ДЕКЕМВРИйчета едно по едно се появяват, мамите за купон да се стягат! Тема N12

• 28 747
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Ох, благодаря ви момичета. Тръгнаха си, но казах на ММ и той застана на наша страна, обаче когато я попита дали е болна, тя отрече... Тъпото е че след 3 дни пак ще сме заедно, но се надявам до тогава да е взела мерки поне. Но ще се възползвам от вашите идеи, че хич ме няма по дипломатичността 😂

Иви, и ние си имаме нощни хранения, бебчовците ни са малки за дълги паузи (повече от 3-4 часа), а и ако има често паузи  намалява лактацията.

И на мен на места кожата Ми е по-тъмна  надявам се да мине.
През деня аз я слагам на дивана. Постилам една пелена и отгоре беба, спи си супер. Или на нашето легло, за разнообразие 😁 имаме възглавница за кърмене,която става и на гнездо,обаче ММ каза че е много мека и може да я изкривим в нея и не я слагам. В шезлонга не иска много да стои, май не й е удобен.

# 601
Лани, и аз не съм хич по дипломатичността и бих им го казала директно да не идват, защото са болни. 😁 Ноо гледам тук момичетата са предложили по-добри варианти.
Нашите нощни хранения са на 4 часа. Едвам я будя понякога. Спи като майка си. (като пън 😁) Да не говорим, че спя толкова дълбоко, че понякога не я чувам като плаче и добре, че е мъжа ми да ме събуди.
И при мен кожата стои по-тъмна, пъпа ми също и линията от бременността още си стои. Иначе през бременността качих 10кг. като 7 от тях свалих още от раждането. Сега дано закрепя тези килограми, че така се чувствам и изглеждам по-добре иначе бях много слаба.

# 602
Бих казала не си спирайте кърмата ,че със шишета хич не е лесно.
Иначе предния път го спрях с Достинекс
2 дена сутрин и вечер по едно хапче на 12 часа. Но се наложи още един ден да го пия доста бучки имах по гърдите. Изписа ми го АГ и докато спирах не пиех много вода 1 л на ден и не ядях сладко.

# 603
Мен нещо ме достраша да пия хапчета, тъй като съм с медикаментозна алергия.
Цедях по малко, колкото да облекча. А сега от няколко дни дори не цедя. Е, тека понякога, но мисля че скоро ще спре.
Кикаир, ами понякога не се получава. Реших вместо да мъча и мен и детето да спра.
Ние имаме нощно. Кога на 3,кога на 4 часа Grinning
И моята нещо се мръщи на леглото през деня. Слагам я или в количката, или в шезлонга.

# 604
  • Sofia
Нашите нощни хранения са на 3 часа и продължават по половин час. Като цяло засега положението е добре. Давам едната гърда, предлагам и втората, но рядко стига до нея. Оригването е тегаво, а после започва едно напъване, пръхтене, чак ми е смешно... През деня е на окло 2.5 часа, будя го. Не знам това какво се води - на поискване ли е, по график... Сега ми е важно жълтеницата да мине.
Аз също в прав текст бих забранила на кашлящи, сополиви и тн хора да се врат около бебебто. Неслучайно са онези 40 дни до погачата. Дори на баткото режа крилцата, че от ретро трамвая май домъкна пак някакъв сопол...
Аз имам остатъчни лохии, до седмица мисля да почна малко с упражнения вкъщи, после може и в зала. Не знам само с храната как ще е, все пак за кърменето си трябват калории.

# 605
Разбира се че е по важно да сте щастливи . Дали ще са кърмене или не е не е толкова важно . Живи и здрави да са ни децата . Достинекса е мн добър аз го пиех преди да забременея заради висок пролактин . Действа супер бързо .

# 606
Кикаир, ами понякога не се получава. Реших вместо да мъча и мен и детето да спра.
Знам не можах да накарам дъщерята да засуче, след това много ме беше яд че си спрях кърмата. Трябваше да бъда по упорита. Честно казано много завиждах на кърмещи майки, не се занимават нито с шишета нито със стерилизация и мъкнене на допълнителна чанта за АМ.
Докато не се отказа на 10 м от АМ продължи да го пие и посреднощ.
Вместо да ставам рано и да правя закуака когато беше малка щях да и дам гърдаи хоп ранната закуска е готова.
Но за сметка на това се научи да яде доста бързо сравнение със връстниците си. Сега на почти 1 г и 9 м яде сама с лъжичка и пие от чашка.
Ще видим сега как ще се наредят нещата.

