Свекървата, мъжът и жената

• 34 210
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 60
единственото прегрешение е, че искат да се радват на бебето отблизо, без предварителна заявка и прошение към снахата.
За мен е голям проблем някой извън семейството ми (аз, мъж, +/-дете) да ми се яви без поне едночасово предизвестие. Без значение от моята или от на мъжа родата. А ако съм по цици - проблемът е още по-голям.

# 61
  • София
Относно домакинството опитах се да е отделно, отделно да се готви и яде, също и пазарува. Относно финансите никога не са ме притеснявали, работила съм и взимах добър болничен, последните месеци мъжът ми не работеше. За сметки ток и вода се поемаха от родителите му, като съм настоявала да започнем да си плащаме. Отоплението за зимата го поделихме. А за живеенето в апартамента не е бил задължен има и квартири, при желание от негова страна. Както и в момента съм решила да направя да заживея сама с детето.
Накратко- сами не можете да се издържате, свекърите са поели всичко, на мъжа ти му е добре, а ти се каниш да излезеш с детето в апартамента и да се издържаш с 380 лева?

# 62
Напротив сами се издържаме, бебето аз и мъжа ми. Единствено родителите плащат сметки за ток и вода, дори исках да им се дава пари. Болничните не са ми 380 лв.

# 63
  • София
Кой нормален мъж издърпва бебето си от гърда/легло за  да можело маминка и систричката да си играели с 'куклата' ???? А че тази кукла има нужда от храна и сън - м@йната й. Важно е мама да си играйка?!?!?
Съвършено права си. Но да погледнем нещата от друг ъгъл. Коя нормална майка разрешава да ѝ издърпат бебето, докато го кърми, за да може свеки да си поиграйка? Мацката да вземе малко да се стегне.

Точно това казах и аз първия път

# 64
Само за ток и вода. Ми, достатъчно си е. Joy

# 65
Напротив сами се издържаме, бебето аз и мъжа ми. Единствено родителите плащат сметки за ток и вода, дори исках да им се дава пари. Болничните не са ми 380 лв.
Какви болнични, ти не си ли в майчинство?

# 66
Джанет, то е ясно защо мъжът ти не ще да се изнася - безработен, мама и тати му плащат тока. Ти наистина ли не си даваш сметка какви разходи ще трябва да поеме, ако е сам? Сигурна съм, че и сега доходите му са перфектно разпределени и не може и 5 лв да спести месечно, камо ли да извади поне 200 лв за ток. Просто ги знам тези. Не ми било къща да имат, най ми било пари да нямат.

# 67
Както и предполагах....зависими финансово от родителите, ама иначе напъни да сме независими.
Момиче, като искаш никой да не ви се бърка, първо се започва от финансите. Докато бъркате в една тенджера и друг ви плаща сметките, ще ви се месят, пък ако ще и на луната да живеете.
Най-добре е да си стягаш багажа и да си отиваш при мъжа. Не е моментът да се взимат прибързани решения. Все още си объркана и изтощена от раждането, хормоните бушуват, емоциите също.  Не си в състояние в момента да преценяваш трезво.(казвам го най-добронамерено). Сдобрете се, гледайте си детето и се опитайте да се напаснете (ти и мъжът ти).  След време, ако нещата не потръгнат, винаги можеш да се разведеш.

п.с. колко ли пък да са големи тези болнични, че да стигат за издръжката на двама възрастни и бебе....

# 68
За мен е голям проблем някой извън семейството ми (аз, мъж, +/-дете) да ми се яви без поне едночасово предизвестие. Без значение от моята или от на мъжа родата. А ако съм по цици - проблемът е още по-голям.

На мен ми е проблем дори да ми кажат - Ще дойда днес или ще дойда другата седмица в сряда. Не, у нас не може да ми кажеш кога ти е удобно да дойдеш, защото ми идваш на гости. Ще дойдеш като ме питаш коя седмица и ден ми е удобно на мен.

# 69
  • София
Големи превземки, големи фасони.
Родните баба и дядо на бебето, които живеят под теб, искат да му се порадват- внуче им е все пак.
Ако не напират да го видят, ще се оплачеш, че не се интересуват.....
Друг въпрос е, че това бебе не си си го донесла зестра от къщи, ами е и на сина им, който живее в същото "у нас". Mr. Green

# 70
Голямо мерене на собственост и кой на кого какъв се пада.
В моя род никой не си позволява подобно нещо. Освен брат ми, но той предупреждава 2 месеца предварително, че ще вдигне от Варна до София, та не е много релевантен пример.
Но, както казах, хората по принцип са идиоти и мислят, че някой им е длъжен, щото [това, това, това...].
Златното родно внуче ще го гледкат като я няма майката. Щом тя е там, възпитанието изисква да се съобразяват с нея. По принцип, де.

# 71
  • София
Още нещо, на което въобще не е трябвало да се съгласяваш. След като сте отделно семейство и искате да сте независими, трябва да се издържате сами.

Добре е, че имаш варианти, защото с този псевдо-мъж ще са ти нужни. Ако останеш с него, ще градиш семейство със свекървата и с двете ѝ деца. И всички дружно ще ти се разхождат по главата.

# 72
Ех как чакам някой да ми каже, че съм длъжна да давам детето си и да влиза, който си иска и когато си иска при мен. Ама няма смелост никой още😀 Една приказка има и е много подходяща "Аз съм си родила детето, а не нечие внуче." Точка. Първо майката, после всички останали. Аман от права и задължения към родата до 1578 коляно.

# 73
Дори и да са помагали в сметките родителите на момчето, младо семейство са, почти винаги се помага, докато си стъпят на краката/да не се разбира, че трябва да ги дондуркат сто години/, това не означава, че трябва да им нареждат кой какво и как да прави и да командват парада, пък и все пак все пак техния син е стоял без работа, а жената има дете за гледане. Длъжни са да се съобразяват и да не нарушават личното пространство на младите. Просто синът/съпругът не си е на мястото, от там и проблемите.

# 74
  • София

Златното родно внуче ще го гледкат като я няма майката. Щом тя е там, възпитанието изисква да се съобразяват с нея. По принцип, де.

И защо, тая майка да не е куче, че да я напъдят навън, докато се радват на внучето?
На какво възпитание и съобразяване ще е израз това?
Явно, хората са на работа през деня и привечер искат да видят детето- има и такива, за които е важно, които изпитват нужда да се порадват на детето на детето си.
Признавам си, че не съм от тях- не ми е било зор да виждам всеки ден внучето, но познавам с такава настройка. Страдат чистосърдечно като им правят фасони и ги наказват.....

Общи условия

Активация на акаунт