Свекървата, мъжът и жената

• 34 345
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 450
Lyn, сега го казваш- от позицията на снахата с малкия син, когото отглеждаш у вас, където всичко ти е твое и направено според тертипа ти.
Опитай се да го гледаш в чужд дом и ще видиш разликата.
А, да си жива и здрава, да гледаш внуче на неговите години, ще разбереш защо трябва да се мисли за комфорта и на този, който ти помага. Hug

Благодаря. Гледала съм го в поне 50 хотела и 16 държави Simple Smile. Но хайде, дете ми е, така е по-лесно като е мама. Майка ми като го взеха из чужбина това лято иии...тотална щета, много ги е натоварил. Иначе, да, разбира се, че е по-лесно в собствен дом да се гледа /в случая на свекърва, тъща/. Но говорим за малко бебе, то има АМА много багаж, който да се мъкне за половин - един ден.  Дете на 3 - 4 е съвсем различна работа.

# 451
Janet555, звучите ми много разумно, затова не бих Ви попитала как с него, как у тях и пр. Върнах се още веднъж да изчета първоначалния Ви пост и отговарям на въпроса: не е нормално, според мен, родител да не иска да вижда бебето си. На Ваше място нямаше да се върна във въпросната къща, в която за бебето има две легла на двата етажа, пък кой каквото ще да ми обяснява за удобства и баби. Със сигурност щях да преосмисля желанието си да остана в отношения с махленски скандалджии, идващи  вкупом да ми покажат способностите си, пък кой каквото ще да ми обяснава за запазване на семейство. Дайте си малко време и нещата сами ще се наредят... Здраве и спокойствие Ви желая!
Бърди, здрав разум е нужен във всяка дискусия!:hibiscus:

# 452
Разумно... не съм много сигурна. Постъпките и обясненията й ми говорят друго. А това е красноречиво:
... когато разбрах че съм бременна си казах, че независимо от бащата, ще задържа детето. Някои жени с години се мъчат да забременят, че ми се струваше ъпсурдно да направя поредния аборт...

# 453
  • Насред хаоса
Пак да питам опитните каква помощ е редовно да ти прекъсват кърменето непоканени и да ти взимат от ръцете полузаспалото пеленаче?

Извинявай, ти колко деца си отгледала?
И като не е отгледала, не трябва да има право на виждане и мнения ли?
Две сме отгледали с мъжа ми - сами, без баби - все още работеха, а в почивни дни не висяха все на главите ни. И слава Богу, защото една такава намеса щеше още повече да усложни положението и всичко натрупано покрай новото в живота ни да избухне така, че на да няма възможност за оправия. Живи сме. При цялото недоспиване и всички останали ограничения и неудобства. И това, че си бяхме само двамата, ни сплоти още повече, защото разчитахме само един на друг.
Никакви опити за помощ не са това в случая. А ясно изразена заявка за командаджийство, бъркане в семейството и изобщо изживяването като свекърва от време оно. Типично по ориенталски.
АбсурТ, не мога да ти разбера позицията - в други теми, когато прясна майка се оплаче, че не смогва с всичко, бързаш да й набиеш канчето, че се лигави и какво толкова има да прави, като бебето все спи. Тук изкара свеката жертвоготовна да се лиши от сън и собствен живот, че младите майчета имали нужда от сън и излизане. Ха, де.
Освен това в друга тема изяде авторката, че майка й си била позволила да помага, а свеката била гостенка, тук пък защитаваш правото на жертвоготовната свека да е все на крак и винаги насреща, даже и когато не я искат.

# 454
Пак да питам опитните каква помощ е редовно да ти прекъсват кърменето непоканени и да ти взимат от ръцете полузаспалото пеленаче?
Gal, силно преувеличаваш. Ама много, наистина се уливаш
Това е писала авторката. Не е споменала някой да е помогнал, напротив - обяснява как пречат. Питам по писаното от авторката, не по вашите фантазии и нахалство. Мога и да се заям с Абсурт що е настоявала и носила креватче на майка си, а не е тропала на свекърите.
Ти много не се обяснявай за преувеличение, че написа няколко глупости в отчаян опит да си готина.
Та, къде е тази помощ, която коментирате тук?

# 455
  • София
Ой, Тери, ако мъжът ти месеци е без работа и няма пари за сметките и не иска да си види детето, а си търси гадже, ти ше си първата, която ще си тръгне, ама тука на приказки е лесно да се начукват канчета.
Че той не я иска мъжа й, въпрос на време е да се появи с друга.

# 456
Понеже нападнахте Gal, че не е раждала - та аз, с 2 деца, вече на години да бъда свекърва, да кажа: сама си отгледах децата - и  сега не бих искала някой да ми взема бебето, когато не съм готова да го дам.
 Когато имам снаха - няма да чакам да ми казва нещо, ще я питам как и с какво мога да й помогна.

# 457
"Само който е родил дете, знае какво е да няма кой да те отмени за час поне, за да излезеш до магазина като свободен бял човек."

