Свекървата, мъжът и жената

• 34 410
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 825
Ясно е, че авторката превъзхожда в пъти "мъжа" си - и по образование, и по отговорност, и по манталитет, и по интелигентност най-вероятно. Представям си майка й и баща й как кръв им е капало от сърцето да си дадат чедото на тоя тиквеник, ама на, любовта е сляпа.
Можеше да е пак със средно и дори да не печели кой знае колко, но да компенсира със сърце, доброта, лоялност, подкрепа и други такива важни неща. Но той и там се дъни яко.
Честно, защо искаш да се събираш с този? Не само нищо не струва, ами е сериозен риск - финансов, емоционален и дори може би физически.
Такива като се озлобят (а това без друго се случва, че все другите са им виновни за некадърността), стават опасни.

Такъв трябва много, много време да се доказва, че е сменил почата, за да заслужи доверие. На твое място, авторке, не бих бързала да живея с него - нито у майка му, нито в друго жилище. Първо трябва да покаже, че се е променил драматично и трайно. А дано, ама надали.

# 826
Авторке , аз пък да те питам какво му хареса на този.Подозирам, че просто секс сте правили и той    е решил да задълбае връзка.С бебе. Ти си искаш бебе по принцип  и с него и без него, но си се хванала да е като хората.Заради това не ти е понесло бързо-защото нищо не е като хората.Не знам кой те дразни повече ,но не е само свекървата.Не напускай сигурния дом скоро.Гледай детето ,работи,  после ясла ,градина и животът минал  като се ожени и  той.Сина ти де, ти можеш само когато се увериш ,че искаш.И си струва пичът.Надявам се си взе урок.Като не си, може да се окажеш с две ,три ,пет деца сама.И този да ти се види цвете.Мъж на издръжка да не казвам другата дума че ...Има по-хубави неща в живота от това ,дето си нагазила.
Докато пиша...са ти го написали.

# 827
  • София
Жанет, ти и бебето ще можете да се издържате. В добавка на един, дето не му се работи и се набутва в заеми, вече ще е по-трудно.

# 828
Бебето не беше ли момиченце? Може аз да съм недочела, но като че за щерка говореше авторката.

# 829
Сега прочетох Фройд ,че сме най-беззащитни когато сме влюбени.Особено ,добавям от себе си ,в някой  дето  е всичко ,което ние не сме и се връзваме лесно.Аз поне съм се присламчвала при хора ,дето правят което аз не умея , и като се приближа достатъчно , виждам ,че и те не умеят много неща, ама създават  впечатление  ,че умеят.Имаш поне 10 години  до второ бебе.Не бързай , отгледай това.
Гал аз мисля че е момче , все някоя от нас не е догледала.

# 830
В тоя случай наистина разводът, при това максимално бързо, е най-доброто решение. Да, не може всеки да е айти, но айде поне да отлепи от типичния типаж от малкия град, дето виси по кафетата.

И вече се видя коя е реално мамината Богданка и че всъщност повечето проблеми са от страна на мъжлето.

# 831
Писала е, че е момиче детето още в първия пост.

# 832
Момче, момиче, при всички положения не е добре да вижда като 'одобрен' пример татко дс лежи и взема заеми, а мама да е уважителна и отстъпчива. Тия два типажа не правят добра двойка.

# 833
Авторката много хубаво трябва да проучи що за човек е. Защото може и с развод, и без, наистина да има неприятни изненади. Няма да се учудя, ако този тип е точно дребен далавераджия - не ще да се хваща на редовна работа, чака да "капне" нещо, междувременно мама го гледа, докато си направи големия "пробив".

И аз си мисля, че в този случай има почти 100% гаранция, че в бъдеще ще срещне по-качествен мъж и ще има по-организиран живот, без хора с  меко казано странни житейски модели, но силно убедени в правотата си.

# 834
Janet555, твоя работа си е как ще постъпиш, но е добре преди това да си дадеш сметка за твоя "принос"  в създалата се ситуация. Фокусирането само върху "лошата" свекърва, "маминият" и "сестрата, за която дори и не искаш да споменаваш" не ти прави услуга. Осъзнай своите грешки /макар, че тук изобщо не се отчитат/ - това ще ти помогне, ако не сега, то за бъдещите ти връзки.
От всичко, което написа, аз виждам голямо противоречие между желания и действия. Искаш да не живеете с мъжа ти при свекървата. Нормално. Но като отидохте при твоите родители какво се случи? Скарвате се, казваш му "нещо грубо" и му искаш развод. Свеки не е била там да те дразни?! Вместо докато сте отделно /дори за няколко дни/ и целта ти е да живеете отделно, да му покажеш на твоичкия колко хубаво би било това, колко си спокойна, щастлива и усмихната, ти реално си го изгонила от "у вас", след което седиш и чакаш да ти се обади. После, мъжът ти идва /сам, както ти искаше/ да говорите. Молби, прегръдки и т.н. По твоите думи всичко е минало спокойно - той ти е обяснил за приложението за запознанство, че го е направил напук на теб, ти спокойно си му обяснила, че "не се чувстваш добре там", той си тръгнал доволен.... като си мислел, че ще се връщаш!?!... Разделили сте се мирно и кротко и вместо да използваш успокоението на нещата /защото, нали, искаш го тоя мъж, но без мама му и у мама му/ и да действаш в тази посока - ти му снимаш чатовете и му ги пращаш /защото той не си ги знае/. Резултата е, както сама написа, "положението е до никъде".
Когато искаш да постигнеш нещо, начинът не е с рогите напред. Направи така, че и той да поиска същото. Ако става - чудесно, ако не - кой от къде е.
*Не одобрявам поведението на никой в сагата, но за останалите се изписа достатъчно.

# 835
Irk@, право в целта! Много добра интерпретация!

# 836
Не мисля, че е съвсем добра. Така описаният мъж е от типа, дето хем не е деен, хем крие, хем заравя глава в пясъка и ако мине. Ако мине Тиндър, ако мине отказът от работа, ако мине обяснението за правенето напук, ако мине отказът да се изнесе.
Първа стъпка за излизане от такава ситуация е да се покаже на типчето, че неговото скрито-покрито не е изобщо скрито и не може да прави другия на маймуна. Такъв си мисли, че глупостите му са тайни и затова ги върши.
Резултатът е или да се извини горещо и да спре да върши глупости, или да вдигне скандал и да се фръцне обидено. Обикновено прави така - първо фръцването, а ако не мине - извинението. Но рядко се случва наистина да влезе в правия път.

# 837
Той е опитал фръцването, но още не е стигнал до извинението.

# 838
Такива мъжлета - виждала съм жена от по-старото поколение как "спасява брак". Не с кротко и компромиси, а с тотален контрол и без мърдане за мъжа. Той работи, заплатата се предава на нея, всички имоти на нея - щото го знаят, че е ненадежден. Тя като матриарх вкарва семейството в правия път, за да има просперитет, а не тя да свежда глава, а ненадеждният мъж да влече всички надолу в блатото.

# 839
Еми, не знаЕм коя част от харектера му е любимата на авторката.. Може да се е влюбила точно във “фръцването” 😃

Общи условия

Активация на акаунт