До момичетата в Бургас - информация за гинеколог - 9

• 75 888
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Аз следих бременност при Д-р Мануелян и съм много доволна от нея.
Трябваше да избирам накрая при кого да раждам и се насочих към Татарова уж сл9ед много добри отзиви на познати и 2-3 седмици преди да родя се отказах от нея.
Много студен човек, нищо не обяснява, не можа да види пола на бебето/сигурно е трудно в 9-тия месец предвид размерите/, почти ми се скара, как съм щяла да раждам нормално като ме боляло при прегледа за разкритие😳 Представяте си колко й трябва на една бременна жена с първо раждане да чуе подобни думи, вместо да получи насърчение и подкрепа.. та държанието й за мен е отвратително грубо.
И накрая при кого родихте Simple Smile

При Д-р Лазарова в Окръжна болница. Тя беше на смяна. 6 часово раждане, предизвикано, но не насилваше нещата и се разминах само с 4-5 външни шева за бебе над 4 кг..

В началото на тази седмица бях при д-р Мануелян за установяване на бременност. 9-та гаст.седмица, всичко нормално, чухме сърцето, вече има и плацента...записах си час за след 3 седмици за първи скрининг тест, но днес ми се зацапа леко бельото и съм притеснена...незнам дали утре да ходя да тъся лекар по болниците, или да изчакам понеделник и да се обадя на нея. Все още не съм избрала кой да следи бременноста ми, но по-скоро искам да остана при нея, усетих я много много добре. Чудя се все пак дали да не отида на преглед в Дева Мария или някъде другаде...просто за по-сигурно.

Отидете, разбира се, още сутринта! Не знам как бихте чакали до понеделник.

# 271
И според мен трябва да отидете на преглед още утре.
Дано всичко е наред

# 272
Само не и в Девата. От опит го казвам. Аз бих отишла, още сега дори, в Окръжна - директно на 7-мия етаж, винаги има дежурен лекар в АГ-то.

# 273
[\quote]
В началото на тази седмица бях при д-р Мануелян за установяване на бременност. 9-та гаст.седмица, всичко нормално, чухме сърцето, вече има и плацента...записах си час за след 3 седмици за първи скрининг тест, но днес ми се зацапа леко бельото и съм притеснена...незнам дали утре да ходя да тъся лекар по болниците, или да изчакам понеделник и да се обадя на нея. Все още не съм избрала кой да следи бременноста ми, но по-скоро искам да остана при нея, усетих я много много добре. Чудя се все пак дали да не отида на преглед в Дева Мария или някъде другаде...просто за по-сигурно.
[/quote]

Оо веднага се обадете да ви видят някъде,  в някоя болница, защото Д-р Мануелян няма да ви прегледа днес, а в болниците винаги има дежурни АГ-та.

# 274
  • Сливен
2013 г ползвах такава помощ тогава ти даваха 2000 лв срещу предоставени етапни епикризи и
набора им от документи пуснати в сайта на общината.След това смениха правилника и ти ги превеждаха по бансов път като след това ти изискваха бележки за какво си ги използвал като фактури и бележки от клиниката.Сега незнам вече как е Simple Smile Успех ви желая 
Момичета, някой да е ползвал паричната помощ от Община Бургас за инвитро процедури? Интересува ме какво точно финансират и какви са документите? Може и на лично съобщение да ми пишете!

А за добър гинеколог, мога да препоръчам Кироваков но при него е лудница и претупва, Гамишем (слага точни диагнози) и също д-р Веселина Костова, която споделя един кабинет с д-р М. Мануелян (мила, любезна, знаеща). За по специфични случаи, проблеми със забременяване само инивтро клиника в София,  за евентуални операции Пловдив или София.

# 275
Благодаря ви! Едно момиче ми писа на лично и ми обясни подробно. Звъннах и на секретарката на общенския съвет и тя също ми даде инфо.
2013 г ползвах такава помощ тогава ти даваха 2000 лв срещу предоставени етапни епикризи и
набора им от документи пуснати в сайта на общината.След това смениха правилника и ти ги превеждаха по бансов път като след това ти изискваха бележки за какво си ги използвал като фактури и бележки от клиниката.Сега незнам вече как е Simple Smile Успех ви желая 
Момичета, някой да е ползвал паричната помощ от Община Бургас за инвитро процедури? Интересува ме какво точно финансират и какви са документите? Може и на лично съобщение да ми пишете!

А за добър гинеколог, мога да препоръчам Кироваков но при него е лудница и претупва, Гамишем (слага точни диагнози) и също д-р Веселина Костова, която споделя един кабинет с д-р М. Мануелян (мила, любезна, знаеща). За по специфични случаи, проблеми със забременяване само инивтро клиника в София,  за евентуални операции Пловдив или София.

