ЯНУАРСКИТЕ бебоци слушкат, догодина в мама ще се гушкат.

• 13 876
  • 261
  •   1
Отговори
# 255
Desi cover, не се притеснявай че ще получаваш 108лв.- няма да е толкова. Обезщетението за бременност и раждане /135 дни/ е 90% от брутното ти възнаграждение или осиг. доход  / изчислява се на база  осиг.доход за последните 6 месеца/ но не по-малко от минимална заплата. Най-точно го пише в чл.49 и 50 от Кодекса за социално осигуряване.

# 256
  • София
Деси, Vesni-то е права! За периода на болничния получаваш 90% от брутната си заплата, но не по-малко от минималната. Тоест няма начин да взимаш по-малко от 160 (или както се говори - 170 догодина). Друг е въпросът, че тази сума също е доста смехотворна. Аз не съм осигурена на минимална заплата и всъщност на фона на всеобщото положение май съм по-добре. Но далеч не взимам парите, които взимах иначе.

KayRenn, мисля, че няма какво да ти се нахвърляме. Всички сме за по-дълъг болничен! Това, което не ми се ще да съкращават, е правото на "платено" майчинство до 2 години на детето. Слагам го в кавички по гореописаните причини!  #2gunfire

# 257
Е, най-накрая да седна да си почина. Цял ден чистя, разтребвам непотребни неща, а до преди малко приготвях вечерята. Направо се скапах.
Утре съм на линия, бройте ме и която от нас е първа да пази места! Клеми, вземи малката малко да й се порадваме, виж че има и други деца може да се заиграе.

# 258
Момичета, сега се връщам от Училището за бъдещи родители във Варна. Беше интересно. Имаше мами в доста напреднала бременност и мами кърмачки с бебета Grinning говореха за кърменето.
Следващото занятие ще е на 15.08. от 17.00 часа в Спешния център на Окръжна болница, ще ви обясня подробно.Нека тогава да направим по-силно присъствие Grinning
Занятията ще се провеждат всеки месец на 15о и 30о число. Акушерките са много мили и отговарят на всички въпроси изчерпателно и професионално.

# 259
  • Варна
Аз бях голям ентусиаст да посетя Училището, и дори успях да си тръгна по-рано, но трябваше да оставя документи в НАП- и познайте колко стана часа, докато се измъкна оттам. Следващият път, макар и далече, смятам вече сериозно да съм на линия. От мен лека вечер, че след малко отиваме на кино. Laughing

# 260
Дани, следващия път Grinning

# 261
  • София; Дружбето
Хей, ма като научите нещо интересно по училищата , споделяйте с тези, които не ходим  Whistling че сухото четене по нета не ме влече

Общи условия

Активация на акаунт