ДЕКЕМВРИйчета едно по едно се появяват, мамите за купон да се стягат! Тема N12

• 28 746
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
калиси и аз имам притеснения за гърдите си, защото след 2 седмици кърмене са меки вече, и всичко стана от един път, иначе имаше напрежение всеки път , не знам сигурно е възможно, но и моят е много лаком, ами на 23 градуса, боди с дълъг ръкав и ританки, ако преценя го завивам. Одеалцето , което ползваме е от пухените , мекички, кохавлия му се казва май..може с какаово масло да мажеш😘аз с това се мазах за стрии и попива доста добре , има омазняващ ефект също..и при нас не се оригваа винаги , но гледам да настоявам и да го държа възможно най-дълго изправен...
За нова година май ше сме вкъщи, на ММ му се празнува както всяка година да се съберем на домашно с приятели, но аз не искам да празнувам без малкия, та сигурно ще сме вкъщи с нашите, освен ако те не отидат някъде, тогава ще сме тримата😁, но не знам, не мога сякаш да се откъсна дори и за малко от бебчо точно тогава.. вие какво ще правите?

# 616
Kalisi, и моите гърди се регулираха, бебето е на 16 дни от няколко дена вече няма напрежение. Единствено продължава да тече кърма като минат 3,4 часа и докато кърмя от едната гърда тече от другата 😁
И моето бебче мн не орига.
Облиам я с боди с дълъг ръкав и ромпър, памучни.

# 617
И бебко го обличам с памучно боди с дълъг ръкав и отгоре памучно ромпърче и мисля, че му е добре. У нас не подържаме голяма жега, не включваме духалки и печки.

На нова година ще сме си четиримата у нас. Друга година все мръдваме нанякъде, ама сега с бебо не ми се ще нещо. Ще си сготвим, ще си подредим и ще си го направим хубаво. ❤

# 618
Нормално е вече да са по меки гърдите, това не значи че нямате кърма или е намаляла. Лека полека се регулира според нуждите на бебето. И при мен почват да текат като стане време за ядене или като за плаче. Даже като го къпахме вчера той така плака и по едно време от едната така ми шурна като чешма😁Аз го обличам с боди дълъг ръкав и ромпър и го завивам с по тънко одеалце. Иначе държа 23-24градуса.

# 619
Лолипоп, спането по корем не е препоръчително, особено без надзор, защото може да повърне и да се задуши или да си забие главата в леглото и да стане същото, недай си Боже. Следи го и не го оставяй нощем така.

Калиси, аз не чувствах напрежение до днес, 18 дни след раждането, но днес пак го има +лека болка и топченце в едната гърда. Не знам какво става. Дори снощи я кърмих 2 пъти през нощта, а предните дни 1 път или изобщо. Sad

23 градуса е топло за мен. Спим на 19.5-20, седим на 21-22. Винаги я обличам с Боди и отгоре ромпер или ританки и блуза/камизолка. Спи със спален чувал зимен, а през деня, ако спи е завита с тънко плюшено одеялце или средно дебела памучна пеленка.

За хидратиране ни изписаха Нахткерцен. От суха кожа с ранички вече има перфектна кожа без люпене и то само за 10тина дни,от които 1-2 мазахме на всяка смяна на памперс, другите само при къпане. Кокосово масло запушва порите. Какаовото може да алергизира. Не всичко натурално е безредно за бебоците. Може да опиташ с преварен зехтин, но аз не бих рискувала за детето. За мен съм се мазала и беше ок.

И тя не се оригва всеки път, така че не се безпокой, мисля че е нормално.

# 620
Момичета кажете нещо за разхлабване..не съм ходила от 5 дни до тоалетна... не знам какво да ям, опитах мандарини, прясно мляко, пия много течности, грозде пробвах..не става ..корема ме боли доста , не знам какво да правя , почнах да се притеснявам, а и днес пак ми се появи кървене от лохиите, а 3 дни нямах нищо, нормално ли е да се появят пак?

# 621
Аз нямам напрежение в гърдите след 14-я ден. Ако нещо се успи и закъснеем с кърменето са по-твърди, но иначе нямам напрежение. Нещата се регулираха доста бързо.
Ние сме на 22-23 градуса и е с боди с дълъг ръкав,ромпър и при нужда завивам-ориентирам се по носа. Усетих,че ако е много облечен или завит нервничи.
Относно течението- до 30 дни е нормално да има-спира,почва пак след няколко дни.
Относно тренировките аз лично изчаквам,макар,че родих нормално. Моята треньорка ми каза,че и докато кърмя не е хибаво да тренирам по-сериозно. На 2-я месец ще почна да правя упражнение вкъщи. А за момиечтата със секцио съвета ми е да изчакат. Все пак е операция  и може да се получат хернии.

