Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 881
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
Съгласна с Ирен, аз в момента поддържам два сайта с он- лайн магазини, това е извън стандартните ми задължения, всеки от фирмата може да го прави след едночасово обучение.
Обиколи квартала и разгледай табелките, търсят се хора в много магазини.

# 196
# 197
  • София
О, много интересно. Благодаря Simple Smile

Весела Коледа! ^^

# 198
# 199
Правилно! Simple Smile

# 200
Днес отивам на интервю в Карлсбег и точно това ме попитаха: Защо напуснахте предишната си работа?
Отговори -Не плащаха достатъчно, не ми пуснаха договор, не ми беше комфортно, оказа се, че не е това, което очаквах, май не удачно?!

# 201
  • София
Ако не са ти пуснали договор ти всъщност никога не си бил на тази работа. Можеш да го наречеш "временен проект" и да кажеш, че му е свършил срока.

# 202
Според мен въпросът защо се освободи място е изключително важен и винаги очаквам кандидатът да ми го зададе. Но не като отговор на въпроса "защо напуснахте работа."

Да, разбирам опита за тъпа остроумност, но опитът е несполучлив. Нито е остроумно, нито е уместно.

И препоръчвам да не се пита "защо се освободи място", освен ако не сте напълно сигурни, че става дума за освободило се място. По-безопасно е да се пита защо търсят човек. Защото мястото може да е новосъздадено, а не освободено.

Ако не са ти пуснали договор ти всъщност никога не си бил на тази работа. Можеш да го наречеш "временен проект" и да кажеш, че му е свършил срока.
А защо е нужно да лъже?
"Не отговаряше на очакванията", "не ми пуснаха договор" и т.н. са напълно валидни причини за напускане. Защо да не е удачно да се каже истинската причина?

# 203
Да, така отговорих, Нищо лично, Защото не ме назначиха  на ТД.
И редовният въпрос - Колко мислите, че ще получавате?
Поисках две хиляди, бруто.
Естествено, доста аргументи искарах!

# 204
Да, така отговорих, Нищо лично, Защото не ме назначиха  на ТД.
И редовният въпрос - Колко мислите, че ще получавате?
Поисках две хиляди, бруто.
Естествено, доста аргументи искарах!
Сега да видим работодателя какъв аргумент ще иЗкара.  Wink

# 205
РаботодателяТ

....като сме почнали

# 206
Успех, Jerry F!
Карслберг не са фирма, която няма да ти направи ТД. Поне затова може да си сигурна. За парите не знам, зависи каква е позицията.

# 207
Попаднах на това:

Всичко, което трябва да знам за предизвестието за напускане на работа
В случай, че на някой му се налага за бъдещо ползване.

# 208
Здравейте, влизам в темата с въпрос. Не можах да намеря отговор - възможно е да е дискутиран, но аз да не съм го открила... Та, питането ми е: Как работодателят ти разбира, че ти търсиш "усилено" работа през www.jobs.bg?  Цитират се и конкретни позиции, за които си кандидатствал. Имат ли работодателите опция в този сайт като вкарат име на служител, например в някаква търсачка да речем, да им излезе нещо като регистър на кандидатстванията? Има явно някакъв фокус, защото веднъж на едно интервю ми бяха казали:
-Вие активно търсите работа...
-А Вие как разбрахте?
-Е, имаме си начин....??? Ами през сайта...

Та има ли възможност някой запознат да ме осветли, моля. Изключвам опциите ползване на служебен компютър или обаждане за мнение (не че последното не е възможно, но ще бъде посочено при разпита на служителя само тази позиция, а не регистъра на кандидатстванията).
Предварително благодаря на отзовалите се!

# 209
Не съм работодател, но ми се струва абсурдно той да има тази възможност.

Общи условия

Активация на акаунт