ММ днес решил да ми направи подарък преди да родя и резервирал морето чак от сега 🥰
С добро настроение ще постъпя в болницата за предстоящото секцио.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 12:54 от kikair

# 607
Ех момичета и аз като бял човек вчера мъжът ми ме изведе вечерта. Бяха се събрали колегите му нещо като скромно банкетче. Направо се преродих не бях излизала от рождения ми ден 😁И по ирония на съдбата ние като сме излезли към 20часа, малкия е спал до към 2, понеже се прибрахме към 2и30 и свекито каза, че тъкмо му е дала да яде и е заспал. Кърмим се и нощем поне 2 пъти.Пъпа още не му е паднал, а вече е на 19дена.Почиствам редовно и не знам дали трябва вече да се притеснявам.

# 608
Явно съм една от малкото, на които ѝ е удоволствие да прави АМ и да стерилизира. Сериозно, не ми е абсолютно никакъв проблем.
Преди да забременея носих сутиен с размер 90F. Не знам дали може да си представите в момента какво представляват гърдите ми, но гледката е потресаващо огромна. Педиатърката като ме видя каза, че ще видя бая зор, за да се наместя и засучи малката, ако изобщо се получи.
Ами, нямам желание да се тормозя, за да разбера дали ще засучи или няма да засучи, а през това време да правя и АМ. Вече 3-ти ден не се получава и положението е много тегаво, защото хем мъча себе си, хем детето по 1 час. После, след като не се получи правя АМ, яде, чакам да се оригне, приспивам и ей го 2 часа минали, а трябва и да се изцеждам през това време, че то иначе и напрежението не е приятно.
И така, разказах си драмата.

П. П
Свекървата пък е в потрес, че няма да кърмя 😂😂😂
Онзи ден на изписването няколко пъти каза на детето от нейно име "мамина кукла" и нещо се преобърна в мен. Не знам как се сдържах, ама имах чувството, че получих тикове в лявото око. Както бях изнервена, си представях, че е боксова круша 🙄Абе зор ще видя с жената ми се струва.

# 609
Viji и аз се бях притеснила за пъпчето, но вчера ни падна на 15 ден, всичко изглежда добре. Не се притеснявай 🤗
Аз с нетърпение чакам утрешния ден, майка ми идва за 3 седмици и ще ми е отмяна😘
Малката също яде вечер, 1 или 2 пъти. Но тя тотално е сменила ноща с деня. Незнам как ще и обърна режима. Снощи се събуди в 9 и заспа чак в 1и30 незнам как издържа толкова, какво ли не пробвах и накрая събудих баща ѝ, той винаги успява да я успокои и преспи.

# 610
  • Германия
Мили мами, колкото и да ви се иска по-бързо да влезете във форма, не е лошо да дадете на тялото си нужната почивка след раждането, както и плавното му навлизане в спорта. Освен ако не сте професионални спортисти! Има много неща, които могат да навредят вместо да ни помогнат, и то именно от бързото впускане в познатите ни тренировки, които все още не са за жени след раждане.
Ето някои извадки от препоръки на Здравното министерство и Здравната каса при нас, които ми помогнаха след първото раждане:
(съжалявам, но превода го правя набързо)
Скрит текст:
...След раждането на детето много жени искат отново да направят нещо за телата си, да свалят бебешките килограми и да стегнат средата на телата си. Много любители на фитнеса използват методи за обучение, които са абсолютно противопоказани. Физическите структури са много чувствителни и податливи в постнаталната фаза, тези, които тренират неправилно, рискуват трайна Rektusdiastase [ разкъсване на правите мускули, затова може да се правят Sit-ups за тях, едва след като се затвори дупката, може да се почуства с ръка (това поддържа издуването на долната част на корема)], проблеми с тазовото дъно, проблеми с гърба и други подобни.
I Фаза на регенерация: Веднага след раждането започва периодът на така нареченото седмично легло, който продължава поне 6 до 8 седмици. Фокусът е върху връзката между майката и детето. В същото време това е времето на физическа регенерация за жените, което означава много почивка, релакс и семейно време, но в същото време нежни основни упражнения за регенерация. Тук идва физиотерапевт в болницата и ти ги показва, един вид разтягане на някои мускули чрез техники на дишане и за да почнем да усещаме тялото си, още в леглото.

II Фаза на възстановяване: Фазата на възстановяване започва най-рано от 7 седмица, което означава, че можете да стартирате програмата за възстановяване. Първо, средата на тялото се укрепва чрез специални упражнения, постепенно все повече и повече упражнения за цялото тяло се интегрират в тренировките. Тук се предлагат спецялни курсове, които се поемат от здравната каса. Ето една страница на тая тема на български, https://semeistvo.rozali.com/krasota-zdrave/p19310.html със сигурност има и още много.

