ДЕКЕМВРИйчета едно по едно се появяват, мамите за купон да се стягат! Тема N12

• 28 745
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
По принцип с физиологичен разтвор и аспиратор за нос. Но може и с лосион за тяло слагаш малко върху клечката за уши пъхаш в нослето леко завърташ и то хваща сопола Grinning

# 631
Хайде майчета, дойде и моят ред да се похваля! В 20:10 се роди моето юначе! 2970 гр, 51 см мноооого бял и лилав Simple Smile. Едната акушерка каза, че прилипал на недоносен, а аз съм само 4 дни преди термин....ама е жив и здрав и всичко му е наред. Плешо е и е киселяк Grinning много ме боли секциото и сега така си лежа в болки и се опитвам са се разведря с форума Simple Smile

# 632
Лейди, честит да ти е юнакът! Да е жив и здрав и много да те радва. Ще мине бързо секциото, опитай се да поспиваш и си искай обезболяващи. Профенид много ми помагаше на мен. Бързо възстановяване! ❤️

# 633
Билейди честито момченце  жив и здрав да ви е. Бързо възстановяване. Жулия щом се цедиш ще продължават да са ти напрегнати понеже постоянно ги стимулираш така . Аз бях почнала така давам на бебчо и после изцеждам и след няма и 30 мин силни болки твърдост теч и накрая се свързах с консултант и ми каза че няма нужда да цедя . Така се снабдяваш с прекалено повече кърма от това което бебето може да изяде  и може да се получи свръх лактация . В такива моменти ако не почнеш до цедиш имаш шанс от запушвания мастит и т.н.  Може да почнем да ги стимулираме повече когато бебетата почнат да ядат Повече от колкото имаме .

# 634
Belady мислих си за теб днес, браво радвам се много за юнака💙💙💙 Да ти е жив и здрав , пък това , че се е родил бял и лилав и че приличал на недоносен да не те притеснява, скоро ще си промени цвета и ше стане розовичко бебенце сладко❤❤❤ радвам се много браво , за болките ги попитай за болкоуспокояващи, няма да се мъчиш я..
Мерси много момичета, за сега няма как да отида до аптека за това ще пробвам още утре сутринта водата с меда и после ще си набавя някои от храните от магазина и ще взема нещо от аптеката за всеки случай може дуфастон да взема, ще видим.. ❤благодаря за съветите
За сополките аз ползвам аспиратор електрически на кангаро, но за сега да чукам на дърво ми се е налагало 1-2 пъти само.

# 635
Лейди, честит юнак Heart Да ти е жив и здрав, а на теб бързо възстановяване.
Аз удрях по едно течно аналгинче и летях Joy

# 636
BeLady, честито момченце! След 2-рия ден трябва да си много по-добре. Сигурно ще ти дадат нещо за болките.
Иви, не взимай дуфастон, че това е прогестерон, а дуфалак, което е разхлабително Wink
Медът с топла вода е за леки случаи, но пробвай. Дано ти подейства и не стигнеш до тежката артилерия.

# 637
БиЛейди, честито момченце! Да е жив и здрав и много да ви радва! Heart
Недоносен бил, глупости. Моята бебка се роди 2400 и не са ми казвали, че е недоносена, с тези мерки си е супер! Heart
За болката, както каза Лани, на нас в болницата ни даваха свещички Профенид. Поискай да ти дадат обезболяващо няма да се мъчиш я.

# 638
Много благодаря за позитивната енергията! Страхотни сте Kiss Три пъти ми биха някакви обезболяващи и накрая третото подейства. Пуууу ц ц ц. Нямам търпение да си видя отново бебока утре. Ще се включвам вече и аз по темите с колики, къпане и много други Simple Smile приключението за мен сега започва

# 639
Ставаме все повече и повече родилите. Останаха ли неродили мамчета? Как сте момичета?

# 640
Д.к да това исках да кажа, обърках лекарствата🤣🤣🤣 ами мамин мозък😣 недоспал🤣... аз съм много щастлива , успях да поспя тази вечер, малкия направи пауза от 6 часа и чак сега стана да яде ☺😻ама гърдите ми са свикнали по-рано , към 2-3 и тогава станах за 4-5 минути да изцедя малко, че имаше напрежение.Той снощи от 20 до 23 часа се кокори и малко се просвиваше и плака от болки . Забелязвате ли как почват повече и повече да будуват вече😁❤...не е само - смени памперс,  нахрани,приспи, събуди , смени, нахрани, приспи... и така в  този кръг😃

# 641
Иви и моя реши тая вечер да спи. Към 12 заспахме и чак сега се събуди да яде. Сега почват да се оглеждат, а много са сладки като започнат да виждат хубаво, като си открият ръцете са супер смешни😁😁😁

# 642
Явно е имало бебелуние 😂 и моята мома спа от 2 до сега. Нормално ли е да се събужда чак когато е напълно изгладняла? Тоест не да мрънка като почва да я мъчи глад, ми като стане озверяла вече 🙄😁

Лейди, ще видиш колко е хубаво всичко. А скоро бременността ще ти се струва като много далечен период 😁

Вижи, аз мисля, че ще е яко и като си открият Краката. Аз имам бебешки снимки как си ги ям 😂😂

Ох, надявам се като се наяде дребното да заспим пак, че едвам гледам 😁

# 643
Явно наистина е имало Бебелуние и нашата кукла направи по-голяма пауза през нощта. Яде в 22:00 и после чак към 3:00. Мами от снощи забелязах зачервяване и ситни пъпчици горе около пъпчето и на някои места по крачетата на бебка. Подозирам, че е от памперса. Смених на друга марка и по-голям номер (въпреки, че не мисля, че е за 2ка). Днес ще звънна на педиатърката, че се притесних. Странно. От изписването досега не сме сменяли марка Памперси и козметика и не е имало проблем.

# 644
Иви, за запек аз съм взела лактулоза, пия при нужда по 20 мл. Става за кърмене и действа леко без болки и напъни. Важно е обаче за да нямаш този проблем да пиеш много вода.

Общи условия

Активация на акаунт