Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 914
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Странно звучи. Да не са ти хакнали профила в джобса, колкото и невероятно да звучи.... Имаш ли някаква информация на служебния компютър?
Ако е за една позиция, може да се усъмниш, че са се свързали от новото място с настоящия работодател. Обаче за всичките....?!?

# 226
Лимитът от 10 дни отпадна. Може да се прехвърля цялата.

За кандидатстванията - освен невъзможно, ми се струва и безсмислено  да разпитват. Кандидатстваш и другаде, ок. И какво от това? Не виждам полезност за наемащия.

# 227
  • Бургас
Единствения вариант е ЧР да има познат админ в jobs, който да провери директно в базата данни.

# 228
  • София
Благодаря!

# 229
Единствения вариант е ЧР да има познат админ в jobs, който да провери директно в базата данни.

И готов да си загуби работата.
И така 2 пъти /2015 и сега/, 2 админа, към 2ма ЧРа.... 🙄

# 230
Поради цитирането на два случая малко се размива какво всъщност се е случило в момента - от настоящата работа са те привикали да даваш обяснения, че търсиш активно (което си е твое право) или на място, което кандидатстваш, са ти цитирали къде другаде си кандидатствала???

Едва ли джобс дава такава опция за ползватели - работодатели и търсещи, по-скоро достъп до тази информация имат админи на джобс и ако се падат роднини/приятели на разпитващия те работодател... Това не само е нередно, но и подсъдно.

# 231
quote author=Tаис link=topic=1161130.msg39911028#msg39911028 date=1577612605]
Аз изобщо не съм смятала, звъннах в HR отдела на новото място и попитах Simple Smile Казаха 8, което идеално ме устройваше - реално тази година ми се събраха 30 дни платена отпуска и съм хепи. Отпочинала и свежа.
[/quote]

ох, и аз искам 30 дни платена Sad

относно прехвърлянето: правилото е: можем да прехвърлим половината си платена  отпуска и трябва да я използваме в слеващите две години (ако не я ползвам, я губя). например.
ако за 2019 г ми се полагат 30 дни платена отпуска, то мога да прехвърля 15 дни от тези дни и да гледам да ги оползотворя до края на 2021г. (ако не ги използвам, просто ще ги изгубя).
като това правило не важи например за платената отпуска, която не си ползвал по някакви "особени" (не знам то1ния термин)  причини, например бил си помайчиство - тази отпуска (която не си ползвал по някакви "особени" причини) си остава и няма давност, т.е. можеш да я ползваш и през 2023 г (ако си при същия работодател, вече ако не си - не знам как е)

# 232
На нова работа съм от м. август
от старата не са ми платили отпуската, не съм я и използвала

А защо не ти я платиха?
Сигнализирай ИТ.

# 233
Поради цитирането на два случая малко се размива какво всъщност се е случило в момента - от настоящата работа са те привикали да даваш обяснения, че търсиш активно (което си е твое право) или на място, което кандидатстваш, са ти цитирали къде другаде си кандидатствала???

Едва ли джобс дава такава опция за ползватели - работодатели и търсещи, по-скоро достъп до тази информация имат админи на джобс и ако се падат роднини/приятели на разпитващия те работодател... Това не само е нередно, но и подсъдно.

2015 - бях на интервю и интервюиращият ме пита защо активно търся работа... На моя въпрос от къде знае... Имала достъп до тази информация
2019 - прекият ми изп. директор ме викна да ми иска обяснение защо търся и от какво не съм доволна... Та така.😂😂😂😂

# 234
Да не би да имаш регистрация в Джобтайгър или ЛинкедИн и там да си цъкнала опцията, че търсиш активно и/или да си писала(избрала в опциите) каква работа търсиш? Алтернативно това може да си го напавила и в някоя друга платформа, която аз не знам, че има такава опция.

# 235
Някой е казал на директора ти, няма как да следи Джобс-а, щом не си кандидатствала от служ. компютър.
Първия път са налучквали.
Или си от някакъв малък град и се знаят нещата по друга линия.

# 236
  • София
Отивам, на мен ми събраха 30 дни покрай смяната на работата, а не че сега имам толкова. И се възползвах Simple Smile

# 237
Някой е казал на директора ти, няма как да следи Джобс-а, щом не си кандидатствала от служ. компютър.
Първия път са налучквали.
Или си от някакъв малък град и се знаят нещата по друга линия.
От София съм... Не е налучкване 😎 Както и да е... Щом няма такава опция, явно чрез профила ми в джоба са се добрали до инфото...?

# 238
Да не би да имаш регистрация в Джобтайгър или ЛинкедИн и там да си цъкнала опцията, че търсиш активно и/или да си писала(избрала в опциите) каква работа търсиш? Алтернативно това може да си го напавила и в някоя друга платформа, която аз не знам, че има такава опция.
аз съм в чужбина, при нас местният сайт за търене на работа направи подобрения - бутонче "Активно търсещ" - биографията ти става видима за работодателите ите могат да ти се обаждат, ако видят нещо интересно в това, което предлагаш. А ако не търсиш, деактивираш го, биографията си стои в сайта за след време, да не я пишеш пак, защото е по-лесно да използваш именно техните биографии, генерирани в същия сайт. Като си деактивиран, можеш да си четеш и да си кандидатстващ по обяви, които на теб ти харесват, но работодатели не те виждат.
На мен също ми се е случвало, да ми се обадят от фирма, за която не кандидатствам. Казват, научили за мен от техни колеги от посредническите агенции.
Изобщо има ли  някой право на някого да забрани да си търси работа, пасивно или активно?

# 239
Точно така работи и Джобтайгър. Или поне докато го ползвах беше така. И Линкедин работи по подобен начин.

Аз два пъти съм започвала работа, като са ме намирали в Джобтайгър моите работодатели. Т.е. обратния случай на това да кандидастваш ти.

Общи условия

Активация на акаунт