Какво значи "Истински мъж"?

• 15 186
  • 557
  •   1
Отговори
# 135
  • Насред хаоса
О, да те успокоя, Братане, че нерядко и жени биват анатемосвани, задето не прилагат тия похвати - не си знаели интереса, така било по-лесно, защо трябвало направо, като можело да го изманипулираш. И прочие.
Всяка жена си има свои критерии за истински мъж. Според моите поддаващ се на манипулации мъж не е такъв. Днес аз ще го манипулирам, утре някоя друга, после трета и така цял живот.

# 136
Имам една приятелка психоложка. Тя доста умело манипулира мъжете, да правят разни неща за нея. Веднъж ми разказа, за различните техники, които им прилага. "Истински мъж" е една въпросна техника.

Например, иска някой да ѝ преинсталира опреационната система. Говорейки с друга жена ( но така, че група мъже да чуят ) ще каже:

"Ех, ако моя беше истински мъж щеше да ми преинсталира опреационната система"

Психоложка и толкова плоска манипулация? Едно, че ненавиждам подобни манипулации, независимо от жена или мъж идват, второ, че ако толкова имам нужда от помощ за преинсталация примерно, ще отида и ще попитам, както питам например пил ли си кафе. Някои ползват манипулацията като оръжие, на мен ми се струва неуважение към себе си и към другия.
Таз първо ще да е била маникенка, завършила психология дистанционно към областен университет

# 137
А ако не се вържеш, ще бъдеш прокълнат, че не си "истински мъж"... Повечето незряли мъже играят по свирката не толкова, щото им харесва да правят услуги (особено на жени, към които нямат симпатии), а за да не бъдат шеймнати и всичкото възпитание от родители, прочетени рицарски романи и социален престиж да отидат по дяволите.

Според мен истинския "истински мъж" трябва да е нащрек за такива манипулации и да умее да филтрира кои са безобидни и кои го правят на глупак. Неговото самочувствие трябва да идва от вътре, а не от други хора.
Виж сега, аз лично смятам, че ако може да се помогне на човек в обкръжението, доброто възпитание и добрият характер изискват да се помогне. Ако аз мога да свърша нещо, си предлагам услугите. В случая не схващам извратената концепция да говоря глупости за мъжкарство, когато става дума за общочовешка ценност. Ако се налага да го правя, действително не става дума за истински мъж.

# 138
На мен ми се вижда страшно неетично и слабохарактерно.
А според мен и съзнателно да се изкараш слаб, глупав и какъвто може там, за да погъделичкаш егото някому и той да се изживява като спасител. Нищо, че по тоя начин правиш него на глупак. Прав е Братан, като има кой да се връзва, ще има и такива манипулатори. Къде по-лесно и достойно е да кажеш "така и така, ще помогнеш ли или не".
Ако мъжа ти дойде и ти каже:
1.Ла Сомбра, сготви ми боб, гладен съм..."
или
2.Ла Сомбра, обожавам твоя печен боб с чушчици, един такъв уханен, а пък ако знаеш колко съм гладен, ще ми сготвиш ли това вълшебство?"
ясно, че и двата пъти ще го направиш, въпроса е кога ще ти е по-приятно?   Smiley
Междучовешкото общуване не е само "раз и праз".
Финеса носи доста позитиви.А и прави живота по-приятен, по-усмихнат, по-лежерен....

# 139
Леките манипулации и белите лъжи са си социален лубрикант, от където и да го погледнеш... Grinning

# 140
  • Насред хаоса
Ами, Краси, аз съм по-особена порода добиче. Ако реша да правя нещо, и без това го правя както трябва, без да се налага да ми се мазнят. Ако не съм на кеф да го правя обаче, подобни сладки приказки няма да ме накарат. А и какво ми пречи да обърна това срещу него? Не смятам, че нормалното човешко общуване е "раз и прас". Нито че удрянето по егото на другия, за да го накараш да свърши нещо, е финес.

# 141
Цитат
О, да те успокоя, Братане, че нерядко и жени биват анатемосвани, задето не прилагат тия похвати - не си знаели интереса, така било по-лесно, защо трябвало направо, като можело да го изманипулираш. И прочие.
Всяка жена си има свои критерии за истински мъж. Според моите поддаващ се на манипулации мъж не е такъв. Днес аз ще го манипулирам, утре някоя друга, после трета и така цял живот.

Подкрепям те, La Sombra. Ако не си ти, друга ще е.  
Аз съм сългасен, че балъците трябва да се гърбят, докато не си научат урока.  Smile
Сигурно ако бях жена без добро възпитание, и аз щях да се възползвам максимално.

Цитат
Виж сега, аз лично смятам, че ако може да се помогне на човек в обкръжението, доброто възпитание и добрият характер изискват да се помогне. Ако аз мога да свърша нещо, си предлагам услугите. В случая не схващам извратената концепция да говоря глупости за мъжкарство, когато става дума за общочовешка ценност. Ако се налага да го правя, действително не става дума за истински мъж.

Така е Гал, аз съм човек, който помага много, без да звучи нескромно.
Но ако усетя манипулация, не се плаша да откажа. Мен недобросъвестните хора и тези със задни мисли ме тормозят вътрешно, затова избягвам всичко свързано с тях. Такъв съм си, не харесвам фалша Simple Smile

# 142
Ами, Краси, аз съм по-особена порода добиче.
Скрит текст:
Ако реша да правя нещо, и без това го правя както трябва, без да се налага да ми се мазнят. Ако не съм на кеф да го правя обаче, подобни сладки приказки няма да ме накарат. А и какво ми пречи да обърна това срещу него? Не смятам, че нормалното човешко общуване е "раз и прас". Нито че удрянето по егото на другия, за да го накараш да свърши нещо, е финес.
Така е, хората сме различни.....
На мен, твоят начин на общуване, ми е някак сив, безцветен, скучен, праволинеен, казармен....
Везни съм, на мен ми трябва емоция, цвят, усмивка, красиво общуване....Ако трябва да използвам метафора, предпочитам "рокля с кринолин" вместо "войнишка униформа".   Smiley

# 143
  • София
Едно нещо се пропуска дотук, а то е, че истинският мъж на първо място трябва да бъде УМЕН. Всички останали истинско мъжки качества произлизат от това. В противен случай, в стремежа си да се демонстрира като истински мъж, въпросният господин става податлив на манипулации от всяка средностатистическа кифла, стига тя да похлопа с мигли и да накъдри гласчето.

# 144
  • София
Смятам, че истинският мъж няма възраст, социален статус и харакерни белези. Нито е алфа, нито е бета, нито е холерик, нито е сангвиник.
Истинският мъж е способен на извади "жената" от всяка дама. Да я направи кокетка, женствена, богиня. Да озапти стихиите й и да й даде спокойствие и нищо повече. Дори не е казано, че трябва да е доминантен.
Дори, ако настъпи раздяла, остава чувство за нещо прекрасно изживяно, а не болка и огорчение.
"Истински мъж" е състояние на духа, не претенции на жените.

# 145
Смятам, че истинският мъж няма възраст, социален статус и харакерни белези. Нито е алфа, нито е бета, нито е холерик, нито е сангвиник.
Истинският мъж е способен на извади "жената" от всяка дама. Да я направи кокетка, женствена, богиня. Да озапти стихиите й и да й даде спокойствие и нищо повече. Дори не е казано, че трябва да е доминантен.
Дори, ако настъпи раздяла, остава чувство за нещо прекрасно изживяно, а не болка и огорчение.
Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1

# 146
  • Насред хаоса
Ами който както го разбира, Краси. Весело и цветно си правим по много други начини, не и като за обикновени неща от ежедневния живот използваме похвати, които минават за манипулация. Никога не е било част от характера и същността ми и няма изгледи да стане.
По-добре не бих могла да го кажа.

# 147
Истински мъж, за мен е този който е честен и умее да защитава, честта и достойнството ми. Не ме прави на глупачка. Същото важи и за жената.
Лъжите и неуважението са основата от пясък, която срутва всичко.

# 148
Леле много силно се надявам тази 'манипулация' да не е толкова плиткоумна. Така цитирана - точно такава е. Хората, които я ползват в подобен вид, са глупаци, а връзващите се - дваж по-глупаци.
Не искам никого да обидя, само констатирам. Ако това е за вас манипулация...
Че то си има фирми, в които всички са пълни идиоти.

# 149
Прочетох го няколко пъти, защото ми хареса. Обаче, ми липсва нещо. И то е мястото на децата, отношението и възпитанието на този истински мъж към тях. Защото нали все пак говорим за образ на един мъж през призмата на женските очи и  неговото подвизаване в живота - като неин партньор/съпруг , но и като завършен пълноценен  човек - баща, син, колега, приятел, роднина.

Общи условия

Активация на акаунт