Бебето е добре, пораснало. Отлепването малко е намаляло, нямам кървене. Бебето е много срамежливо и не успяхме да разберем дали е момченце или момиченце. Blush

Тези дни и аз си записах час за ФМ на 9.01. Тогава ще съм в 21-ва седмица. Мисля обаче да отида на преглед и преди празниците, за мое успокоение.

KaSsisS, при кого си записа час за ФМ?

Имате ли проблем със сухи устни? Долната ми устна непрекъснато е суха, често се пука и едни люспи се белят. Юия вода (с количеството лекарства и добавки, които приемам водата си върви Grinning ) Мисля да започна да ги мажа с балсам за устни, но ако някой има изпитано средство, ще се радвам да сподели.

mis.hle, много съжалявам. Пий позволени чайчета, мед, лимони и почивай. Според симптомите се консултирай и с лекаря ти какво друго може да включиш, за да мине по-бързо, че си е много неприятно.
Не спазвам особено суеверията. С удоволствие бих отишла да си подстрижа косата, но май няма да е скоро. Имах записан час преди месец, но тогава се случи отлепването и го отмених.

# 95
Наблягай на топли чайчета с мед, супи.. за гърлото - прополки и тантум верде (аз също бях с болно гърло и АГ-то каза, че няма проблем. Бързо оздравяване!
Иначе в суеверия не вярвам, по тази логика и на кола маска ли да не ходя Grinning Не бих си правила процедури с химия (боядисване и подобни), за да не навредя на бебчо.

Моята втора ФМ е на 20.12 в края на 19та седмица при др Атанасова в Марковс и нямам никакво търпение да го нагледам какви ги върши там вътре Grinning
Иначе съм си запазила час за още една на 7ми януари в 22ра седмица при доц. Димитрова (нямаше никакви други часове при нея преди това). Това до колкото зная е най-важното изследване и ще ми е по-спокойно да имам две мнения.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 12:37 от Chobsi16

# 96
  • Бургас
Мишле, бързо да оздравяваш! Стой на топло, пий чайчета, лимони, мед. За гърлото можеш да смучеш прополки и лукчета.
Тази седмица в петък имат ФМ моите съгражданки Charming_11 и Пинк. Ще чакаме тях първо да се отчетат, после и аз в събота. Simple Smile
В суеверия категорично не вярвам. Дори смятам, че са изключително вредни, защото само всяват излишни страхове. И през трите ми бременности си ходя на фризьор. Не се съобразявам с никакви бабени деветини.
sweet_carrot, моите устни бяха в същото състояние. Мажа с балсам за устни и взе да се подобрява положението.

# 97
Здравейте,
Аз също бях болна преди 2-3 седмици.
С течащ нос и зачервено гърло.
ЛЛ каза оксилококциум, ангин хил и Стери мар в носа. Отделно аз увеличих дозата на Биозин мама на 2х1,а също така мисля че много ми помогна инхалатора. Три пъти на ден правих инхалации с физиологичен разтвор. Страхотно облекчение получавах след всяка инхалация, на третия ден вече нищо ми нямаше.
А пък за суеверията, никога не съм вярвала в такива неща. Даже ме учудва, че някой млад човек вярва. Минала седмица си се подстригах, но се чудя дали да се боядисам, от гледна точка на това, че ще се надишам ос амоняк. Май по-скоро клоня към една безамонячна боя.

# 98
  • Бургас
JonyJ, моя лекар ми беше казал до 12 г.с. никакво боядисване, след това само с безамонячна боя. Но аз от 1 година вече не се боядисвам така или иначе.
С предните две бременности се боядисвах от началото до края и то с амонячна боя, в рус цвят. Тогавашната ми лекарка не прилагаше такива забрани.
Сега ако реша да се боядисвам отново бих избрала безамонячна боя. Последните няколко години ползвах такива и без да съм бременна.

# 99
  • Варна
sweet_carrot, ще ми я прави д-р Табакова в МЦ Петинка Цветкова.

Относно подстригването - и аз не мога да изкарам 9 месеца без подстрижка....

# 100
  • Германия
Аз бях на фризьор преди месец, мисля още веднъж да отида април месец, че след това не се знае кога пак ще имам възможност. Косата си боядисвам на около 6 седмици, няма начин да не се боядисвам, имам много бели коси и изглеждам ужасно като се покажат 🤢 по принцип съм чела че не е проблем, както и лакирането на ноктите, но ако някой не се чувства удобно няма защо да го прави

Аз на 19ти съм пак на преглед, нямам търпение да видим пак бебето.

Мишле, бързо да се оправяш! Ако ти понася, можеш да си направиш джинджифил с мед и лимон, помага при настинки както и за имунитета.

# 101
Мишле, оправяй се бързо. За гърло лукчета, Ефизол, изцеден лимон с домашен мед.
 Моята ФМ е в петък и нямам търпение да й видя личицето. Вече си играем с нея. Аз я потупвам и тя ми отвръща с ритниче, толкова е мило Simple Smile)) Ще ви пиша после да разкажа. Моля се само всичко да е наред!

# 102
Charming, оо толкова миличко, аз само нещо като бълбукане усещам. Е то до петък не останало. Simple Smile

# 103
И аз да се впиша Simple Smile
Записах си втора фетална на 23-ти Декември в Медлайн при д-р Иванов
Втори път в Селена няма да ида, а за този лекар прочетох много добра информация.
Моя гинеколог каза, че е момиче, а лекуващия ме УНГ твърди, че е момче (незнам как по носа и гърлото установи)
Simple Smile

# 104
Момичета, много отдавна не съм писала. Имам много да пиша....Е май си чакаме момченце.  На 16.12 ми е втората фетална ( за момичето, което търсеше тел. на д-р Апостолова в Токуда съм й писала на лични). Тези дни имах доста силни болки, а съм в отпуска и съм в провинцията. Наложи ми се да посетя АГ отделение по спешност, защото продължиха доста. Докторката доста ме наплаши, каза ми, че имам предлежаща плацента и след като прочетох в интернет ми се ревеше. На другия ден потърсих още една, която каза, че принципно сега била по надолу (плацентата), но се вдигалас времето.... Има ли някой с подобен проблем? И двете бяха категорични, че трябва да си взема болничен и да не се натоварвам в по-дългосрочен период, което следва да обсъдя с моята АГ.
В интернет прочетох още, че между 18-22 седмица се прави и ехокардиография. Вие мислите ли да правите?
Извинявам се за многото теми, но доста време не бях писала.
Пожелавам само хубави емоции на всички!!!!

Общи условия

Активация на акаунт