ЯНУАРСКИТЕ бебоци слушкат, догодина в мама ще се гушкат.

• 13 773
  • 261
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Върнах се от преглед и веднага докладвам - ще си имаме момичееее!  stork-girl

Сега подробно - моля не приемайте следното като реклама, а само като споделен опит, нали!

Бях в МЦ Фемина при д-р Врагалева. Отидох с идеята само за ехограф, но като й разказах за историята и предисторията на бременността, се съгласихме да направим по-обстоен преглед на нещата, въпреки часа ми за фетална при д-р Димитрова.
Видяхме "малкия пъпеш", както го нарече тя - отговаря си на размерите. Огледа много внимателно плацентата, матката и шийката и каза, че всичко е ОК - плацентата е разположена достатъчно високо, каналът е затворен, шийката е 39мм, което било достатъчно добре. После подхванахме бебо -  броихме пръсти, гледахме гръбначен стълб, мерихме бедро, глава и тумбак. Кое колко е - имам го написано, ама като не ги разбирам термините  Embarassed Тежи 107 грама, в един момент вика - ето му пикочния мехур, пълен е!  Mr. Green Аз си прехапах устата и викам - за пола няма да питам, още е рано. И както се борех със себе си да не питам, докторката вика - "Казах ли ви, че е девойка  stork-girl?"  newsm44 И аз загубих ума и дума. По едно време викам - ама вие как разбрахте, на което тя много се смя и каза, че не е Ванга, а просто го е видяла добре. Ако не го била видяла добре, нямало нищо да ми каже. Пусна ми да чуя сърцето, чух и шума от движенията, шума от околоплодните води и още не знам и аз какво. Каза ми и коло е пулса, ама забравих!  Embarassed Също каза, че мога да не пазя леглото така усилено, а да се движа по малко, но все пак умерено де. Каза, че няма индикации да е наложително да правя БХС и мога сама да преценя искам или не.
С две думи слава богу с бебка всичко е наред.
Да не ви казвам пък таткото как го беше яд, като му звъннах, че не е успял да присъства. На феталната при Димитрова на всяка цена трябва да успее.
В заключение, че стана дълго - трогната съм от отношението, техниката и отделеното ми време. Докторката отговори на въпросите ми, беше мила и любезна и определено не ме претупа като на ЖК. Съжалявам само, че за да получа такова отношение, трябва да си платя (40лв защото ме таксува като фетална морфология, а не като ехографски преглед, но в никакъв случай не съжалявам!) Съжалявам, че в ЖК-то са на светлинни години от цялата тази обстановка и всичко. Съжалявам, че трябва да си плащаш и че сигурно има множество момичета дори и тук, които не могат да си позволят това. Не мисля, че това би струвало толкова много на държавата да го поема на всяка бременна. Но това е друга тема.

Дълго стана, ако някой се е отегчил - моля да ме извини!

# 106
Kak отегчил, Ним, толкова е хубаво Heart Eyes Страхотно е!

Пожелавам на всички такива емоции  Hug

# 107
Супер Ним!!Много добри новини. Ти момиченце ли искаш? Аз толкова искам син, че лекарката като ми каза че май е момче щтях да фръкна от радост Joy

# 108
  • В офиса
Ним, и аз се развълнувах като го четох. Наистина дай боже на всички такива емоции. В МЦ Фемина, значи ги казват тези хубави нещица.
КайРен хич не разчитай, може да са заплеси, ама са анализатори Simple Smile Един колега ме разконспирира много преди да ми проличи по някакъв начин.

# 109
  • София/Варна
Тинкърбел, в нашия екип аз съм анализатора - те само пишат Wink

# 110
  • В офиса
Сега ако ми драснеш на лични и къде работиш...  Grinning  Peace

# 111
  • София
Супер Ним!!Много добри новини. Ти момиченце ли искаш? Аз толкова искам син, че лекарката като ми каза че май е момче щтях да фръкна от радост Joy

Нямам претенции, важното е да е живо и здраво. Но все си мислех, че ще е момче, а откакто татито се заинати, че иска момиче, още по-усърдно го дразнех, че майката знае и ще е момче. Сега ще има да слушам "Аз казах ли ти" поне 10-ина години!  Joy   hahaha Crazy

# 112
Ним, супер! Много се радвам, че бебо е наред и най-вече че и ти си добре. Laughing Веднага ще впиша първата жена в списъка. А относно разходките да не забравиш за вторник ще те чакаме! А за ЖК - явно не си попаднала на лекар, защото аз от моята съм много доволна и мъжо остана с такова впечатление, а и то си личи по отношението. Хайде сега бъди спокойна и не позволявай на никой да те ядосва! Naughty

# 113
  • София
_Ним_, браво!!! Супер, честито девойка! Ще слагаш фибички и ластички. Crazy
Сега нямам търпение да дойде другия петък за фетаната, направо ми се изпари търпението. утре сутрин ще знам резултата от БХС, стискайте палци всичко да е ОК... Praynig Нямам търпение и това да науча...ох.
Ааа, да ви се похваля, поръчахме кухнята най-накрая!!! Laughing

# 114
  • София
Ивонска, ще гледам по-често очите ти, искам такива за бебето Simple Smile
Имаме ги генетично заложени, но аз и Ники сме със зелени, а таткото с кафяви. Такива сини имаха баба и двамата ми дядовци , на мъжа ми едните баба и дядо, майка и сестра ми.
[/quote]

Анджи, дано! И за твоето да има такива очички, пък и за моето.... Embarassed Но да са здрави, красиви и умни, даже и с друг цвят на очите пак ще е достатъчно! Wink

# 115
Юпиииииииииииииии! Ним как ме зарадва само! А аз да седя да се притеснявам за тебе! smile3503 Много се радвам за бебо, че всичко му е наред, да ти е живо и здраво!

# 116
  • София
Браво за девойката;
Браво за кухнята! Grinning

# 117
Анджи, дано! И за твоето да има такива очички, пък и за моето.... Embarassed Но да са здрави, красиви и умни, даже и с друг цвят на очите пак ще е достатъчно! Wink

Така е, дано да са живи и здрави и всичко да е наред! Simple Smile

# 118
  • София; Дружбето
Сега се връщам от зъболекар. Като разбра, че съм бременна, зъболекарката ми каза, че ако мога да изчакам до раждането, е най-добре. Манипулации ще правим само ако е крайно наложително. Иначе почистихме зъбен камък, оказа се че венците ми са много зле и сега си взех някаква вода за жабурене. Ще ходя всеки месец на такова чистене, на ръка е, без машинка, не е опасно за бебето  и е много полезно за зъбите и венците. А ако някой реши все пак да си оправя зъб, значи, най-рано може 20 г.с. Такам....много инфо  Crazy
 Ним много се радвам за теб, да ти е честита момата stork-girl Ще има да се наслаждаваш на роклички и куклички  piasyk

# 119
  • София
Искам и аз момааааааааааааа rotfImbo а ние - 90% - сме момче според трима доктори... пък и свеки и мама са мария...

Общи условия

Активация на акаунт