Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 607
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Мисля, че сте гледали много филми за хакери и конспирации. 😁😁😁 В БГ нещата обикновено са много по-прости. Особено пък в някои по-малки градове повечето собственици на бизнес се познават и всичко се споделя на маса. Не казвам, че тук цитирания случай е такъв, но със сигурност има някакво много просто обяснение.

# 271
Но пък забрана да си търсиш работа няма Wink Все пак робството отдавна е забранено Wink
Забрана да търсиш работа няма. Но често има забрана да си търсиш работа, използвайки за това ресурси на настоящия си работодател, особено в работно време. А честно казано, дори и да няма такава изрична забрана, е доста неморално да се прави.

# 272
  • София
Е тя си каза че няма достъп от работното място.

Бързо се разбират тези неща, казала си на някой, някой е казал на шефа.

Иначе служебните пощи се следят и всичко може да се види, до кого и какво е изпратено.

# 273
Но пък забрана да си търсиш работа няма Wink Все пак робството отдавна е забранено Wink
А честно казано, дори и да няма такава изрична забрана, е доста неморално да се прави.

Е зависи от случая. На мен дори шеф ми е казвал да си търся работа, ако искам, защото няма възможност за увеличение на заплатите. И понеже съм правила всичко останало на служебните компютри, което съм правила и на личните, не виждам причина да не ги ползвам и за търсене на работа.

# 274
Чак пък неморално...

# 275
Хора, радвайте се, че работите в читави фирми. Има фирми, и фирми 😀  Робството отдавна го няма, работа не е забранено да се търси.... Това са нормални неща и нормални възприятия.... Но за някои работодатели не е така. Не искам да навлизам в конкретика по ред причини. 😀😋 Ако седна да пиша, ще имам да пишаааа.... Не съм ползвала служебна поща и компютър за тази цел. Ако ги бях ползвала нямаше да съм тук да питам дали има някой HR, изразяващ готовност да ми помогне с инфо по въпроса. Благодаря на всички, които се отзоваха. След празниците, живот и здраве, ще трябва да хвана бика за рогИтЕ, дет се вика, и да разбера как се е случило.

# 276
  • София
Вместо да търсиш как се се случило си търси друга работа. Все ще се появи оферта и от читава фирма.
А да ровиш в службата поне за мене няма смисъл. Клюките сега са в работата, в къщи се прибираме само да спим.

# 277
Както казва Айша,  няма смисъл да се ровиш как е станало,  съсредоточи се върху търсенето.  Все ще се намери подходяща работа,  но трябва да можеш да ходиш по интервюта.

# 278
  • София
От фейса ми излезе:
https://jobs.sutherlandglobal.com/ShowJob/Id/2328721/Business%20 … %20French?lang=en

Не съм се интересувала фирмата с какво се занимава, само като име я знам.

# 279
  • Бургас
От фейса ми излезе:
https://jobs.sutherlandglobal.com/ShowJob/Id/2328721/Business%20 … %20French?lang=en

Не съм се интересувала фирмата с какво се занимава, само като име я знам.

Кол център е.

# 280
Аз си намерих работа преди две седмици, но се разбрах да започна след нова година. Имам много съмнения, не е идеално, наложи се да направя някои компромиси, но не мога да си позволя да стоя повече без работа. Най ме притеснява това, да започна и после да ми се обадят с по–добро предложение. Вие имали ли сте такъв случай? При започването в предната фирма така се получи, те закъсняха да се обадят и аз поех ангажимент към други, не бях започнала още и много се чудих какво да правя. В крайна сметка се обадих на втората фирма, извиних се, че съм получила по–добро предложение и даже им предложих човек, който да започне вместо мен. Но да кажем, започна и след седмица ми се обадят?!... Дъщеря ми казва "Ами, мамо, напускаш, какво толкова?!" Никога не започвам без трудов договор и се ядосвам, че почти винаги договорът през изпитателния срок е в полза само на работодателя.

# 281
Имала съм такъв случай. Работих 3 седмици в една фирма и напуснах, но останах без заплата естествено.

# 282
  • Варна
Единият вариант е да ви кажат, че трябва да си спазите предизвестието. Но това означава поне още месец да седите, те да платят заплата на човек, който иска да напусне. Или просто да се споразумеете по взаимно съгласие да ви освободят, ако сте например само на 2 седмици.

# 283
Или да си тръгнете и да не чолучите заплата.

# 284
Не може просто да си тръгне.  Нали е подписала договор.

Общи условия

Активация на акаунт