# 622
Аз също нямам напрежение в гърдите на 14 ден сме . Единствено когато го гушна или плаче малчо започвам да усещам болка . Иначе през цялото време си текат . Постоянно сменям подплънки . А като се храним е ужас бебе ли да държа дрешките му и мен все е в кърма . Ние поддържаме 22 -23 градуса и го обличам с боди с дълъг ръкав от горе комизолка и ританки или ромпърче. Завивам го с едно тънко одеалце и от горе му метвам още едно по дебело и му и добре . Постоянно го проверявам да не му е топло . А за баня правим 25 градуса . Пъпчето на нас още на 4тия ден ни падна сега го чистим с 70% спирт като капвам с капкомер  и отделно с памук обирам засъхналата кръв която се събира . В началото ме беше страх ама сега се справям . За празниците вкъщи тримата ще сме си . По хубаво Няма от това 🤗😊

# 623
Момичета кажете нещо за разхлабване..не съм ходила от 5 дни до тоалетна... не знам какво да ям, опитах мандарини, прясно мляко, пия много течности, грозде пробвах..не става ..корема ме боли доста , не знам какво да правя , почнах да се притеснявам, а и днес пак ми се появи кървене от лохиите, а 3 дни нямах нищо, нормално ли е да се появят пак?

Направи/купи си фреш от цвекло. Това е най-добрият разхлабител.
Не яж много мандарини, защото повече от 2 цитруса на ден ще дразнят бебето при кърмене.
Виж, не знам как ще е а цвеклото. Провери.

# 624
не знам , всяка вечер почти хапвам настъргано цвекло, много обичам, но не ми помага, ей сега гледах някакво лекарство по телевизията дулкософт , дали става за кърмачки?

# 625
Иве, ако намериш хапни сладко от рози. Разхлабва от раз.

Някоя от вас имала ли е Запушване на млечен канал? И какво представлява точно?

# 626
не знам , всяка вечер почти хапвам настъргано цвекло, много обичам, но не ми помага, ей сега гледах някакво лекарство по телевизията дулкософт , дали става за кърмачки?
Настъргано няма да ти помогне. Фреш пробвай. Там е доста концентрирано.
Има едно лекарство, което съм приемала 3 пъти шрез живота си и е доста "брутално". Казва се дуфалак. В малко по-голяма доза, за 30 минути се изстрелваш в тоалетната като ракета 😂
После на няколко пъти чистиш всичко.
Дуфалак може да се използва по време на бременност и кърмене.

# 627

Иве, трябва да похапваш по-разхлабващи неща, като пълнозърнест хляб, овесени ядки, сушени плодове. Може да хапнеш няколко сушени сини сливи. На мен те отраз ми помогнаха да ходя нормално до тоалетна след операцията.

Не съм го правила, но бях чела за следния лек: вечерта се накисват 2-3 сушени сини сливи и на сутринта се пие водата. Също - топла вода с мед. Дано да ти помогне.

За гърдите - моите на 14 ден все още са напрегнати 2-3 часа след последното цедене.

# 628
Лолипоп аз не бих оставял бебето по корем, оставяй го настрани или по гръб и му върти главичката.
За мазане след баня аз ползвам олиото на биодерма и за момента съм доволна.
За тренировките след като мине месец от раждането мисля да почна с леко кардио и постепенно да усилвам и след това да вкарам и силови тренировки. Да, въпреки че док ми каза, че няма проблем аз си се притеснявам и не смятам да насилвам нещата.
При нас мисля е 23гр, не съм сигурна, облечен е с боди дълъг ръкав, ромоър, Чорапи овит е постоянно с тези плюшени те одеалца, а като спи е завит и с юрганче. Добре му е.
Пъпчето след като падна ММ го почиства  от кръвта само със Спирт 70гр. Някой спомена, че е бебо вече на 19 дни и не е изсъхнали пъпа. И нашия първоначално не изсъхване изобщо и се чудех какво става нали уж слагам Спирт. Е когато лл дойде и каза да слагам пудра, нещата след това се случиха за няколко дни. Така че аз препоръчвам да слагаш пудра сутрин и вечер след като го почистите. При нас много помогна.
На бъдни вечер и нова година ще сме си вкъщи. Догодина живот и здраве сиг ще идем някъде с приятели и бебо, но сега е доста мъничък за такива неща.
Иви пии сутрин на гладно топла вода с мед. Яж овесени ядки, трици и такива неща.
Лана в момента намирам време защото мама може да гледа малкия през седмицата, другия месец ще намирам време само в събота, когато не са на работа бабите. Просто добре, че са те, за да мога да откъсвам и да ида на фризьор, да свърша нещо навън или да излезна с приятелка.

# 629
Момичета, как почиствайте нослети? Сутринта видях едно сополче, но беше много навътре и не го стигнах с памучно фитилче, а със аспираторчето за нос ми е трудно, защото накрайникът е голям всякаш. Сега вечерта го нямаше сополчето, а тя диша странно на моменти, всякаш хрипти през носа. Отигването е мираж при нас не става и не става.

Общи условия

Активация на акаунт