III Фаза на повторно влизане в атлетичната тренировка: След фазата на възстановяване започва фазата на повторно влизане, т.е. можете да се върнете към "нормална" спортна програма малко по малко. В тази фаза тялото няма същата кондиция, като преди бременността, затова трябва да се вземат предвид някои правила за безопасност и специално обучение. Фазата на повторно влизане може да отнеме до 2 години. Въпреки всичко тялото на всяка жена е проектирано по различен начин, така че времето за пълна регенерация може да протича по различен начин. Тренирането, което е твърде рано или прекалено интензивно, благоприятства инконтиненцията и / или смъкването на тазовите органи (дословен превод, не намерих как е на български).Може да отнеме 6 до 24 месеца, за да може тялото ви да се регенерира напълно и да има същата кондиция, като преди бременността. Този процес обикновено отнема повече време за кърмачки, отколкото за майки, които не са кърмачки [хормонът окситоцин, който се отделя по време на кърмене, причинява контракции на матката, които насърчават свиването и по този начин бъзстановяването на матката, но съединителната тъкан (мускулите и сухожилията / връзките се състоят от съединителна тъкан) е доста омекотена от тези хормони. Проучванията показват, че съединителната тъкан (мускули, сухожилия, връзки) става по-твърда едва 3 месеца след отбиването].

Разбира се всеки решава сам Hands V

Само да споделя за родилите мами, че вчера АГ ми каза, че след като родя и имам проблеми с хемороиди мога да ползвам "Спрей за нос"- за бебета и малки деца, много облекчавало и спомага за прибиранети, но само след раждане!!!

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 15:08 от CheGuevara

# 611
  • Пловдив
Момичета,от вчера сме си вкъщи с бебо. Вчера целия ден спа през ноща доста се пробуждаше,мисля,че има колики,защото си превива крачетата към корема и днеска спи почти по корем (явно така го облекчават болките. Не знам дали е нормално толкова от рано да спи по корем..). Също така има и доста газове и коремчето му къркори.
Пъпчето му падна още в болницата,за сега се храни на кърма. Само остана да взема някакъв спирт за промиване на пъпчето и пликчета или контейнери за съхранение на кърмата. Вие какъв спирт използвате?
Относно за лохиите значително ми намаляха,трябва ли да звъня на АГ или е нормално?
Стана дълго,но ми е доста притеснено.

# 612
Лолипоп, щом е паднало пъпчето, вземи 70% спирт. Аз ползвам пликчета, но имам и контейнери. Пликчетата заемат по-малко място във фризера.
Бих звъннала на АГ, все пак си доста скоро след раждането, знам ли.

Детето спи от 4 часа, събуди се само да яде за 5 минути и пак заспа върху мен. Пък аз я чакам Да се наяде хубаво че да се боядисам, като няма време за фризьор, така ще е.. Вие намирате ли време за разни процедури? И какво ще правите на Нова година? Ние май ще сме си тримата вкъщи, не че искам да ходя някъде, но май и никой не иска да стои с нас 😁 догодина може би..

# 613
  • Пловдив
Лолипоп, щом е паднало пъпчето, вземи 70% спирт. Аз ползвам пликчета, но имам и контейнери. Пликчетата заемат по-малко място във фризера.
Бих звъннала на АГ, все пак си доста скоро след раждането, знам ли.

Детето спи от 4 часа, събуди се само да яде за 5 минути и пак заспа върху мен. Пък аз я чакам Да се наяде хубаво че да се боядисам, като няма време за фризьор, така ще е.. Вие намирате ли време за разни процедури? И какво ще правите на Нова година? Ние май ще сме си тримата вкъщи, не че искам да ходя някъде, но май и никой не иска да стои с нас 😁 догодина може би..

Благодаря ти! И това,че спи по корем ме притеснява,но може би си е нормално,ако по този начин не усеща болка?

# 614
Че Гевара, интересно четиво. Благодаря! Значи поне 2 месеца би трябвало да кротуваме...Вярно е сигурно. Аз винаги пришпорвам нещата... Може би е твръде рано...хмм:neutral_face:Weary

Иначе исках да попитам кърмещите майчета - усещате ли все още напрежение в гърдите. Аз малко се притеснявам, тъй като предишния път като кърмех дъщеря ми напрежение се усещаше поне един месец след като почнах да кърмя, а сега се кърмим от седмица и гърдите ми са меки през повечето време и не ги усещам препълнени или нещо такова...Може да е и от това, че сничето се оказва доста по-лаком от кака си People Angel, но аз не спирам със съмненията...Възможно ли е според вас кърмата да се регулира за седмица?

Имам и други въпроси и ще съм благодарна да помагате...Аз макар и с второ дете всичко съм забравила... Как обличате бебчетата на температура  23 градуса в стаята и колко е дебело одеялцето, което ползвате?

Иска ми се да ползвам нещо по-натурално за хидратиране на кожата на беб след баня...Flowers SeedlingЗнаете ли нещо подходящо? Мислех си за кокосово масло, но то много трудно попива, а и не знам дали точно хидратира или омазнява... Ще съм благодарна на предложения.

А по отношение на оригването- ами при нас просто не се получава...До сега само един път се е оригнал....Надявам се да не е толкова важно след като не му се получава

Общи условия

Активация на акаунт