Свекървата, мъжът и жената

• 34 199
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 45
Преди да напиша каквото и да било, ще задам няколко въпроса на авторката, които според мен са изключително важни.
1. На колко години сте ти и мъжът ти?
2. Работите ли? Имате ли финансова независимост?
3. Освен, че сте били на отделни етажи, домакинството общо ли беше или отделно?
4. Кой плаща сметките?

# 46
Дами, пак изкарахте момата жертва, на която всички са й виновни.
Е, не чак. За мен всички са виновни. Мъжът е недорасъл, свекърите са несъобразителни, авторката е бързала да върже мъж, всички вкупом са провинциалисти.
Не изкарвам нея жертва на другите, за мен всички са идиоти в някаква степен и аспект. Въобще повечето хора са идиоти в някаква степен и аспект и почти никога не си научават урока.
В случая обаче са целият катун срещу приходящата снахичка, така че дори да не я оправдавам, симпатизирам на снахичката.

# 47
Преди да напиша каквото и да било, ще задам няколко въпроса на авторката, които според мен са изключително важни.
1. На колко години сте ти и мъжът ти?
2. Работите ли? Имате ли финансова независимост?
3. Освен, че сте били на отделни етажи, домакинството общо ли беше или отделно?
4. Кой плаща сметките?
Отговорите ги знаем, тоест подразбират се.

# 48
  • София

Кой нормален мъж издърпва бебето си от гърда/легло за  да можело маминка и систричката да си играели с 'куклата' ???? А че тази кукла има нужда от храна и сън - м@йната й. Важно е мама да си играйка?!?!?

Никой, разбира се, ама и този не го е направил!

Детето е сучело, когато свекърът е дошъл да го види.
Не й го е измъкнал от цицата- тя беше възмутена, че не си е записал часа на кърмене, та я е обезпокоил......
Що се отнася до спането- при добро желание, бебето може да заспи и в ръцете на свекървата, пък долу и креватче му били сложили- още едно непростимо навлизане в личното пространство на нейно височество.
Виж, при нейната мама, няма навлизане в личното пространство- там с официално запитване за аудиенция се моли- в писмен вид, разбира се.

# 49
Грешката е, че не сте живяли отделно като семейство.
И тази безценна сестричка, кяито си вре гагата в семейството на батко.
Любими са ми като искат да си играят на любящи лели и искат да гледат бебето.
А то не е кукла да го разнасят насам-натам.
Ако с мъжа ти искате да живеете заедно само отделно.

Не разбирам какво му е лошото да искаш да гледаш племенниците си? Ок, не е кукла да се разнася, но не мисля, че са свързани. С бебе и с дете може да си играеш навсякъде, защо да ти го носят? Искаш да си "любяща леля" хващаш телефона и след позволение отиваш и си играеш/гледаш/глезиш. Какъв точно е проблемът?
Според мен авторката е отговорна, да не използвам друга дума. Първо, че е избързала с бременността и със сватбата явно. Второ, че не е настоявала първо да се изнесат и после горните неща. Майка ми също живее над свекърите си и проблемите са същите. Плюсът при нея беше, че при нея бебето беше трето и не беше така закрилнически настроена. Въпреки че и мен, и сестра ми ни е давала на баби и дядовци да ни гледат. Освен това, майка ми не се дава лесно.

# 50
В цялата картинка най-адекватни са нейните родители.
Осигурили дом за дъщерята. Голям плюс.
Разбрали, че гаджето на дъщерята не струва, и са се възпротивили на връзката. Двоен плюс.
Прибрали дъщерята с внучето, когато се е усетила как и къде се е натресла. Троен плюс.
Дали дъщерята ще поумнее и ще започне първо да мисли, после да действа? Едва ли.
Дано да греша, но подозирам, че родителите ѝ тепърва ще има да реват от нея и нейните погрешни решения.
Още по-жалко е, че има и едно невинно същество, което ще плаща за малоумието на родителите си. И на двамата.

# 51
Те и едните, и другите родители са осигурили жилище за децата си. Друг е въпросът децата колко са зрели социално и дали са способни  да си поемат отговорностите.
Освен това мисля, че мъжът никога няма да отиде в живее в жилището на тъстовете, защото ще му пострада гордостта. Ще го спукат от подигравка, че е отишъл заврян зет. В малките населени места все още се отдава голямо значение на тези неща.

# 52

Кой нормален мъж издърпва бебето си от гърда/легло за  да можело маминка и систричката да си играели с 'куклата' ???? А че тази кукла има нужда от храна и сън - м@йната й. Важно е мама да си играйка?!?!?

Никой, разбира се, ама и този не го е направил!

Детето е сучело, когато свекърът е дошъл да го види.
Не й го е измъкнал от цицата- тя беше възмутена, че не си е записал часа на кърмене, та я е обезпокоил......
Що се отнася до спането- при добро желание, бебето може да заспи и в ръцете на свекървата, пък долу и креватче му били сложили- още едно непростимо навлизане в личното пространство на нейно височество.
Виж, при нейната мама, няма навлизане в личното пространство- там с официално запитване за аудиенция се моли- в писмен вид, разбира се.

Не сме живяли отделно с него, щом се запознахме отидох в къщата му. На вторият етаж живеем, на първият са родителите му, но те се качваха много често, спирах кърменето защото някой от тях искаше да я види, докато я успивах мъжът ми я взимаше и я носеше долу за да я видят. За това казах, че искам лично пространство, да сме с детето и мъжът ми. А относно гледата точка и те имат своя, сигурна съм, че и аз съм бъркала в ситуации. Има много неща които съм пропуснала, не може всичко да се обхване просто в един коментар.
Я пак? Kое не правел? Не е позволявал да спират на детето кърменето или не го е размъквал заспиващо по етажите? Явно желанята на родата са над нуждите и режима на бебето. От далеч ти личи, че свекърва!

# 53
От скандала до сега, от него няма и следа, само разбрах че е започнал да търси контакт с други жени. Чудя се дали е възможно да захвърли новото си семейство заради майка му.
Да, възможно е. Но не заради майка му, а защото е обикновен мухльо.

# 54
  • София
Не е въпрос на присмех само- реално и на  двете места са самостоятелни. От тях зависи да узреят и да се възползват от жеста на родителите.
От примерите на снахата, не оставам с впечатление че й се бъркат- единственото прегрешение е, че искат да се радват на бебето отблизо, без предварителна заявка и прошение към снахата.
На авторката не й изнася да отговори кой плаща сметките?

# 55
Съвършено права си. Но да погледнем нещата от друг ъгъл. Коя нормална майка разрешава да ѝ издърпат бебето, докато го кърми, за да може свеки да си поиграйка? Мацката да вземе малко да се стегне.

# 56
  • София

Я пак? Kое не правел? Не е позволявал да спират на детето кърменето или не го е размъквал заспиващо по етажите? Явно желанята на родата са над нуждите и режима на бебето. От далеч ти личи, че свекърва!
Няма пак, има пълнолетен човек и майка- бих издрала очите на някой, който ще се опита да ми вземе бебето, докато го кърмя!
Така че, хайде изстискай сълзите от кърпичката...
Тъща съм от много години и с голям внук съм, но ако бях прочела такова сълзливо оправдание от дъщеря ми, щеше да й се стъжни.
ПП. Тук имаше една мама, която обясняваше как по цял ден детето висяло на гърдите й, та затова не можела да си направи нещо за ядене и да си поизчисти кочината.....

# 57
Относно домакинството опитах се да е отделно, отделно да се готви и яде, също и пазарува. Относно финансите никога не са ме притеснявали, работила съм и взимах добър болничен, последните месеци мъжът ми не работеше. За сметки ток и вода се поемаха от родителите му, като съм настоявала да започнем да си плащаме. Отоплението за зимата го поделихме. А за живеенето в апартамента не е бил задължен има и квартири, при желание от негова страна. Както и в момента съм решила да направя да заживея сама с детето.

# 58
Съвършено права си. Но да погледнем нещата от друг ъгъл. Коя нормална майка разрешава да ѝ издърпат бебето, докато го кърми, за да може свеки да си поиграйка? Мацката да вземе малко да се стегне.
Никоя. Затова питах по-назад защо го позволява. Лошото е, че при двама налични и здрави родители няма кой да се погрижи адекватно за 1 бебе, което за момента дори не ходи и не говори, а само яде, спи и ака.

# 59
Преживяла съм нещо подобно от няколкото /не много, слава богу/ години такова съжителство. Свекърва ми постави ребром въпроса, че бебето ще спи при нея. На въпроса "защо" - да не пречело на баща си да се наспива нощем, щото ревяло. Последва реплика, че синът ѝ щом е решил да става баща, трябва да е наясно, че няма да се наспива и изобщо животът на ерген е безвъзвратно отминал, няма спане когато и колкото иска. Друг въпрос е, че той имаше страхотен сън, та и досега  е така, та ни бебе чуваше, ни мен, че ставам. Е, поцупи се известно време госпожата, не ми говори, ама голям зор, тъкмо малко почивка. Но го казах веднага и на ММ, че няма да стане. Сега ми е смешно, но тогава като Матросов на амбразурата се бях запънала, бебе, ама друг път. Цял ден имаше време да му се радва, да го гледа като иска. Здрава бях, без последици от раждането, нямаше причини друг да ми спи с детето или да се грижи за него. Аз какви трябваше да ги върша.....Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт