Свекървата, мъжът и жената

• 34 396
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 465
  • Насред хаоса
За сметка на това пък явно всички мамини келеши, хвърлили си семката някъде, са идеални бащи. Особено като се крият под полата на мама и ги издържат мама и тате.

# 466
  • София
И аз съм съгласна с Гал.

Майка, която оставя да я тъпчат и да ѝ се разхождат по главата, не е добра майка – дава лош пример на детето си. Детето трябва да се учи на себеуважение и достойнство. Това става и с личен пример.

# 467
Всяка майка е по-добра майка от бабата...

# 468
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Тереза, стига си подскачала, става смешно вече. Тук, за разлика от Гал, повечето имаме деца. И сме на същото мнение. Но ти си захапала нея, защото не била раждала. Що не ядеш другите?
Аз смятам, че не всяка жена която има деца е и добра майка. Срещам много такива примери. За съжаление.....
Например, първо мисли на нея как и е най- добре. И не прави компромиси....

Това утрепа коча с правата лопата Laughing

Естествено, че имането на деца не те прави " добра" майка. Прави те просто майка. Колко е добра, е въпрос на гледна точка и много философстване.

# 469
Абсолютна неистина !

# 470

Някой да го удебели това изречение и да го сложи най-отгоре на всички постове за лоши снахи, които не си дават бебетата на бабите. Сумира абсолютно всичко, което може да се каже по темата!

# 471
Гал просто казва нещо, което е очевидно - усещането на авторката, майката на въпросното бебе, е че и пречат, напрягат, не се чувства добре да живее там, сгрешила е, че се е съгласила и просто не иска да остане на тоя втори етаж. Какво толкова странно има, мама му стара, хората сменят страни и континенти, тая жена не може да се премести от домакини, с които и е кофти в друго жилище ли? И мъжът и, вместо да инициира устройване на дом, в който жената и детето му да се чувстват добре, тука е поощряван, че иска да си остане у мама. Че такива ли трябва да са мъжете? Ами свекървите, те такива ли трябва да са - да изпаднат в екзалтация и изцяло да пренебрегнат чувствата на майката, съсредоточени в устройване на гнездо при себе си и детински мерак да се порадват на бебенцето?
Браво на това момиче, че макар и малко, не се помайва, ами знае кое е редното и правилното, а именно тя и мъжът и да живеят отделно от тая демоде идилия, в която новите членове просто се присъединяват без право на глас.

Колкото до мъжа и, той много ясно е показал при тези обстоятелства какво представлява и колко може да се очаква от него. Вместо, както би направил всеки отговорен и любящ съпруг, да се съсредоточи в грижи за жена си и детето си, той просто се е присъединил към кохортата мунчовци, които искат друг да им свърши работата - бащата на булката да и начука канчето и да я върне у дома, мама му да разговаря със снахата и да се разберат къде и е мястото, докато той си живее спокойно.

# 472
Абсурт, детето ми си има детска стая, свой кът и легло вкъщи. Ако някой се прежали да го погледа за няколко часа, за всички би било удобно това да се случи у дома, тук са му играчки, принадлежности и всичко. Ако се случи така, някоя баба да го гледа за повече време в нейния си дом, хубаво-нека има и там легло, но говорим за 2 различни къщи. В този казус няма нужда.
Нуждата не е според казуса, а според хората.
Аз например хич не обичам друг (освен мен) да ми се мотае из къщата.И дори да сме в една къща, на два етажа, хиляда пъти предпочитам да дам детето в дома на баба му, пък бил той и на съседния етаж -дори да сме на един етаж, предпочитам да го гледа в нейния дом.Без значение дали е майка ми или свекърва ми.
Та, бих одобрила с две ръце, не,  с двеста ръце, детето ми да има и при нея същите удобства, както и при мен.
Ако сме излезли с мъжа ми вечерта с приятели например, сто пъти предпочитам да се върна в празната си, подредена къща и да си доспя до сутринта, оставяйки детето при баба му, отколкото да се върна, да намеря къщата си на вили и мотовили-защото няма как друг човек да я подреди както аз искам, бабата спяща в леглото ни, до детето.
Ами, не, мерси.Егоистка съм.Предпочитам си удобствата...

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 09:16 от Анонимен

# 473
  • Варна
Хихи, сега станахме лоши майки и затова и нашето мнение не важи.

# 474
Ма вас в тоз живот никой ли не ви тъпче ?
Кой знае как те увиква шефа или къде ти вдигат скандал ако си забавила поръчката ?
Брях ? Ти да видиш ?

# 475
  • Варна
Мен ли питаш? Шеф нямам, имам щастието да работя за себе си и определено никой не ме Овиква. Клиенти, които си позволяват да държат по-особен тон, биват любезно насочени към колегите.

Може да се работи и без скандали, но явно ти не го знаеш.

# 476
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Хихи, сега станахме лоши майки и затова и нашето мнение не важи.

Като много лоша майка, и мъжа ми като лош баща, молехме майка му, ( гледала е детето след 2.5 - 3 годишна възраст няколко пъти за 24 часа ) да дойде при нас. Ами не мога да  не съм и благодарна, идваше от друг град,( да пенсионер е, но можеше и да не иска и да не дойде), гледаше го в нас,  за да му е по-спокойно на детето.

# 477
  • Насред хаоса
Има разлика между това да помолиш за помощ и да ти я натрапват, без да си я искал. Не е трудно да се разбере.
Също така не е трудно да се разбере, че едно семейство си е отделно и никой няма право да се бърка в него, без значение за какво. Тогава подобни разправии и раздели биха намалели значително. Ама явно някои все едно нарочно ръчкат да разбият семействата на децата си, само и само на тяхната да стане.

# 478
Франси, зависи колко е голямо детето. Моето е малко-на година и половина, за да го занеса да пренощува някъде, трябва да наема камион. Дрехи, памперси, шишета, кошара(ако няма там легло), играчки и други багажии. За мен е по-удобно той да си спи вкъщи-свикнал е в неговата стая, в неговото легло. Ако е по-голямо детето вече е друго-спи на легла за големи, няма толкова патаклами.

# 479
Относно въпросното креватче, само да уточня, че ми беше подарено, бях в болницата за задържане и когато се върнах беше взето решение, че това което са ни падарили, ще бъде сложено на първия етаж. Бащата вече се появи налиния, каза че не иска да е далеч от детето (на което мнение съм и аз). Обясних му, че искам отделно, той започна да казва, че аз съм виновната, че аз съм тази която отделя детето от баща му. Намеса отново роднините, обясних му, че ако иска да се получат нещата да говорим само за нас двамата и детето. Това което ме притесни, че беше доста неспокоен, груб, обвиняваш ме, че съм неблагодарна. Казах му да дойде ще отидем на кафе да поговорим, ще вземем и детето ще се разходим. Той се съгласи... но после стана въпрос за майка му, казах да се държи за полата на мама, при което доста изгубя и доста неща каза (една от репликите. Чума да те ласне). В общи линии го чакам днес да дойде... какво ще стане не знам.

Общи условия

Активация на акаунт