Свекървата, мъжът и жената

• 34 305
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 615
Човек в яда си много работи изрича, не че ги мисли сериозно. Преди той да е говорил с нея, не виждам какво има майка му и баща му да ходят да разискват със сватовете. Че и след това даже, какво се очаква - майка ѝ и баща ѝ  насила да я върнат? Някой по-горе беше написал точно сравнение все едно, че е крава? Тя, ако е взела решение да се развежда, едва ли ще я разубедят, но по всичко се вижда, че не е, ами само муньо май не е разбрал, че все още има някакъв шанс.

# 616

Отишли са едните родители при другите родители, при които е забегнала снахата, за да се опитат да изяснят нещата.
Затова е твърде силно да се говори, че мама е водила за ръчичка муньо да изяснява личните си отношения само.

Каква работа имат изобщо едните родители да изясняват с другите родители брака на пълнолетни хора? Това да не са деца в трети клас?

# 617
  • София
Не е ревност.
Възмущение от липсата на такт,от селския манталитет,от грубата намеса на свеки ,разочарование от Мунчо.
Що за мъж е тоя,дето майка му го води за ръчичка ,за да си изяснява отношенията с жена си?

Това не е вярно. Няма никакво грубо отношение.
А защо да не дойде с майка си ? К'во толкова ?
SatisfiedSatisfiedSatisfied
О ама то никак не е грубо да се държиш отвратително и нападателно, да не зачиташ мнението на жена си и нуждите на бебето си, да псуваш и да кълнеш като дърта ц***нка Satisfied А мама как няма да дойде да му държи ръчичката на миличкия, ами ако злата снаха го изяде? То тва да не е личен разговор, че мама да ги остави насаме? Нали идеята е пак да са двамата под полата й, засяга я все пак лично! SatisfiedSatisfied

# 618
  • София
Как ще се допускат парламентьори в най- съдбовните и важни решения на двойката?!
Чувате ли се какво говорите?
Майка му казала, майка ѝ казала..... ай, сиктир. Големи жени сте, майки, някои баби  и чепкате дума по дума преразказа на авторката.
Да се оправят младите сами. Ако могат. Ако не могат - прав им път. Но, никой няма право да дърпа килима изпод краката им.

# 619
  • София
Скрит текст:
Не е ревност.
Възмущение от липсата на такт,от селския манталитет,от грубата намеса на свеки ,разочарование от Мунчо.
Що за мъж е тоя,дето майка му го води за ръчичка ,за да си изяснява отношенията с жена си?

Карикатура.
Към това като добавиш 27-годишен, не работи, чака мама да му плаща тока и какво беше другото, иска да заведе жена си при мама...

Но за мен фактът, че е завел мама, за да му свети докато говори с жена е...

Ако това нещо ми беше мъж, нямаше да имам грам уважение към него. Пък майка му с какъв акъл се е съгласила да ходи да му свети, не знам. Освен ако тя не е инициаторът на това малоумие.

# 620
Най-доброто за децата е да израстнат с двамата си родители.
Самата истина. Какво правим обаче, ако бащата вместо да поиска да види детето си, мяука да дадат детето да го видела баба му? Какво правим, ако бащата вместо да отиде при детето си, стои в къщата на маминка и зарибява нови мацки, които явно са му по-важни от детето?

# 621
  • София
Най-доброто за децата е да израстнат с двамата си родители.
Самата истина. Какво правим обаче, ако бащата вместо да поиска да види детето си, мяука да дадат детето да го видела баба му? Какво правим, ако бащата вместо да отиде при детето си, стои в къщата на маминка и зарибява нови мацки, които явно са му по-важни от детето?
Как какво, месиш питка, тураш жартиерите и го молиш горещо да се прибере.

Загубена кауза. Обречена по рождение.

# 622
Прави сте за всичко това, ама тя къде е зяпала, като се е хващала с него. Той не е такъв от вчера, такъв си е бил и когато са се запознали, дете правили, женели, раждали...
Не случайно все ви връщам към тази им смешна експедитивност. Това не са постъпки на двама зрели хора, това е хлапашка (меко казано) работа. Присърбяло ги и двамата, пък те помислили, че им се жени. И най-вече, че са готови за брак и родителство. По тази причина и съветите ви към тях (в случая към нея) на практика са неадекватни и неизпълними. Те сами нищо няма да направят! И не случайно родителите им се месят, преговарят, сдобряват... БегАло е там.

