Свекървата, мъжът и жената

• 34 211
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 75
Големи превземки, големи фасони.
Родните баба и дядо на бебето, които живеят под теб, искат да му се порадват- внуче им е все пак.
Ако не напират да го видят, ще се оплачеш, че не се интересуват.....
Друг въпрос е, че това бебе не си си го донесла зестра от къщи, ами е и на сина им, който живее в същото "у нас". Mr. Green
Е, има деликатен начин и подходящо време да поискат да го гледат, а не да нахлуват като стадо бизони, все пак.
Момиче, в никакъв случай не поемай инициативата за събиране. Имаш дом и подкрепа, гледай си детенцето и, ако той пожелае да се съберете, отделно. И да почне да работи. Взела си доста грешни решения, не отстъпвай по този въпрос.

# 76
Големи превземки, големи фасони.
Родните баба и дядо на бебето, които живеят под теб, искат да му се порадват- внуче им е все пак.
Ако не напират да го видят, ще се оплачеш, че не се интересуват.....
Друг въпрос е, че това бебе не си си го донесла зестра от къщи, ами е и на сина им, който живее в същото "у нас". Mr. Green

В моето "у нас" никой друг не живее. Под нас живеем пак ние, щото ателието е наше. Начи ние не случайно имаме врата, която се заключва с ключ, вместо шатра с врата, която от едно абракадабра се отваря.

# 77
Заглавието на темата звучи като филма Нахили ме доволно  😁

# 78
  • София
JoyJoy
Страх ме е да питам кой кой е.

# 79
  • София

В моето "у нас" никой друг не живее. Под нас живеем пак ние, щото ателието е наше. Начи ние не случайно имаме врата, която се заключва с ключ, вместо шатра с врата, която от едно абракадабра се отваря.
Ако живееш сама, си решаваш сама дали да пуснеш някого през вратата.
Ако сте семейство, "у нас" е и за мъжа ти, и е редно да се сетиш, че сте с равни права. Ако не се сетиш, ще си останеш сама и ще си кукаш спокойно зад заключената врата.

# 80
Не искам да се конфронирам с авторката, но нищо не ѝ разбрах от писанията.
Свекърва и снаха под един покрив не е желателно, по възможност. Това успях да разбера Simple Smile

# 81

Ако живееш сама, си решаваш сама дали да пуснеш някого през вратата.
Ако сте семейство, "у нас" е и за мъжа ти, и е редно да се сетиш, че сте с равни права. Ако не се сетиш, ще си останеш сама и ще си кукаш спокойно зад заключената врата.

Значи ако родата на мъжа ми реши, че ще идва всеки ден у нас, докато съм с бебе, и мъжът ми е ОК с това, макар аз да не съм, ще си кукам спокойно сама и дори ще се разпея!

# 82
младо семейство са, почти винаги се помага, докато си стъпят на краката
А, тука не съм съгласна. Ще ми навири кола и ще направи дете, докато е безработен, ще му плащат родителите сметките, обаче жената ще е виновна, че иска лично пространство? Тя, че не е гледала, е ясно, ама айде холан и от такава помощ. Здрави, прави, като зачета тука, че имали нужда от помощ, седя и се почесвам по темето - за какво точно? Да им държат фенерчето да не се загуби юнакът по пътя към пещерата на ламята ли?

И защо, тая майка да не е куче, че да я напъдят навън, докато се радват на внучето?
На какво възпитание и съобразяване ще е израз това?
Явно, хората са на работа през деня и привечер искат да видят детето- има и такива, за които е важно, които изпитват нужда да се порадват на детето на детето си.
Признавам си, че не съм от тях- не ми е било зор да виждам всеки ден внучето, но познавам с такава настройка. Страдат чистосърдечно като им правят фасони и ги наказват.....
Доколкото разбрах, най-чистосърдечно са спретнали няколко скандала, че не им давали внучето, което е малко различно от бабина загриженост.

