Свекървата, мъжът и жената

• 34 410
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Като гледам, дотук са 2:1 родителките, които явно не с наясно с теорията на креватчето у бабини на долния етаж. Точно преди твоето мнение. Назад имаше гаче ли още такива незапознати родителки.
Ти колко не/обезопасени креватчета купи? А комшийките ти? Около мен родителите, когато се е налагало друг да им гледа продължително време детето, докато ги няма - дни и седмици, са носили креватче или гледането е ставало в дома им.
Впрочем, хубаво споменаваш нещо, в което е свикнало. Как едно дете свиква с креватче, което ползва наистина рядко?
Гал, пиша от собствен опит и не тропам с крак, че така трябва да бъде, а обяснявам защо така е направено.
Да, аз съм носила креватче на морето и на село, за да се чувства детето в позната обстановка, но и за да бъде обезопасено.
Когато родих сина, вече не живеехме при майка ми и купихме същото креватче като неговото, със същите чаршафчета и играчки, за да му е позната и успокояваща обстановката.
С голям зор навих майка ми, която се дърпаше, защото й се развалял интериора, защото били сме го оставяли за малко и т. н.
Що се отнася до страхуващите се от креватче при свекървата, родителки- жалко, че са все още много снахите, които се изживяват като жертви на свекървите, които като едните същи баби Яги, ще им грабнат децата..... Joy

# 421
  • София /Абсурдистан
Аз съм си гледала детето съвсем сама и отлично знам какво е да нямаш грам помощ от никого. Ако можех да върна времето, само бих се зарадвала на желаещите да ми помагат, та макар и само да се наспя като хората. При мен, обаче, такива нямаше хич.

# 422
Абсурт, не можеш да направиш разлика между снаха-жертва и невъзпитана свекърва. И вечно ти си правата, другите снахи не са. Нормално е хората да не искат непременно да става едно към едно на нечий каприз, дори да става дума за родната майка. Аз лично гледам да се съобразявам максимално и искам същото от другите. Определено не го получавам.

# 423
  • София
Абсурт, не можеш да направиш разлика между снаха-жертва и невъзпитана свекърва. И вечно ти си правата, другите снахи не са. Нормално е хората да не искат непременно да става едно към едно на нечий каприз, дори да става дума за родната майка. Аз лично гледам да се съобразявам максимално и искам същото от другите. Определено не го получавам.
Не, не съм вечно правата, ама да ми забранява някой да купя мебел, която да сложа в стаята си, че да ме улесни ако потрябва, е не само смехотворно, а лишено от всякаква трезва мисъл и логика!
Да, каприз има- на силно комплексирания човек, който просто иска да дирижира живота и действията на другите, за да си избие комплексите.

И да, нямам да получиш от другите съобразяване, ако въобще продължат да поддържат връзка с теб, докато не се пребориш с демоните си.

# 424
Аха, идеята, че си толкова жизненонеобходим, че трябва да се запасиш на всяка цена с практически ненужни за теб неща в подготовка за оня паметен момент в полугодието, когато може би ще се обърнат към теб. Не, тая идея не е нетактична, нито неуместна, нито комплексарска, нито смехотворна. Явно някои хора се затрудняват да отличат личния кухненски робот от чуждото дете.

# 425
Аз също смятам, че AbsurT е права.
Какво невъзпитано виждаш в купуването на креватче за внучето ?

# 426
  • София
Аха, идеята, че си толкова жизненонеобходим, че трябва да се запасиш на всяка цена с практически ненужни за теб неща в подготовка за оня паметен момент в полугодието, когато може би ще се обърнат към теб. Не, тая идея не е нетактична, нито неуместна, нито комплексарска, нито смехотворна. Явно някои хора се затрудняват да отличат личния кухненски робот от чуждото дете.
Добре, ще бъда пряма.
Само който е родил дете, знае какво е да няма кой да те отмени за час поне, за да излезеш до магазина като свободен бял човек.
Просто да си поемеш въздух.
Или да се облечеш, гримираш, хванеш за ръка мъжа си и да отидете някъде, за да си припомните, че сте и млади хора, и да заредите батериите.

Не можеш да го разбереш, докато не влезеш в тези обувки.
Затова, за да не звучиш парадоксално, не е зле да нападаш само когато лично си запозната с действителността и си преживяла нещото, за което говориш.

# 427
Добре, ще бъда пряма.
Само който е родил дете, знае какво е да няма кой да те отмени за час поне, за да излезеш до магазина като свободен бял човек.
Просто да си поемеш въздух.
Или да се облечеш, гримираш, хванеш за ръка мъжа си и да отидете някъде, за да си припомните, че сте и млади хора, и да заредите батериите.

Не можеш да го разбереш, докато не влезеш в тези обувки.
Затова, за да не звучиш парадоксално, не е зле да нападаш само когато лично си запозната с действителността и си преживяла нещото, за което говориш.

absurT,
Мисля, че ще те изтрият 🤭

# 428
Абсурт, не нападам - посочвам ти какви изсмукани от пръстите глупости пишеш, с които родителите в тази тема също не са съгласни. Но понеже толкова ти е нивото - назидателно-селско-махленско - не съумяваш да измислиш доводи като за тях и нападаш мен. Обувките на възпитанието и такта се предполага да са общи за всички, в т.ч.и за теб.

# 429
  • София
Абсурт, не нападам - посочвам ти какви изсмукани от пръстите глупости пишеш, с които родителите в тази тема също не са съгласни. Но понеже толкова ти е нивото - назидателно-селско-махленско - не съумяваш да измислиш доводи като за тях и нападаш мен. Обувките на възпитанието и такта се предполага да са общи за всички, в т.ч.и за теб.
Напротив- сега и обиждаш, не само нападаш.

Просто казвам, че неща, от които нямаш понятие, е смешно да оборваш без аргументи.
Тук писаха родители, които са нямали никаква помощ и биха оценили каквато и да е и колкото и малка да е.
Аз дадох пример със себе си- защо намирам, че креватче при бабата е плюс за детето и за нея- когато й го оставят да го гледа.
От опит, Гал, личен.
Пък нека да е селско, нищо че не аз съм дошла в града от дълбоката провинция.

# 430
Креватчето е най - малкият проблем в цялата ситуация. Решила свекървата - купила го, с нейни пари и е на нейния етаж. Хипотетично е можела да приспива бебето там, докато родителите са навън, вместо да седи на техния етаж. Вече няма значение обаче. Майката и детето са при тъстовете.

# 431
Не, Абсурт. Селско е, защото се обаждаш във всяка тема на жена с проблеми и говориш за снахата жертва, която, накратко, си измисля и търси съжаление, а грешката си е нейна. Селско е да не приемаш чуждо мнение и да вадиш от 100 кладенеца вода.
Всъщност кой измисли това за помощта за детето в тази тема, след като въпросите и историята на авторката изобщо не бяха свързани с помощ/нужда от помощ? Хайде като опитна в гледането на деца да ме светнеш каква помощ е да влезеш без покана многократно при кърмеща жена? И каква помощ е да и вземеш полузаспалото дете от ръцете? Хайде, като държиш да се говори за помощ. Ама помощ сега и когато е потърсена и нужна на майката, а не в някакъв неизвестен бъдещ момент. Интересно ми е тоя път какво ще си изсмучеш от пръстите по съществото на темата, а не според твоите фантазии.

# 432
Аз съм от тия родители, дето си мечтаят някой да дойде и да ни изгони с мъжа ми на ресторант, а той да гледа малкото. Обаче, това за леглото е прекалено, съжалявам. Свеката просто иска да покаже кой командва, обаче е ударила греда с тая снаха.

# 433
Gal, аз съм родител и съм съгласна с AbsurT.

# 434
  • София
Значи, Абсурт, от зор да защитиш и аз не знам какво, оправдаваш някакви брутални простотии. Креватче, моля ви се. На долния етаж. За 40-дневно бебе. Тва е просто еманация на.грозното явление 'баба се мисли за мама'.
Впрочем, да задръстваш хола на майка ти с креватче заради две гостувания годишно също е голяма тъпня, ама млада си била.

Впрочем, не разбрах ти какво предложи на момичето. Тя си е тръгнала, защото не иска да живее с такова вмешателство. Аз също бих. Да се върне ли сега я караш? При условие, че мъжът й не проявява интерес към нея и детето и си търси гадже.

Общи условия

Активация на акаунт