ДЕКЕМВРИйчета едно по едно се появяват, мамите за купон да се стягат! Тема N12

• 28 757
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Нашия купон беше от 9 до 11,после от 3 до 4 Grinning
Нещо ме заболя гърлото мен. Сложих маска, смучам хапчета. Нещо друго мога ли да направя?

# 571
Честито на новите мамииии! Heart май май останаха още съвсем малко бебета, които чакаме Hug
Аз стерилизирам веднъж на 2,3 дни с Ел.дтерилизатор на томи типи. През другото време мия само с бочко и вряла вода. Първо мислих, че ще съм по стриктна, но след като в болницата ми оставиха шише за бебо, което ми казаха след ядене да го мия просто на мивката с топлата вода, за да е готово следващия път (най-топлата вода дори не ме пареше като миех) осъзнах, че чак токова стерилизация няма нужда.
И при нас снощи беше весело от 5 часа следобед до 8 спа за 20 мин, поне кротуваше през повечето време. После от 8 до към 2 часа през нощта спа за около 30 мин, през другото време Яко рев, а на мен така ми се спеше....
Нашата по-дълга пауза е от храненето в 10и30-11(след което обикновено заспива чак в 12) да спи до към 4 през нощта, после яде в 4 заспива в 5 някъде и евентуално може да спи до 8 часа, а не до 7. Още се нагаждаме. Но когато плаче наистина ми е много тегаво.
Моето бебе е изцяло на АМ, но не знам по колко вода е ок да пие на ден? Thinking
Аз вчера бях на преглед 17 дена след секцио, док каза, че всичко е нормално и имам зелена светлина да правя каквото поискам вече, след празниците се надявам силите да ми стигат, за да се върна отново към фитнеса.
На 30 пък ще водим на преглед бебо в болницата. Тук педито на втората седмица от раждането, го изтегли с 330гр над това, което ни изписаха, тоест за 9 дни да ги е качил, но не съм сиг вярвам ли на кантара им. Rolling Eyes
Марти кърмиш ли още? Ако кърмиш мисля парацетамол можеш да пиеш, защото на мен това ми даваха в болницата за обезболяване, също мисля, че витамин Ц не е проблем. Дано бързо мине!
Кейти първата седмица на всички със сиг е напрегната. Първата нощ като ревна бебо 2 часа се редувахме с ММ кой да го държи, докато единия държи бебо другия реве и той, бяхме страшно съсипани и си казвахме, че явно не ставаме за родители щом бебето ни плаче 2 часа неутешим... Е на другия ден една камара хора ни казаха, че бебето ни нищо не е плакало и че е бебе и има още доста да реве и вината не е в нас. Ще свинете просто запази спокойствие бебечетата усещат, когато сме неспокойни.

# 572
Еделвайсче, не кърмя. Отказах се. Крепя положението за сега, страх ме е само да не заразя Кая..

# 573
Марти тогава почивай направо ударна доза неща да прекъснеш заразата бързо. Поне аз така бих направила, че съм малко паника на тема болести Joy
Пий грипекс макс 3пъти на ден, витамин ц си вземи по 500мг,хаочета смучи. Аз сега от както дойде зимата още докато бяхме 2в1 аз и карам и ММ всеки ден пием витамин ц 500мг.
Моя бебо пък имаше запек от ден и половина сме на аптамил комфорт и вече май няма ама пък май стана и по-рядко сега и преди час ми се стори, че е и зеленее. Dizzy Face направо не съм си представяла, че ще говоря нон стоп за... Та сега съм притеснена да не е настинал и какво да правя?

# 574
  • Германия
Честити бебета на Докузова и Джорджия! Да са ви живи и здрави и радост да ви носят! На вас бързо възстановяване и прибиране в къщи. ☘️🌺🤗

# 575
edelvais0404 зеленото ако е от Аптамил Комфорта и доста гадно мирише 😷 в началото ММ беше взел една кутия от него. След това минахме на Аптамил Пронутра + Био Гая и всичко беше ОК.

# 576
edelvais0404 зеленото ако е от Аптамил Комфорта и доста гадно мирише 😷 в началото ММ беше взел една кутия от него. След това минахме на Аптамил Пронутра + Био Гая и всичко беше ОК.
Кикаир почнахме го заради запека на бебо, педиатър но го препоръча, защото нали комфорта е за леки храносмилателни проблеми. Този пронутра за какво се води, че не мога да открия? А иначе откакто е само на АМ си му миреше доста гадно, докато беше на смесено хранене не беше така. Каква да е причината да зеленее заради това мляко и това проблем ли е тогава!? Thinking
Ох не знам какво да правя вече с какво да храня детето, че да му е добре...