ПП. Отговарям на следващия пост, за да не пускам нов.
При родителите вероятно има друго креватче. Нищо чудно, купено от нейната мама Simple Smile
Иначе щеше да има оплакване, че свекърите са ВЗЕЛИ креватчето на бебето, а такова няма.
... Свекървата сложи легло И на първия етаж, казаха че това е нейна стая...

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 20:35 от птица

# 623
Правилно предположих за креватчето, че не е купувано.  Мислех, че е прехвърлено от познато детенце, а то било подарък. Ами няма да го изхвърлят хората. Имат свободна стая, слагат го там. Авторката като не го иска, след време може на дъщерята да влезе в употреба. Драма голяма...  Какво се впихте в него Simple Smile
Абе един тъп въпрос имам.
Като има подарено креватче, как така отива на свекървиния етаж, а не на младите на етажа? Сещам се за отговори и нито един не ми навява добри мисли.

# 624
Скрит текст:
Прави сте за всичко това, ама тя къде е зяпала, като се е хващала с него. Той не е такъв от вчера, такъв си е бил и когато са се запознали, дете правили, женели, раждали...
Не случайно все ви връщам към тази им смешна експедитивност.
Това не са постъпки на двама зрели хора, това е хлапашка (меко казано) работа. Присърбяло ги и двамата, пък те помислили, че им се жени. И най-вече, че са готови за брак и родителство. По тази причина и съветите ви към тях (в случая към нея) на практика са неадекватни и неизпълними. Те сами нищо няма да направят! И не случайно родителите им се месят, преговарят, сдобряват... БегАло е там.

Скрит текст:
ПП. Отговарям на следващия пост, за да не пускам нов.
При родителите вероятно има друго креватче. Нищо чудно, купено от нейната мама Simple Smile
Иначе щеше да има оплакване, че свекърите са ВЗЕЛИ креватчето на бебето, а такова няма.

На 23 и 27 години чак незрели, малко пресилено е, ама то има някои и на 100 не узряват. Просто не между всички върви по мед и масло, пък и някои хора се разкриват в движение, не случайно казват, че за да опознаеш един човек, трябва торба сол с него да изядеш. За мен родителската намеса е вповече и неуместна.

# 625
  • София
Аз питам, как обичаш някого и му причиняваш болка ?

Не знам, Тереза, същото се питам и аз, но за жалост мъжа не пише във форума и няма как да го попитаме. Иначе аз имам отговор, не я обича. Мъж, който обича жена си, няма да сбута нея и бебето си при мама, ако това кара жена му да се чувства зле.
Та затова я наранява, изчезнала е обичта.
Вече защо бащата не иска да живее с детето си, това и аз не знам.

# 626

Не знам, Тереза, същото се питам и аз, но за жалост мъжа не пише във форума и няма как да го попитаме. Иначе аз имам отговор, не я обича. Мъж, който обича жена си, няма да сбута нея и бебето си при мама, ако това кара жена му да се чувства зле.
Виж Бърди,
Аз не ги виждам точно така нещата. Не знам дали той я обича. Не коментирам неговото поведение.
Аз коментирам нейното, тъй-като чета само нейната субективна гледна точка.
Не мисля обаче, че причините тя да си тръгне с бебето от домът им са основателни.
Надявам се, че в крайна сметка, те ще преодолеят тези незначителни пречки и ще останат заедно.

# 627
Да, между другото и според мен тя за най-малкото си е отишла, че дори и развод поискала..

# 628
Къде ще живеете и как ще се издържате не е най- малкото, а всъщност най-основното. По това като няма разбирателство, няма за нищо.

# 629
Скрит текст:

Виж Бърди,
Аз не ги виждам точно така нещата.
Не знам дали той я обича.
Скрит текст:
Не коментирам неговото поведение.
Аз коментирам нейното, тъй-като чета само нейната субективна гледна точка.
Не мисля обаче, че причините тя да си тръгне с бебето от домът им са основателни.
Скрит текст:
Надявам се, че в крайна сметка, те ще преодолеят тези незначителни пречки и ще останат заедно.
Един обичащ мъж не се държи като задник....не навира жена си при мама, обяснявайки й как това не е проблем...не кълне жена си.
А да живееш с човек, който не те обича, праща те "Чумата да те тръшне!" и очаква да си покорна и послушна, без право на мнение, не е незначителна пречка.А основна.
Но, съгласна съм, до човек си е.
Някои се примиряват с Нищо, други искат Всичко.
Аз лично, не бих могла да живея с подобен...охлюв.

Общи условия

Активация на акаунт