Тотално го разбирам, как иначе. Но предпочитам да си налягам парцалите, отколкото да приема бабино гледане, особено на новородено. Просто щото не се знае реално колко са способни. В сми - правила съм го, бабата на тавана щеше да се залепи от мерак да гледа внуче. Връщаме се след 3 часа - реве, голо без памперс, гладно. Не могли да му уцелят как да дадат биберон, та да изпие изцедената със сто мъки кърма. И не могли да му залепят нов памперс, че много шавало. След това се научиха, но примерно го слагаха наобратно. Цирк.

Реално доста малко баби са компетентни да помогнат така, че наистина да помогнат, не само да кръжат наоколо. Ранните дни са за бондинг с бебето и почивка за майката, гримирането ще почака.

# 458
Ей, жени, така, както сега сте готови да насечете с мачете свекървите на салата, така след известно количество години ще станете свекърви вие (защото не вярвам, че всичките тук имате само момичета). И ще ви се свива сърцето, че снахите ви няма да ви дават внучетата да бъдат с вас. А утрешните снахи ще бъдат дори по-намахани и от вас. Е, като дойде тоя момент, да си знаете, че това е закъснелият реванш на съдбата. Как пък не видях една от вас, която да е на мнение, че преди да се озъбите, скарате, изпокарате и да се приберете до на мама полата, СИ СТРУВА ПЪРВО ДА ПОГОВОРИТЕ ЧОВЕШКИ! С нормален тон, без викане, кротко, пък ако не става - тогава изгорете всички мостове! Зная какво говоря, защото сме живели пид един покрив с моята снаха 10 години. Като всички вас, и тя беше тръгнала на верев, докато не взех инициативата и седнахме двете да поговорим. Разбрахме се идеално, тя разбра, че дори и да бъркам някъде, като цяло съм изпълнена с добри намерения, разбра също къде бърка и тя и сега, вместо да изгубя сина си с нея, аз се сдобих с дъщеря покрай него. Аз искам внуците ми да растат с майка си и баща си в едно сплотено семейство, а не при втори баща или майка. Знам, че има свекърви, които просто са си злобни,и с тях диалог няма да стане. Но, от друга страна, те преди това са били снахи, нали? Доколко всяка една от вас е едно добро ангелче, което е тормозено без вина от злата свекърва? Опитайте първо с добро, с разговор, няма да ви се счупи езика!

Вижте, просто няма нужда от всичко това.Младото семейство трябва да си има дом. Не е необходимо родителите да приберат в дома си още един млад човек, когото да третират като дете.
Отношенията със задомени вече деца и най-вече с партньорите им следва да са равнопоставени, а не назидателно родителски.
 Предполагам, ще се съгласите, че особено в този случай, когато има възможност, която може би е липсвала при вас, за отделно жилище и семейство, това е по-добро, отколкото стратегически преговори за очертаване на територия в едно и също пространство. От второто хората  се напрягат и няма как да не остане лош привкус.

# 459
  • София
Мда, под полата на тъщата не може, но под полата на свекървата е идеално...

П.П. Напълно съм съгласна с Iris04.

# 460
Gal, силно преувеличаваш. Ама много, наистина се уливаш
Това е писала авторката. Не е споменала някой да е помогнал, напротив - обяснява как пречат. Питам по писаното от авторката, не по вашите фантазии и нахалство. Мога и да се заям с Абсурт що е настоявала и носила креватче на майка си, а не е тропала на свекърите.
Ти много не се обяснявай за преувеличение, че написа няколко глупости в отчаян опит да си готина.
Та, къде е тази помощ, която коментирате тук?
Ако беше майка и беше кърмила едва ли щеше да повярваш, че е възможно някой да идва редовно да ти издърпва бебето от гърдата.
Затова олекваш в тази тема. Защото раздуваш балони и говориш празни приказки.
Първо се омъжи, после роди, кърми и тогава ела да си даваш компетентно мнение по кърмене отглеждане на бебе.
Не казвам, че не си готина мацка, но просто нямаш житейски опит като майка.

# 461
Абе не знам какви ще са утрешните снахи, ама имам една идейка каква ще е утрешната свекърва. Ако почна да се държа като някакво изкопаемо, ще ходя да си прегледам главата. Или ако случайно изкуфея толкова, та пак ми се дондури бебе. Мисля, че днешното поколение жени ще са по-адекватни, именно щото са държали сами да научат и да поемат отговорност.

# 462
  • Варна
Тереза, стига си подскачала, става смешно вече. Тук, за разлика от Гал, повечето имаме деца. И сме на същото мнение. Но ти си захапала нея, защото не била раждала. Що не ядеш другите?

# 463
Тереза, стига си подскачала, става смешно вече. Тук, за разлика от Гал, повечето имаме деца. И сме на същото мнение. Но ти си захапала нея, защото не била раждала. Що не ядеш другите?
Аз смятам, че не всяка жена която има деца е и добра майка. Срещам много такива примери. За съжаление.....
Например, първо мисли на нея как и е най- добре. И не прави компромиси....

# 464
Да, и не всеки шотландец е "истински шотландец". То е много лесно да ти покажат казус с някоя майка и някой да ти каже - а, то не важи, тя не е добра, истинска, жертвоготовна майка. Истинската майка се адаптира към живота на втория етаж от сива семейна кооперация.

Аз съм от лошите, също така супер хепи.

Общи условия

Активация на акаунт