Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Учителка от първи клас към дете: "ХХХХ е кръгла нула"

  • 6 598
  • 241
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 34
Много Ви благодаря за мъдрите съвети! Точно от това имах нужда, понеже ми липсва опит с училищата. Сега смятам да ида да се срещна с учителката в районното ни  училище, където също бяхме приети /с разрешение на директорката/ и да си поговоря обстойно с нея за принципните въпроси, които ни вълнуват. Ще я изпитаме в разговора как ще реагира и ако ми харесва ще действам. Малко повечко трябва да убедя и баща му, защото той смята, че малко преекспонирам нещата. И аз съм съгласна с вас, че дългосрочно спокойното учене и изграждането на самоувереност и себеуважение от стойностен учител, който да му е пример е по-важно от толкова изтъкваната амбиция за учене и дисциплина в настоящото ни училище.
Наясно съм и с нашата вина за изоставане, затова, че е малко труден на учене по български, но си мисля, че учителката може и тя да му е повлияла на мотивацията а и да я съсипе съвсем за в бъдеще. Не искам вечно да е сочен като изоставащ. Както казвате, всичко в бъдеще си зависи от неговата инициатива и от нашата подкрепа.

# 241
  • Мнения: 5 236
То може би има повече от една паралелка, съответно повече от една учителка. Ако познаваш майки с деца от квартала - поразпитай ги и тях коя учителка как работи с децата. Ако нещата потръгнат, може би да предложиш и една среща с учителката и детето.

Общи условия

Активация на акаунт