Свекървата, мъжът и жената

• 34 443
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Споко, той мъжът ако си я гледа какти си трябва (ако щеш наричай го "хрантутене"), тя няма да киселее.
Знам за твоите ценности, само се чудя дали са изначални или новички, след развода ти.
Очевидно мъжът няма високата чест да е IT и парите не стигат за всичко. Все трябва да останат и бачкатори...

А "хрантутенето" го давам като огледален пример - както тук се нахъсвате с Путьо и Муньо, така става и при отсрещната страна.

# 676
Изначални са, и за първия мъж имах изисквания да покрива майчинство колкото ми е комфортно и да си вдигне дохода преди детето.

Отварям джобса и гледам заплати по 1,000 лева за професии без особени изисквания. Има и за повече, без 3 висши и пет езика. При наличие на готов покрив на главата - къде е драмата, може да се оправи едно младо семейство. (това са позиции извън София, дори в не най-развитите региони).

# 677
  • София
Всеки човек има право да е кисел, борсук, да се разхожда по/без гащи в дома си, да е насаме със съпруга си и да не го тормозят роднини с претенции.
Хайде още от 10 кладенеца го оправдайте келеша. И свекървата, която е произвела нищо повече от търтей и л@@но, вместо да се скрие в миша дупка заради този си "УСПЕХ", разбира се че е в правото си да си развява коня, да тормози нечия дъщеря и да се изживява като маминка на внучето. Дали защото се е справила твърде добре с възпитанието на своите, или защото като й е било времето ги е метнала на баби, няма как да знаем.

# 678
  • София
Споко, той мъжът ако си я гледа какти си трябва (ако щеш наричай го "хрантутене"), тя няма да киселее.

Да, ама зависи какво разбираш под "както трябва"....
Да се омъжиш за безработен и без образование и да очакваш да те обгрижва като IT, или както мама и тате са го правили, няма как да стане.

# 679
Той е още на 27. Ако трябва, може да стане айти, или друг занаят. Важното е да има растеж напред и нагоре. Докъде - не се знае, но ако стои на едно място и все се извинява с айтитата, все едно ядат на хората десертите, няма да тръгне напред.

Курс категория Ц е няколко месеца. Има и други подобни професии. Да не разправям майстори за довършване и мебелисти, бригади...не са останали на 500 лева и се търсят.

За мен асоциално бурсушко поведение е един от механизмите за справяне с майчинство. Като съм претоварена и недоспала, какво да съм - с блеснал поглед и навирена опашка и бълбукащ ентусиазъм, да търся непрекъснато бъбрене и социализиране?

# 680
Heart Значи да обобщим: тя се е омъжила за безработен лентяй, следователно няма право на претенции! Той се е оженил за имотна жена с доходи, следователно той има право на претенции!

# 681
А защо, мили ми еманципирани дами, трябва да има някой стабилен зад гърба си?
Защото е родила преди месец и бебето е с нея?

# 682
  • София
А защо, мили ми еманципирани дами, трябва да има някой стабилен зад гърба си?
Защото е родила преди месец и бебето е с нея?
Една жена като ражда, заради мъжО ли го прави или за държавата? Тя за това дете отговорност няма ли?
Разбирам упреците и съм съгласна на този етап, предвид възрастта на детето.
Но принципно говоря, че всеки трябва да си прави сметката какво и доколко може да поеме.
Както има мъже, които не могат да осъзнаят колко изтощаващо може да бъде отглеждането на малко дете, така има и жени, които превръщат всяко свое усилие в световна драма.
Ами да не беше раждала въобще, не е задължително. Или ако вече имаш дете и ти е непосилно - оставяш го на бащата срещу издръжка, както правят много мъже.

# 683
Авторката не е писала никъде, че и е непосилно да си гледа детето.

# 684
  • София
Е да, с един чифт родители зад гърба си и 1 свободен ап., който може да пусне под наем, как няма изгледа 1 дете. То така всеки може.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 17:23 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 685
И като почнат фантазии и  измислици  от собствени възгледи, авторите спират да пишат.Защото ги интересува собствения случай ,  а не форумската философия.

# 686
Обаче интересен форумски двоен стандарт - всяка жена трябвало да има ресурс да бяга с 200, ако ще да е и наследствен апартамент. А като ги има -а, то не е честно това...все едно трябва да се откаже от ресурса и гърба и нарочно, с цел печелене на медал, да се хвърли по трудния начин.

# 687
  • София
Нищо подобно, всеки има право да използва каквото има.

# 688
  • София
И като почнат фантазии и  измислици  от собствени възгледи, авторите спират да пишат.Защото ги интересува собствения случай ,  а не форумската философия.
Ти като мъжка майка внимавай, че утре може да изтипосат сина ти как не се грижи достатъчно и не участва адекватно

# 689
Няма как да стане ,децата говорят напълно  смислено, те разказват.Синът ми си ги гледа от ден първи наравно с жена си,, не ходи по акъла ми, признавам,че съм правила грешки, но не  е тръгвал по това, а си гледа жената и децата.Смешно ми беше акто и носи закуската в леглото и го подиграваха братовчедите муу, ама не го спря това.Други грехове може да има, но  като говорим тя го подкрепя в тях  и не се намесвам.Всеки има право на лудост, аз на моя ,те на тяхна.Може да смятам че грешат, но чакам да осъзнаят , щото  имам спомени как става.Имала съм проблеми, защото искам повече, но не съм живяла с идиоти  и не съм учила на идиотизъм.Синовете ми по-скоро  ще шамаросат отколкото да кълнат като баби.

Общи условия

Активация на акаунт