Братане, поздрав с Енио Мориконе по избор 🎧

# 83
  • Варна
Janet555, основния ти проблем е с мъжа ти. Често споменаваш думите скандали, те не са случайни. Пълнолетен, нормален мъж не може за се повлияе лесно от др.мнение. Понякога женските капризи са неосъзнати. При вас има натрупване на емоции и проблеми. Те ескалират. Някои семейства имат сериозни пречки, които преодоляват заедно. Други са в постоянни, семейни войни. Мотивът за една сватба не винаги е взаимна любов и следват спорове и битки. Не сте имали основа и здрава връзка. Имали сте конфликти от старта и без наличието на роднини .
Мисля, че вашите семейни отношения са приключили.

# 84
Както и в момента съм решила да направя да заживея сама с детето.
Какво ? Нещо не те разбирах...
А така няма ли да разделиш детето си от баща му ?
Ти защо не спреш да мислиш само за себе си и не помислиш кое е най-добро за детето ?

П.С.
Ужасна свекърва ! Искала да помага и да гледа бебето ? Как може такова нещо, бе ? Абе, теб жива да те ожали човек.....че и тока ти плаща....Тц тц тц

Последна редакция: сб, 07 дек 2019, 23:23 от Анонимен

# 85
А какво толкова има да му се радват, това е новородено още, 40 дни няма! Сега си гради режими, привички. Като й го научат на ръце, или го изнервят, после негативите ще са за майката. То трябва доза интелект и емпатия, да не се мешаш в ранните месеци, докато се гради връзката и майката се успокоява. После като стане на 2-3 и почне да се качва по главите на хората - изведнъж почват да липсват кандидати за гледане.

Особено пък при новородените привечер са вечерните ритуали, не да си го прехвърлят по ръцете и да го превъзбуждат.

# 86
  • София
Както и в момента съм решила да направя да заживея сама с детето.
Какво ? Нещо не те разбирах...
А така няма ли да разделиш детето си от баща му ?
Скрит текст:
Ти защо не спреш да мислиш само за себе си и не помислиш кое е най-добро за детето ?

П.С.
Ужасна свекърва ! Искала да помага и да гледа бебето ? Как може такова нещо, бе ? Абе, теб жива да те ожали човек.....че и тока ти плаща....Тц тц тц
Не тя. Бащата е бил поканен да живее там със семейството си, отказал е.

# 87
Личи си, че има хора, на които им липсва една свекърва наблизо, която може да си влиза и излиза 24/7.
Нали уж са семейство, което си има отделен етаж и т.н.? Какво има да им се мъкнат постоянно? За мен, това са хора без грам усещане и възпитание. Не знам авторката с какъв акъл се е събрала с тях.

# 88
Ами премести се в близкия апартамент и си прикоткай мъжа. Защо трябва да се стига до крайности и тропане с крачета - постигай каквото искаш меко и упорито.

# 89
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Върнах се няколко години назад с тази история. Ние с мъжа ми, пресни родители,  бебето на около 20 дни,  живеем си и го гледаме сами.
 Майка му ни беше дошла на гости, разплака се бебо в креватчето ,  тъкмо го бяха подкарали коликите,  че като се хвърли тая баба, взе го и почна да го разнася и подрусва. Ние двете сами в стаята. Аз, леко вбесена, и чудеща се как деликатно да си поискам бебето, което вероятно иска мен повече в дадения момент,  и влиза мъжа ми. Последва сцена от индийски сериал, той тихичко се обръща към майка си - "Какво правиш?", тя  - "Ами тука бебето, дрън, дрън,  колики, аз, опит, деца, внуче съм гледала, дрън, дрън". Мъжа ми и каза "Детето си има майка, подай и го, и да ходим оттатък."
 После имало и коментари, че не можела да го познае, как се бил държал, че да съм спряла да се мъча да кърмя и т.н.
  Успокои се де,  но и трябваше време да се осъзнае. Отгледала беше вече едно внуче от новородено, не знам защо беше решила, че и с второто ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт