ЯНУАРСКИТЕ бебоци слушкат, догодина в мама ще се гушкат.

• 13 879
  • 261
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз намерих това, но е от 20.07.
Ето статия:

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2351&sectio … =2&id=0000502

Цитат
От 2007 г. осигурените майки ще получават 90% от заплатата си до навършване на 9-месечна възраст на детето, както и 45 дни преди раждането, реши социалната комисия вчера, като прие поправки в Кодекса за социално осигуряване. От 10 месеца до навършване на 2-годишна възраст на детето майката ще има право на минимално обезщетение, определено от държавата. Вероятно догодина то ще е 170 лв.

Ох, дано наистина да е така, защото иначе нямам идея как ще се върна на работа 9 месеца след раждането (живот и здраве!)  ooooh! А детегледачката нямам идея как ще я открия - все ми се струва много сложно и сериозно да намериш жена, на която да повериш детето си и дома си.  Thinking Да, и това ще ми дойде до главата, ама се надявах малко по-дълго да останем с бебо у дома.

# 241
За мамите от Варна:

Днес от 17 часа ще е Училището за бъдещи родители. Безплатно е, сега се обадих по телефона. Влиза от входа на Спешния център, там където влизат линейките, от Регистратурата надолу в приземния етаж.
Имам намерение да го посетя.

# 242
  • София; Дружбето

Аз намерих това, но е от 20.07.
Ето статия:

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2351&sectio … =2&id=0000502

Цитат
От 2007 г. осигурените майки ще получават 90% от заплатата си до навършване на 9-месечна възраст на детето, както и 45 дни преди раждането, реши социалната комисия вчера, като прие поправки в Кодекса за социално осигуряване. От 10 месеца до навършване на 2-годишна възраст на детето майката ще има право на минимално обезщетение, определено от държавата. Вероятно догодина то ще е 170 лв.
Този вариант ми харесва

# 243
Тия депутатите вече съвсем ми затвърдиха меннието, че не са добре  #Crazy #2gunfire
Дано да е верен варианта, който пусна Анджелина, и на мен ми се струва, че чух нещо подобно по новините. А ако е само 9 месеца.... ooooh! не ми се мисли...

# 244
Дано, иначе ще трябва да водя преговори със свеки да стане детегледачка. как ще я навием да се премести не знам Thinking

# 245
  • София/Варна
Момичета, хайде без паника - до сега не се е обсъждало да се намалява времето за отглеждане на дете. Спорен е въпроса колко време да бъде в болничен, т.е. да се изплащат 90% от работната й заплата.
Това, че медиите не се изразяват особено точно, всява паника.

За покупките: с мъжо още не сме правили покупки на бебешки неща, но с голямо удоволствие влизаме в магазините и разглеждаме Simple Smile

# 246
  • София
Паника няма, ама какво ще измислят умните им галви не е много ясно.
Хаде да се броим за утре?
Пу аз ще идвам /ама не знам още дали с детето, или без/.

# 247
  • София
Аз съм две ПУ или ПУ номер две - демек идвам!  Crazy

# 248
Много ми се ще Анджелина да е права Praynig, но юни месец когато обсъждаха първите промени, освен за болнични в размер на 90% - 200 дни говореха и за срока на самите майчински, който от 2 да бъде намален до 1-годишна възраст на детето. Тогава една седмица не бях на себе си, че не само на една година кой ще ми гледа детето, ами и болнични 200, а сега и 315 дни!!!!!! И аз както повечето майки съм назначена на 170 лв., което по мои изчисления ще ми докарва в най-добрия случай мизерните 150лв.. Не дай боже пък болничния да ми се случи прекъснат и вземат под внимание последните 6 месеца, в които така или иначе ще бъда в болничен (иначе просто бебе няма да има), тогава вече 150 лв. ще ми се струват цяло богатство в сравнение с крупната сума от 108 лв., които така щедро ще ми отпуска държавата и то в продължение не на 3, а на 9 месеца! Както каза една позната майка: "...скоро за да имаш дете вече не те, а ти ще трябва да си плащаш, може и данък върху новородените да праснат, като си курназ да раждаш - плащай!"  На никого не искам да развалям настроението, но аз разчитах на тези пари Cry

# 249
  • София/Варна
С риск да ми скочите всички, аз лично съм "за" по-продължителните болнични - защото при сегашната ситуация, моя доход ще намалее много по-драстично от вашия (повече от 5-6 пъти). Навремето, когато постъпвах в сегашната си фирма категорично заявих, че желая да бъда осигурявана на 100% от заплатата си и колкото и да ви се струва странно, но работодателя ми с охота прие.

# 250
Деси, ще дойдеш ли на Училище за бъдещи родители?

За мамите от Варна:

Днес от 17 часа ще е Училището за бъдещи родители. Безплатно е, сега се обадих по телефона. Влиза от входа на Спешния център, там където влизат линейките, от Регистратурата надолу в приземния етаж.
Имам намерение да го посетя.

KayRenn, ти си бяла лястовичка, сред масово осигурените на определен праг Simple Smile и аз съм от тях. Трябва всички работодатели да осигуряват на реалната заплата и тогава тези искания наистина ще имат смисъл.
Но трябва да се борим за правата си, само ние можем да си ги извоюваме, никой друг Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 юли 2006, 16:01 от Анджелина

# 251
  • София
Смятам, че няма поводи за притеснения относно съкращаването периода на майчинство. Би било много гадно така да ни прецакат, но наистина не го вярвам.  #2gunfire
Това за 9 месеца по 90% го чух преди десетина дена, но ставаше въпрос за т.н. болничен, след това продължава майчинството до 2 години за осигурените майки и 1 за неосигурените.
Аз много се надявам да го приемат, Praynig може би съм от малкото майки, които се осигуряват на реалния доход.  Naughty
Та ми се ще да получа поне част от това което съм дала на държавата.
Благодарна съм, че работодателите ми са коректни, поне в това отношение и всички служители са осигурени на реалния доход.
Но вече ми е ясно, че след изтичането на майчинството ще трябва да си търся друга работа. ooooh!
Тук е практика да се освобождават майките след 2рата година.
А сега настъпиха и структурни промени, изнасят нашия отдел в провинцията и съвсем си загубих надеждата, че ще имам работа в момента в който реша да се върна. Confused
Но какво да се прави, до тогава има много време и всички ни чакат толкова хубави моменти  baby , че не ми се мисли за тези неща сега.
Да знаете, че може да не пиша често, но редовно ви чета. smile3506
Е хайде, че стана дълго. Желая ви успешна седмица newsm03

# 252
  • София
Е, то кой не е за дългия болничен?  Shocked Всички сме ЗА. Само да не съкращават периода на майчинството.

# 253
  • София; Дружбето
Сега като се замисля и при мен май връщането на работа няма да го бъде. След майчинството ще трябва да си търся друга, защото е частник и няма да ми пази място newsm78 Айде да сменяме темата, че и времето се намръщи  Crazy

# 254
  • София
Привет, мамчета! Аз тези дни съм на безжична връзка и ми е доста скъпо и баааааавно да участвам, но Ви дебна..... Mr. Green
Утре и аз съм с Вас! Бройте ме!

Hug

Общи условия

Активация на акаунт