# 577
Ние вечв втори ден сме си вкъщи. През деня е спокойна, а ношем почва веселба през 2-3часа. Имам затруднения с оригването. В болницата казаха, да я държа изправена с едната ръка на коремчето и другата на дупето. Ами не става и не става. Не мога да я оригна. Съшо много хълца. Слагам я на гърда за 4-5 цоквания и спира с хълцането. Заспива в ръцете ми щом я сложа в кревата се е ококорчила и започва рев. Тя плаче и аз плача с нея...

# 578
Фиона, ние също не се оригваме всеки път. Казаха, че е нормално. Относно хълцането много се притеснявах преди за него. Ние също много хълцаме и от болницата казаха просто да я държа изправена и ще похълца малко и ще спре.
Относно АМ бях ходила на една лекция и там споменаха, че от Аптамил става зелено акото, но не е повод за притеснение.
Мамчета, вашите бебоци пият ли вода? Ние срещаме трудност с това. В болницата не им даваха вода, но педиатърката каза след хранене да и давам малко да изплакнем устичката. Обачее моето Катенце не я харесва водата и само и се мръщи, плюе.

# 579
Денис вчера не спа добре вечерта. Sad За първи път съм спала само около час през нощта и в момента съм зомби. Той сега си спи блажено вече четвърти час. Аз опаковам подаръци и очаквам всеки момент да писне гладен.

Относно извеждането навън - изведох го на 8-9 ден май. От тогава сме си всеки ден навън за по час. Днес обаче май ще пропуснем. Утре евентуално. Simple Smile

Нещо за Коледа ще готвите ли? Аз всяка година правя меденки, сега дали ще сколасам..не се знае, по-скоро не и ми е малко тъпо.

Бебко вода почти не пие, но чайче от копър обожава. Сигурно си набавя необходимото количество вода от него и от кърмата. С вода само изплакваме устичката преди и след кърмене.

# 580
Фем, тъкмо преди малко се зачудих дали кати минахме само на АМ трябва да давам вода. Налях сега в шишенцето и след хранене ще я пробвам.
Абе хора взех термометър от ДМ на тяхната си марка. Ми той ме изкарва умряла Joy Температура 35.7 - 8. На Мм я изкарва 36.3. Не е верен или аз не съм в ред нещо? Grinning

# 581
Марти, имам една приятелка, на която нормалната и температура си ѝ е 35-35.5 и вече ако я измери малко над 36 казва, че е болна и вдига температура. 😁

# 582
Да се похваля, че от вчера сме си комолект вкъщи. Очаквах да не спя цяла вечер, но за момента е много спокойно бебе. Легнахме си в 11,събуди се в 4 за ядене и после в 7 заради ако. След акото яде и после спа до 12 наобяд. И аз с нея си спях блажено. От време на време си мрънкаше нещо, но не се събуждаше. Дано си остане спокойно бебе. Още в болницата я забелязох, че не е ревла. Бебетата около нея в неонатологията плачеха много, а тя си спеше до тях.
Не иска да суче обаче... Отказва ми и това е.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 14:16 от d.k

# 583
Да ви кажа, че в Дундьо имат промоция на всичко без памперси 20% надолу в магазина и 10% онлайн. Ние си взехме Бебефон, че ми писна да скачам на всяко мрънване. А и ни дадоха много пари за подаръци и решихме да оползотворим част от тях предколедно 😁

Бяхме пак на консултация в болницата, днес я мериха без Памперс, измериха я точно 3900,изписаха ни 3550,казаха че е много добре. Обаче имам нова дилема - педиатърката каза че пъпчето е супер, да продължаваме със спирта и толкова. Другата от болницата каза да изчакаме да спре да сълзи/да кърви и после да идем да го залепи? Защо трябва да го лепи, то не е щръкнало? Може да пусна снимка да си кажете мнението

# 584
Лани как да го лепи, трябва ли? Честит бебефон 😁😁😁, аз за сега мисля да махна обиколника отпред, да го виждам какво прави , че иначе ставам постоянно. ...и нашето пъпче падна онзи ден и почти не кърви вече , но още му слагам спирт на всяка смяна на памперс..оф аз снощи не се наспах въобще, макс 4-5часа да съм спала за последните 24 часа и това не ми понася добре , много ме боли главата..
Момичета имате ли някакви болки в корема и кръста като менструални , възможно ли е да очаквам цикъл вече? лохиите спряха от 2 дни, имам само нещо жълто -бяло кремообразно (извинете за определението) по превръзката .. но ме боли кръста и корема при вас има ли такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт