Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 013
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Ужас....щом се стига до сметки кой колко се топли на работа или колко кафета пие, нещата не отиват на добре.

Може би наем за работно място трябва да въведете..... ooooh!

# 616
  • тук-там
Не грешиш Мери!  Laughing
Топло, чисто и уютно! Кафенце, чай, обяд, транспорт, заплата - средната за региона. Това за нискоквалифициран труд.  Опитваш се да дадеш стимул, обучения - ако искат нещо повече за себе си, курсове....Цъ. Гледа си фиша и ми обяснява как в Англия или Испания взимал по 1500 евро, чисти.
Ама като го питаш що се е върнал - мълчи.  Донякъде успява да си изработи заплатата, в 90% от времето, но това непрекъснато цупене и претенции ми идват малко в повече.
Та.... така.

# 617
  • Другата България
Не се заяждам, просто се позачудих как става. Иначе и на мен ми се е случвало да работя с яке, та нямах търпение да се прибера, че да се стопля.
Е то и аз от опит го казвам, и то не толкова за студ, колкото обратното-за жега.
Същият работодател, за когото съм писала. Офис с едни големи прозорци, направо стена прозорец. Щори, които поне светлината спират да не блести в екраните на компютрите. Офисът южно изложение. Август месец. Като пекне в 6 сутринта,  в 9 вече е 32 градуса вътре. И не може да се пуска климатикът, защото харчи ток. Толкова. Ако щеш.

# 618
Четейки тази тема, човек ще си помисли че тук е раят на прекрасните трудови договори, взаимоотношения, условия на работа и т.н. А служителите са някакви гадни некадърници, които не заслужават нищо и провалят работодателите си.
А, разбира се и ходят на работа,за да се топлят.

След днешните ситуации на новата ми работа, направо не ми се отваря дума за некадърни управленски решения и забатачване работата на един куп хора. От които обаче се изисква адекватност, а насреща си нямат такава.
Да не споменавам и престоя в склад с температури като навън... И че вътре трябва да се влиза със ски екипировка, но няма как това да се случи за мен конкретно.
По тази причина от миналата седмица съм болна с кашлица и хрема.

# 619
  • тук-там
С две думи - пазарна икономика.  Laughing Търсене и предлагане.
Всеки работодател си заслужава работниците и всеки работник си заслужава работодателя.
Варианти бол!
Не разбирам обаче мрънкането, как чуждото канче е по-пълно, обаче аз си кютам на моето си...

# 620
  • Бургас
Тука кривата с търсенето и предлагането не важи ако питате мен. И пазарната икономика е доста изкривена.

# 621
Колко професионални  обучения годишно са ви давали възможност да си изберете и да отидете с финансиране от работодателя?
При нас са 2 годишно. Независимо от сумата, в рамките на времеви параметри /брой дни/ разбира се.

По отношение на поста на sesylle
И при нас има една длъжност с работа навън. 5 пъти на интервюто им се обяснява, повтаря.
Накрая още в първата седмица чувам "Ама има работа навън"

Много е важно приемането на оферта и подписването на ТД да е осъзнато решение, което поражда права, но и задължения и отговорности. Както при работодателя. За колко от Вас е такова?

# 622
Колко професионални  обучения годишно са ви давали възможност да си изберете и да отидете с финансиране от работодателя?
При нас са 2 годишно. Независимо от сумата, в рамките на времеви параметри /брой дни/ разбира се.
Тези две обучения на година на всеки редови служител ли се предлагат?

# 623
  • Другата България
С две думи - пазарна икономика.  Laughing Търсене и предлагане.
Всеки работодател си заслужава работниците и всеки работник си заслужава работодателя.
Варианти бол!
Не разбирам обаче мрънкането, как чуждото канче е по-пълно, обаче аз си кютам на моето си...
Тук не съм съвсем съгласна. Отново /сигурно съм досадна и банална/ ще кажа, че в провинцията нещата са на светлинни години разстояние от големите градове и стоят по коренно различен начин. Много и млади, и такива на средна възраст хора има, които са без работа, не са мързеливи, некадърни, необразовани, просто изборът е сведен до екзистенц минимума и същите са принудени да започнат работа при работодатели, които в никакъв случай не ги "заслужават". Защото са некоректни, ама много некоректни, дават минималната заплата, карат работниците да стоят извънредно, не признават болнични, и всичко, което изброих в предходен пост. Да, знам, че като не ти изнася сменяш града, държавата дори Blush, начела съм се на такива "идеи", но тук не става въпрос за това. С мен се случи същото-понеже бях категорична, че в никакъв случай "не заслужавам" точно този работодател предвид какво предлагам насреща, просто си обрах крушите и вдигнах чукалата на втория месец. Но много хора нямат тази възможност по разни и разнообразни причини. И седят, и търпят. И не го заслужават, категорично.
Така че е относително това със заслугите.

# 624
  • София
За колко от Вас е такова?
Не сме ти на изпит. Хокай си твоите служители и  не си позволявай в темата да начукваш канчета, защото не е за това. Нито накой тук ще седи и ще ти слуша глупостите, понеже му даваш заплатка. Ако имаш нещо, кеото е от помощ, давай. Но да влизаш през 2 дни и да съобщаваш колко са ужасни служителите и колко строга но справедлива си (мотото на самозабравилия се нарцис работодател) просто не става. Че и май апелираше преди НГ да не пишем в темата, като не ни харесва. Ти си излишната, защото нагнетяваш обстановката, а не даваш полезна информация.

# 625
Тези две обучения на година на всеки редови служител ли се предлагат?

Да.
За мениджърите е друго, но те не са много и не коментирам.

# 626
E, хубаво, де! Радвай се на фирмата си и на работниците си! Щом им предлагаш високи заплати и други придобивки, значи си седят по местата и не напускат. Какво си се закъхарила за нас....ние си намираме подходящото място, дори и да не е от първия път.

# 627
  • тук-там
Мери, и си права, и не си!
Знам, че  положението, в голяма част извън топ 5 е плачевно.
Но това е така, защото има хора, които се съгласяват на условията.
Не става за ден, за два, за година... Но може.
Защо не си търсите синдикатите, защо не настоявате на КТД - в по-големите предприятия.
Ако има кой да работи за 600 лв. на месец, защо да се дават 800?
Защо не се сигнализира ИТ - да имат връзки, но като пуснеш сигнал 5 пъти, ще ги проверят, после пак ...и пак....
Правим обучение. За  адм. персонал. Специфично е и струва 3500 лв на човек! Обучението  е в съботите, защото лектора е чужд. лице и може само тогава.  Сертификатът от това обучение ще отвори много врати за съответните хора.
Познай! За мааалко да им изплатим извънреден труд, за това, че се провежда в извън работно време.
Бяха се подковали, но не познаха....този път!
Хората си търсят правата!

# 628
  • София
За пестенето от отопление - оня муньо и от това пестеше. Сутринта пуска парното на 3, стопля едната стая в офиса криво-ляво.
По едно време усещам аз, че ми духа на врата, ръцете ми стават на лед, чудя се какво става. Гледам кранчето - на 1. Лампите в коридора - угасени. Звъни клиент - аз ще се утрепя, докато му отворя. Добре, че се отървах!

# 629
  • София
Ами защо да не им изплатите? Нали идват в събота. Ще им отвори врати, ама наученото о тях и на вас ще помогне.

Общи условия

Активация на акаунт