# 276
Аз следих бременност при Д-р Мануелян и съм много доволна от нея.
Трябваше да избирам накрая при кого да раждам и се насочих към Татарова уж сл9ед много добри отзиви на познати и 2-3 седмици преди да родя се отказах от нея.
Много студен човек, нищо не обяснява, не можа да види пола на бебето/сигурно е трудно в 9-тия месец предвид размерите/, почти ми се скара, как съм щяла да раждам нормално като ме боляло при прегледа за разкритие😳 Представяте си колко й трябва на една бременна жена с първо раждане да чуе подобни думи, вместо да получи насърчение и подкрепа.. та държанието й за мен е отвратително грубо.
И накрая при кого родихте Simple Smile

При Д-р Лазарова в Окръжна болница. Тя беше на смяна. 6 часово раждане, предизвикано, но не насилваше нещата и се разминах само с 4-5 външни шева за бебе над 4 кг..

Отидете, разбира се, още сутринта! Не знам как бихте чакали до понеделник.

Благодаря за съветите! Отидох на преглед в Дева Мария при д-р Давидова, видяхме и чухме бебето, каза че всичко е наред и ми изписа но-шпа + утрогестан. Случи ми се еднократно, но усещам напрежение ниско долу когато се движа повече...май трябва да го давам по-лежерно.

# 277
Въпросът ми не е по темата, не можах да намеря актуална такава моля да ме ансочите ако има. Търся добър педиатър за Бургас без значение къде, почти не намирам мнения във форумите или са доста стари. Исках хомеопат но ме е страх да не поставя ваксини. До сега не съм се интересувала и сега всичко ми идва много, ново и стресиращо.

# 278
  • Бургас
Че кой не поставя ваксини? Нали са задължителни.

Точно хомеопат най-вероятно ще е против ваксините, но те работят на частно, не са към ЗК.

# 279

Точно хомеопат най-вероятно ще е против ваксините, но те работят на частно, не са към ЗК.

Да не се изразих правилно, исках да напиша че те не постаВят ваксини а мен ме е страх да рискувам.

# 280

Да не се изразих правилно, исках да напиша че те не постаВят ваксини а мен ме е страх да рискувам.
Моето дете от бебе е записано при ЛЛ - общопрактикуващ. Първо, защото при педиатрите винаги има чакащи болни, а при ЛЛ отиваш във време само за консултации. Второ - при нужда винаги мога да взема направление и да заведа детето при педиатър - за почти 4 години ми се е случвало точно 4 пъти (дано и не ни се налага). И трето - по закона на Мърфи, болестите се проявяват винаги в петък, след края на работното време и щеш не щеш, опираш до Маджуров и детското им отделение.

# 281
  • Бургас
Малко спамим, имаше тема за лекарите доколкото се сещам
Скрит текст:
И моето беше така записано в Трета поликлиника при ОПЛ, но тя работеше с д-р Василева -детски педиатър и си разменяха направления.Предполагам, че още е така.Отделно на по-късен етап си намерихме и хомеопат, но там си ходехме на частно.Иначе д-р Василева също се е съобразявала,че не искам АБ и също ми е изписвала понякога хомеопатични от аптеката.Това е било преди доста години, предполагам, че на днешно време хомеопатичните от аптеката са си в арсенала на лекарите и вече не изписват толкова често и задължително АБ.Аз бях доволна от д-р Василева, въпреки, че ние ние бяхме предимно при хомеопата.

# 282
Малко спамим, имаше тема за лекарите доколкото се сещам
Скрит текст:
И моето беше така записано в Трета поликлиника при ОПЛ, но тя работеше с д-р Василева -детски педиатър и си разменяха направления.Предполагам, че още е така.Отделно на по-късен етап си намерихме и хомеопат, но там си ходехме на частно.Иначе д-р Василева също се е съобразявала,че не искам АБ и също ми е изписвала понякога хомеопатични от аптеката.Това е било преди доста години, предполагам, че на днешно време хомеопатичните от аптеката са си в арсенала на лекарите и вече не изписват толкова често и задължително АБ.Аз бях доволна от д-р Василева, въпреки, че ние ние бяхме предимно при хомеопата.

Търсих но не намерих, благодаря ви за мненията. Ако намерите темата моля ви напишете я.

# 283
Здравейте,
Записах се при д-р Сашо Георгиоски в Света София, по съвет на личната си лекарка, за проследяване на бременност. Някой има ли впечатления от него? Аз не го бях чувала, но не ми беше и важно де...да е сред популярните Simple Smile
Иначе смятам да продължа да ходя при д-р Мануелян за скринингите.

# 284
И аз се записах при него. Изглежда ми съвестен и мил. Прегледа ме обстойно и нямаше въпрос без отговор. Ще раждам с цезарово сечение. Ако има мами, които са минали по този път и имат хубави операции,ще се радвам да ми пишат с препоръки за даден доктор. Имам една извън маточна бременност и ми зашиха корема на криво и оставиха една грозна гънка над шева, за това ми е важно доктора да е добър в рязане, събиране и шиене. Моля за помощ!

Общи условия

Активация на акаунт