Какво значи "Истински мъж"?

• 15 163
  • 557
  •   1
Отговори
# 120
Имам една приятелка психоложка. Тя доста умело манипулира мъжете, да правят разни неща за нея. Веднъж ми разказа, за различните техники, които им прилага. "Истински мъж" е една въпросна техника.

Например, иска някой да ѝ преинсталира опреационната система. Говорейки с друга жена ( но така, че група мъже да чуят ) ще каже:

"Ех, ако моя беше истински мъж щеше да ми преинсталира опреационната система"

Разбира се, нейният мъж въобще не бива тормозен с такива неща. И ефекта не закъснява. Повечето мъже ѝ пишат и даже почват да се борят за това, който да извърши въпросната услуга. Наградата за тях е званието "Истински мъж"

Преди се вързвах и аз. Вече не.

# 121
Какво означава "Истинки мъж"... ами каквото и "Здравословна храна"...
Къде е логиката ти истинският мъж да бъде каквото жена, държаща банан? 😇
И двете са въпрос на лични предпочитания.   Smiley
За един здравословната храна е плод и зеленчук, за друг-месото, за трети-бананите...
Също както при истинския мъж, всяка жена иска различен тип истински мъж.

Или, друго обяснение...Слаба, стройна жена, ядяща банан, е оксиморон.
Та, и с истинския мъж така....почти невъзможен в реалността.   Smiley

Имам една приятелка психоложка. Тя доста умело манипулира мъжете,
Скрит текст:
да правят разни неща за нея. Веднъж ми разказа, за различните техники, които им прилага. "Истински мъж" е една въпросна техника.

Например, иска някой да ѝ преинсталира опреационната система. Говорейки с друга жена ( но така, че група мъже да чуят ) ще каже:

Разбира се, нейният мъж въобще не бива тормозен с такива неща. И ефекта не закъснява. Повечето мъже ѝ пишат и даже почват да се борят за това, който да извърши въпросната услуга. Наградата за тях е званието "Истински мъж"

Явно е млада още.....    Smiley  има доста още какво да учи за мъжете.
Бърз въпрос "Б., много съм затруднена, имам Нужда от нова операционна система, ще подадеш ли едно рамо?", поднесен с усмивка, обикновено върши работа при 99% от мъжете.И те се "втурват" да са Спасителите и да оправят "бакиите на крехката принцеса"....Laughing
Мъжка им работа.

# 122
Авторе, в подфорум Астрология има тема Мъж Телец. Препоръчвам ти я. Zodiac Taurus Smiley

# 123
Скрит текст:
Имам една приятелка психоложка. Тя доста умело манипулира мъжете, да правят разни неща за нея. Веднъж ми разказа, за различните техники, които им прилага. "Истински мъж" е една въпросна техника.

h7akhu, връзвало те е собственото ти его.

А не че си се връзвал на нечии думи...били те на психоложка, продавачка на банани или ......съфорумка..
Авторе, в подфорум Астрология има тема Мъж Телец. Препоръчвам ти я. Zodiac Taurus Smiley
Ти телец ли предполагаш?
Много съм изследвала енергията на телците, налагало ми се е, освен, че се интересувам от звездите.Blush

# 124
  • Насред хаоса

Психоложка и толкова плоска манипулация? Едно, че ненавиждам подобни манипулации, независимо от жена или мъж идват, второ, че ако толкова имам нужда от помощ за преинсталация примерно, ще отида и ще попитам, както питам например пил ли си кафе. Някои ползват манипулацията като оръжие, на мен ми се струва неуважение към себе си и към другия.

# 125
h7akhu, връзвало те е собственото ти его.

Така е.

толкова плоска манипулация?

Примера е само за да илюстрира техниката. Не го възприемай буквално. Техниката може да се използва, за много по-сериозни неща.

# 126
Защо да измислят сложни техники, като балъците се хващат и на елементарните?
Една техника еволюира, когато вече не върши работа.
Очевидно "Истинските мъже правят така", "Ако си мъж на място, ще..." и т.н. всер още вършат чудесна работа.

# 127
На мен ми се вижда страшно неетично и слабохарактерно. С такива манипулации боравят хора, които не умеят да са assertive.

# 128
Защо да измислят сложни техники, като балъците се хващат и на елементарните?

Това е по-сложна техника от обикновената: "Имам нужда от помощ за ОС. Би ли ми помогнал?".
В подобни, ежедневни ситуации и обикновената върши работа.   Smiley
Язък, че "психоложката" не го е научила....
Като искаш да се правиш на манипулатор-ка, поне влагай усилия в нещо, в което наистина си трябва манипулация, за да го имаш/получиш.
Да накараш мъж да "даде едно рамо помощ" за нещо си, е най-лесното нещо на света...дори не е нужно да си супер красавица или да влагаш кой знае какво усилие.

# 129
  • София
Постоянно повтарящият се лайтмотив с банана ми намирисва на незадоволеност и сексуални фантазии. Оставете банана на човека на мира!

# 130
  • Насред хаоса
На мен ми се вижда страшно неетично и слабохарактерно.
А според мен и съзнателно да се изкараш слаб, глупав и какъвто може там, за да погъделичкаш егото някому и той да се изживява като спасител. Нищо, че по тоя начин правиш него на глупак. Прав е Братан, като има кой да се връзва, ще има и такива манипулатори. Къде по-лесно и достойно е да кажеш "така и така, ще помогнеш ли или не".

# 131
Добре че само за Уиндоус ги е викала. Най-големите бели стават, когато някой мъж реши да се прави на "истински мъж" и загуби преценка за ситуацията. Така се влиза в болница направо...или минимум сецнат кръст.

# 132
А според мен и съзнателно да се изкараш слаб, глупав и какъвто може там, за да погъделичкаш егото някому и той да се изживява като спасител. Нищо, че по тоя начин правиш него на глупак. Прав е Братан, като има кой да се връзва, ще има и такива манипулатори. Къде по-лесно и достойно е да кажеш "така и така, ще помогнеш ли или не".

А ако не се вържеш, ще бъдеш прокълнат, че не си "истински мъж"... Повечето незряли мъже играят по свирката не толкова, щото им харесва да правят услуги (особено на жени, към които нямат симпатии), а за да не бъдат шеймнати и всичкото възпитание от родители, прочетени рицарски романи и социален престиж да отидат по дяволите.

Според мен истинския "истински мъж" трябва да е нащрек за такива манипулации и да умее да филтрира кои са безобидни и кои го правят на глупак. Неговото самочувствие трябва да идва от вътре, а не от други хора.

# 133
Нюзфлаш: ако знаеш пък жените колко неща правим заради шеймване...поне до една възраст де. След това ние ставаме шеймващите, за да изюркаме новото поколение да направи нещо с живота си и да не лешпери съвсем.

# 134
Леле много силно се надявам тази 'манипулация' да не е толкова плиткоумна. Така цитирана - точно такава е. Хората, които я ползват в подобен вид, са глупаци, а връзващите се - дваж по-глупаци.
Не искам никого да обидя, само констатирам. Ако това е за вас манипулация...

Последна редакция: пт, 06 дек 2019, 12:24 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт