Майски бръмбарчета 2020 - Тема 3

• 39 050
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Мария, смених си часа за феталната.Трябваше да е на 13.12.
Обаче грешно съм сметнала седмиците и тогава ще съм 18+2 (аз мислех 19+2). Затова си записах час за следващото идване на доктора на 27.12. Много време има до тогава, а съм нетърпелива Sad

Аз по принцип се подстригвам 2 пъти в годината и не ми пречи да изчакам още малко. Суеверие или не, след като майка ми и баба ми не са се подстригвали, защо аз да го правя?
Обаче за боядисването...едвам изчаках до 13та седмица (по разпореждане на лекаря) да се боядисам и то с безамонячна боя.

# 106
И аз да се впиша Simple Smile
Записах си втора фетална на 23-ти Декември в Медлайн при д-р Иванов
Втори път в Селена няма да ида, а за този лекар прочетох много добра информация.
Моя гинеколог каза, че е момиче, а лекуващия ме УНГ твърди, че е момче (незнам как по носа и гърлото установи)
Simple Smile
Няма да съжаляваш. Д-р Иванов е много внимателен, разговорлив и е склонен да отговаря на какви ли не въпроси. Аз бях за първи път преди няколко дни на преглед, за да реша дали и фм да запиша при него. Дори и на този рутинен преглед ми даде диск без да съм искала. Ранния скрининг го правих при Сигридов, но той сега няма да преглежда, а и самия той ми препоръча Иванов за следене на бременността и раждане за гр. Пловдив. Стискам палци всичко да е наред, фм е един час при него.

# 107
  • Бургас
Ppolina90, честито ти момченце! За плацентата не бързай да се притесняваш и не чети много в нета. Моята плацента беше много ниско с втората бременност, но към 28-29 г.с. се беше вдигнала. Факт е, че трябва да се пазиш повечко. На мен ми я откриха на втората ФМ и след това излязох в болнични до края. Но пък имах по-голямо дете, за което да се грижа и не съм пазила леглото със сигурност.
Charming_11, вече стабилни ритници усещаш! Simple Smile Аз едва преди няколко дни долових движения. Още са съвсем слабички, на моменти даже се съмнявам да не са гозове. Satisfied
pink, ще почакаш още значи. Покрай празниците бързо ще мине времето.

# 108
  • Варна
Ppolina90, и на мен на последния преглед АГ-то ми каза, че плацентата е малко по-надолу, но щяла да се вдигне. Не изглеждаше притеснен.

Бебчо и аз го усещам от около 2 седмици. Heart Много му се радваме с таткото Heart Eyes

Момичета, вие имате ли подготвителни контракции вече? Тази нощ за втори път ми се случи да се събудя от втвърден корем на топка... (преди няколко дни за пръв път)

# 109
Момичета, да ви питам, че повечето сте по- напред от мен. В 15 седмица съм и от 2 дни усещам почти постоянно напрежение ниско долу върху пикочния си мехур особено когато съм седнала. Ходя да пишкам през 20-30 минути, няма парене, няма болка. Мислех си, че бебето ми притиска мехура, но днес четох за промените и какво се случва в 15 седмица и пишеше, че са възможни инфекции и цистит. Rolling Eyes Утре почивам и се чудя дали да не отида на лекар. На какъв специалист трябва да отида за това ?

# 110
  • Бургас
Мистик, аз точно така се чувствах преди 2 седмици. Имах и болки.
Пуснах си стерилна урина - всичко излезе чисто. Също като теб нямах парене, а до тоалетна от началото си ходя често, та за мен това не беше показател. Може наистина бебето да е притискало мехура или от растежа на матката нещо, не знам. Лекаря ми предписа Магнерот 3х1, малко за застраховка, обаче болките и дискомфорта изчезнаха. Не знам дали е съвпадение или не. Rolling Eyes Консултирай се с гинеколога си и може да те прати на уролог.

# 111
Мистик, попринцип уролог. Но ако можеш днес си пусни стерилна урина днес,при нея не е задължително да е сутрин на гладно и до утре ще ти излезе дали има бактерии поне.

# 112
Мистик, попринцип уролог. Но ако можеш днес си пусни стерилна урина днес,при нея не е задължително да е сутрин на гладно и до утре ще ти излезе дали има бактерии поне.
Не трябва ли да е първа сутрешна ?

# 113
Не трябва ли да е първа сутрешна ?

Да, първа сутрешна след тоалет. Трябва ти и стерилно контейнерче от някоя аптека.

# 114
  • Бургас
На мен в болницата ми обясниха, че най-добре е с първа сутрешна, след тоалет, средна струя.

# 115
  • Страната на чудесата
Здравейте и от мен! Последните дни бях затрупана със задачки по опаковането и декорирането на коледните подаръци! Вчера минах ФМ, всичко с бебчо е наред, на 100% вече е сигурно, че ще е момче Blue Heart Blue HeartBlue Heart
Случвало ли ви се е при заемане на леко приведена стойка да получите странна болка от дясно, точно под гърдата, която се усеща единствено при дълбоко приемане на въздух? От онзи ден ми се появи, докато 2 часа опаковах подаръците Sad Май съм се разтегнала нещо, зщото вчера като си сложих сутиен и притиснах мястото пболката напълно изчезна, даже си помислих, че съм се оправила..

mystic193 - , в 16г.с. и при мен имаше подобно усещане, постоянно имах усещането, че ми се пишка. Отделно, когато се опитвах да уринирам, все едно нещо ми подпираш пикочния мехур, споделих на АГ-то и се оказа, че е от матката, която го подпираше и притискаше. Мина ми за около 10-тина дена без прием на каквито и да било медикаменти. Между другото бях открила,че при навеждане напред успявам успешно да се изпишкам. Опитай и ти! Късмет!

# 116
Благодаря ви, момичета Hug
Мисля си, че матката притиска наистина, но за по - сигурно ще пусна утре една урина и ако има нещо притеснително ще отида на лекар.

# 117
Момичета от снощи имах бодежи ниско доло около срамната кост. Пих но шпа. Тази сутрин пак бодежи, не силни болки. Следобед отидох на лекар и той веднага ме прати в болница. Имала съм контракции !!!
Нямах изобщо втвърдяване на корема/ или така си мислих.
Супер депресирана съм. За втори път съм вече в болница

# 118
Важното е, че си направила каквото трябва! Ще спрат контракциите и всичко ще е наред, само се опитай да си възможно най-спокойна Heart

# 119
sara2019,
Успокой се, почивай си и слушай лекарите. Слава Богу, в днешно време съществуват ефективни терапии.
Мислено сме с теб!
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт