Свекървата, мъжът и жената

• 34 352
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз съм от тия родители, дето си мечтаят някой да дойде и да ни изгони с мъжа ми на ресторант, а той да гледа малкото. Обаче, това за леглото е прекалено, съжалявам. Свеката просто иска да покаже кой командва, обаче е ударила греда с тая снаха.

Какво мечтаеш всъщност- да дойде у вас свекървата и да гледа детето 1 час, и да трябва да тичате обратно, че да я закарате вкъщи, щото станало тъмно, студено и т.н.? Или да й поръчате такси?
Или ще й постелиш с кеф легло вкъщи, та да се наспи добре, докато ти застъпиш нощна смяна?

Или си представяш как щом се върнете посред нощите, тя хваща чантата и внимателно затваря вратата от външната страна?

# 436
  • София
Авторката отдавна изчезна.
За сметка на това, авторитетите тук изчепкаха от юрганите до пироните.

Лейдито с моя ник, моля, избери си нещо друго. Благодаря.

# 437
Като гледам, дотук са 2:1 родителките, които явно не с наясно с теорията на креватчето у бабини на долния етаж. Точно преди твоето мнение. Назад имаше гаче ли още такива незапознати родителки.
Ти колко не/обезопасени креватчета купи? А комшийките ти? Около мен родителите, когато се е налагало друг да им гледа продължително време детето, докато ги няма - дни и седмици, са носили креватче или гледането е ставало в дома им.
Впрочем, хубаво споменаваш нещо, в което е свикнало. Как едно дете свиква с креватче, което ползва наистина рядко?
Що се отнася до страхуващите се от креватче при свекървата, родителки- жалко, че са все още много снахите, които се изживяват като жертви на свекървите, които като едните същи баби Яги, ще им грабнат децата..... Joy

Начи не е свекърва ми, но да кажа. Въпросната роднина /в друг град, не Соф/беше решила, че ще е баба /няма собствени деца/. Сега аз свекърва имам, но две? Купила за нейния апартамент легло за детето, като беше малко, въпреки че ние винаги сме си носили без проблем. Купила му гърне, играчки, всичко за у тях. Това за виждане 2 пъти в годината. В този град мъжът ми има апартамент. Не, ние трябва да спим у тях, тя този нейн апартамент го купила за нас, като си отидела. Мооооляяяяя....? Първо аз отрязах всяка една връзка с тази жена. Мъжът ми и детето продължиха да ходят още няколко пъти, докато тя не направи грандиозна тъпня, заради която детето няма да вижда никога.

# 438
Абсурт, детето ми си има детска стая, свой кът и легло вкъщи. Ако някой се прежали да го погледа за няколко часа, за всички би било удобно това да се случи у дома, тук са му играчки, принадлежности и всичко. Ако се случи така, някоя баба да го гледа за повече време в нейния си дом, хубаво-нека има и там легло, но говорим за 2 различни къщи. В този казус няма нужда.

# 439
  • София

Начи не е свекърва ми, но да кажа. Въпросната роднина /в друг град, не Соф/беше решила, че ще е баба /няма собствени деца/. Сега аз свекърва имам, но две? Купила за нейния апартамент легло за детето, като беше малко, въпреки че ние винаги сме си носили без проблем. Купила му гърне, играчки, всичко за у тях. Това за виждане 2 пъти в годината. В този град мъжът ми има апартамент. Не, ние трябва да спим у тях, тя този нейн апартамент го купила за нас, като си отидела. Мооооляяяяя....? Първо аз отрязах всяка една връзка с тази жена. Мъжът ми и детето продължиха да ходят още няколко пъти, докато тя не направи грандиозна тъпня, заради която детето няма да вижда никога.
Усещаш ли, че това няма нищо общо с креватчето, купено от свекървата на долния етаж?
И което е по- важно- тя има право да купи каквото си иска, както и ти имаш право да ползваш или да не ползваш това, което е купила.
Ама, да се чувства някоя засегната от покупката, щото не й били искали височайшето разрешение, е смешно.
20052018, това са две отделни къщи и проблемът се появява, когато някой го забрави.

# 440
Пак да питам опитните каква помощ е редовно да ти прекъсват кърменето непоканени и да ти взимат от ръцете полузаспалото пеленаче?

# 441
Да ви призная, аз си мислех (досега), че за да се сложи край между двама души, които имат деца, трябва да се случи нещо наистина сериозно. Ама наистина някакви неразрешими проблеми, че раздялата да е неизбежна.
Уви, разбирам, обаче, че има жени в България, които могат да се разведат, заради купено креватче, почукване на врата, докато кърмят....
Хора, това не са проблеми !
Това са пълни щуротии.
Има хора, които наистина имат проблеми и страдат и към тях трябва да бъде насочена помощта.
Ние тука въртим от 2 дни между свекървата, дет искала да гледа бебето и снахата, дет се дразнела, че не и искали специално разрешение.

И като питат, къде отидоха семейните ценности ?
Ми как къде ? Ценност ли е семейството, щом можеш да го напуснеш, за няма нищо ?

Последна редакция: вт, 10 дек 2019, 23:26 от Анонимен

# 442
И у нас има гърнета и играчки при идване-това пък какво пречи , нито е скъпо ,нито  да мислят и за тези неща като тръгват.То това  и остана, да си носят гърнета.Виж корито за къпане така и не ползваха ,но имам.И легла щеше да има ако не бяха толко скъпи и не мога да си позволя.Ограждаме ги на спалня  и си спят .Ама не сме в една къща.Прибързали са ,   и в допълнение с нахалството да са непрекъснато заедно  става манджа.Ясно ,че не бива с лека ръка да се  руши семейство, но няма култура дето не защитава майчинството.На майки с бебета, не на такива с ергени и моми.Може малко да я поглезят  и се съобразяват  , поне до 40 , а за мен дете под три месеца не е за игра.И ако им се налага да го гледат май няма да са толкова отворени  да ходят.

# 443
Усещаш ли, че това няма нищо общо с креватчето, купено от свекървата на долния етаж?
И което е по- важно- тя има право да купи каквото си иска, както и ти имаш право да ползваш или да не ползваш това, което е купила.
Ама, да се чувства някоя засегната от покупката, щото не й били искали височайшето разрешение, е смешно.
20052018, това са две отделни къщи и проблемът се появява, когато някой го забрави.

Усещам, че не ме е питала дали да направи детска стая у тях си, след като не му е баба.

За свекървата вече се отговори, след като има легло на детето горе - отива и го приспива и гледа, докато родителите са на кафе, вечеря, прочие имат нужда от нея. На тяхна територия. Същото е и ако е на 2 км. Много по-удобно е да дойде да го гледа в семейството, вместо да се мъкнат шишета, биберони и прочие простотии.

# 444
  • София
Ей, жени, така, както сега сте готови да насечете с мачете свекървите на салата, така след известно количество години ще станете свекърви вие (защото не вярвам, че всичките тук имате само момичета). И ще ви се свива сърцето, че снахите ви няма да ви дават внучетата да бъдат с вас. А утрешните снахи ще бъдат дори по-намахани и от вас. Е, като дойде тоя момент, да си знаете, че това е закъснелият реванш на съдбата. Как пък не видях една от вас, която да е на мнение, че преди да се озъбите, скарате, изпокарате и да се приберете до на мама полата, СИ СТРУВА ПЪРВО ДА ПОГОВОРИТЕ ЧОВЕШКИ! С нормален тон, без викане, кротко, пък ако не става - тогава изгорете всички мостове! Зная какво говоря, защото сме живели пид един покрив с моята снаха 10 години. Като всички вас, и тя беше тръгнала на верев, докато не взех инициативата и седнахме двете да поговорим. Разбрахме се идеално, тя разбра, че дори и да бъркам някъде, като цяло съм изпълнена с добри намерения, разбра също къде бърка и тя и сега, вместо да изгубя сина си с нея, аз се сдобих с дъщеря покрай него. Аз искам внуците ми да растат с майка си и баща си в едно сплотено семейство, а не при втори баща или майка. Знам, че има свекърви, които просто са си злобни,и с тях диалог няма да стане. Но, от друга страна, те преди това са били снахи, нали? Доколко всяка една от вас е едно добро ангелче, което е тормозено без вина от злата свекърва? Опитайте първо с добро, с разговор, няма да ви се счупи езика!

# 445
Пак да питам опитните каква помощ е редовно да ти прекъсват кърменето непоканени и да ти взимат от ръцете полузаспалото пеленаче?
Gal, силно преувеличаваш. Ама много, наистина се уливаш

# 446

Извинявай, ти колко деца си отгледала?

# 447
  • София

За свекървата вече се отговори, след като има легло на детето горе - отива и го приспива и гледа, докато родителите са на кафе, вечеря, прочие имат нужда от нея. На тяхна територия. Същото е и ако е на 2 км. Много по-удобно е да дойде да го гледа в семейството, вместо да се мъкнат шишета, биберони и прочие простотии.
От кого се отговори- от жена, която няма дете и от снаха, която има.
Някоя баба да е отговорила като тях?
За кого е по- удобно?
Бабата не е детегледачка- наета за брой часове, ходеща по къщите на работодателите.
Възрастен човек да побиеш в чужда къща, където нищо не му е ясно къде и как е подредено, за да гледа и обслужва дете и после да си отива вкъщи по късни доби, е най- лесния начин да го откажеш от мерака да ти помага.

# 448
Ей, жени, така, както сега сте готови да насечете с мачете свекървите на салата, така след известно количество години ще станете свекърви вие (защото не вярвам, че всичките тук имате само момичета). И ще ви се свива сърцето, че снахите ви няма да ви дават внучетата да бъдат с вас.

А, е, аз имам син, малък. Значи у нас да живеят с жена и деца абсурд, трябва катаклизми да са станали. Да се появявам у тях, за да занеса баница, без предупреждение, да  се порадвам на внучето като ми се прище,  да го изкъпя и прочие, не. Казвам, че винаги съм на разположение да го гледам, когато имат нужда. Демек да се наспи жената, а аз да го разхождам навън. Да излязат, а аз да го гледам у тях. И не у нас, че да си носи половин кола багаж за половин ден.

Бабата не е детегледачка- наета за брой часове, ходеща по къщите на работодателите.
Възрастен човек да побиеш в чужда къща, където нищо не му е ясно къде и как е подредено, за да гледа и обслужва дете и после да си отива вкъщи по късни доби, е най- лесния начин да го откажеш от мерака да ти помага.

Колко да е възрастен човек, извинявай? Майка ми е на 60. Показваш и кое къде е, не е толкова трудно. Майка ми и шофира, така че няма да я затрудни много прибирането в късната доба. Ама тия хора нали живеят на два етажа, които ги коментираме?

# 449
  • София
Lyn, сега го казваш- от позицията на снахата с малкия син, когото отглеждаш у вас, където всичко ти е твое и направено според тертипа ти.
Опитай се да го гледаш в чужд дом и ще видиш разликата.
А, да си жива и здрава, да гледаш внуче на неговите години, ще разбереш защо трябва да се мисли за комфорта и на този, който ти помага. Hug

Общи условия

Активация на акаунт