Свекървата, мъжът и жената

• 34 449
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 705
  • Най-красивата страна
В случая разликата е,че момичето иска да живеят отделно,но Мунчо-не.Той иска при майка си.
Що за мъж е тоя,дето предпочита да живее с мама вместо в отделно жилище?
Тя има някакви доходи,а той-не.
Тя има желание да се грижи за детето си,а Мунчо е съгласен сестра му и майка му да го гледат.

Аз познавам мъже,които нямат нищо против да издържат жена си и децата си.Но не познавам жена,която е доволна,че ,,мъжа,,и предпочита да лежи на дивана.

# 706
Синовете ми по-скоро  ще шамаросат отколкото да кълнат като баби.
Надявам се, че това е хипербола.
Не виждам шамаросването като допустимо при никакви обстоятелства.
Посочвам типаж, друго не знам.

# 707
  • Насред хаоса
А тук говорим за единствените два възможни изхода, които зависят в голяма степен именно от действията и бездействията на мъжа.  
..............
И няма никаква разумна причина да се превръща.в жертва и да търпи подобен живот, точно защото има друг избор. А теб наличето му безкрайно много те дразни.
Това се повтаря от началото на темата. Ама противоречи на тезата, че от мъжченцето нищо не зависи и снахата трябва да се пречупи. Не за друго, ми семейството щото нали. Сякаш това семейство е отговорност само на единия в него. И се повтаря, че този, който не иска да се откъсне от родителите си и да си гледа семейството, е той. Ама това кой знае защо се пропуска.
По второто - точно това усещане имам и аз. Дразни точно това, че има избор, има къде да отиде, родителите й не са идиоти, които да я изгонят.

# 708
  • София
В случая разликата е,че момичето иска да живеят отделно,но Мунчо-не.Той иска при майка си.
Що за мъж е тоя,дето предпочита да живее с мама вместо в отделно жилище?
Тя има някакви доходи,а той-не.
Тя има желание да се грижи за детето си,а Мунчо е съгласен сестра му и майка му да го гледат.

Аз познавам мъже,които нямат нищо против да издържат жена си и децата си.Но не познавам жена,която е доволна,че ,,мъжа,,и предпочита да лежи на дивана.

Пак ще напомня- нейната тема не е за това, че мъжът й не работи!
Това го спомена между другото, когато я питаха защо им плащат режийните.
Пак ще повторя- едно е да искаш на думи, а друго е да го направиш, като си само на едно майчинство и двата чифта родители са впрегнати да помагат.
Некоректно е да твърдиш, че щом бащата е съгласен майка му и сестра му да контактуват с детето, значи не се интересува от него.
С това изкривено тълкуване не се помага на никого, а се насъсква момичето да захвърли всичко заради глупости.
Сега могат да поговорят спокойно, но без да се намесват родителите и да се намери решение.
Върху това трябва да се наблегне, а не непрекъснато да й се обяснява каква жертва е и как няма смисъл да прави някакво усилие.

# 709
Кое е това "всичко", което ще захвърли момичето? Системно безработният пухльо, който води мама да се разправя с тъщата? Или мъжлето, което вместо да си види детето, се зарибява с нови мацки? Добре би било да се отърве от него, да.

# 710
  • Най-красивата страна
Той казал,че майка му иска да види бебето.
А не,че той иска.Зает е човека по мацки да ходи.

Тя може да получава само майчински в момента,но и това е нещо.
А той не стига,че и толкова не получава,ами отказва да започне работа,защото заплатата е малка.
Здрав ,прав мъж ,баща станал. Седи вкъщи без никакви доходи и мама  го храни,тате плаща сметките..Къде е чувството за отговорност?

# 711
  • София
Кое е това "всичко", което ще захвърли момичето? Системно безработният пухльо, който води мама да се разправя с тъщата? Или мъжлето, което вместо да си види детето, се зарибява с нови мацки? Добре би било да се отърве от него, да.
Уиш, не ти ли правят впечатление някои неща в тая картинка?
- липсата на недоволство от "системно неработещия Пухльо?"
- факта, че бащата и майката на муньо пристигат да се изясняват с бащата и майката, при които Муня е забегнала, като там са се лели обвинения във вмешателство от двете страни?
- като как така, веднага щом се нахвърлиха върху безработицата на муньо, той скоростно почна работа?
- като как така, на другия ден след скандала, муньо е тръгнал да търси мацки и веднага авторката е била осведомена в пълнота?

За мен, фактът че по този начин е обяснено всичко, сочи едно- авторката се смята за безгрешна и всички са й виновни, а тя е цялата в бяло.
Дано узрее.

ПП. Пак да припомня- муньо ходи в другия град, където се намират родителите на авторката.
Разбира се, че вижда бебето, но и се разбира, че трябва да го поиска, за да го закара в техния град- няма друг начин роднините му да го видят.

Затова, не разбирам упоритото твърдение, че той не бил искал да си види детето, ама искал мама му да го види.

# 712
  • Насред хаоса
Хехе. Че то на мястото на муньо да не е луд някой да недоволства да си разваля рахата. Тате носи, мама меси, двамата плащат сметки, жена му гледа детето, той от много семейни ангажименти се хванал да се квалифицира в клетвите, че да си утвърди реномето на голЕм мъж.
Родителите на момичето не й набиват канчето, седнали тук някакви да изземват техни функции и да си мислят, че по-добре от нея и родителите й знаят.

# 713
Скрит текст:
Аз питам, как обичаш някого и му причиняваш болка ?

Не знам, Тереза, същото се питам и аз, но за жалост мъжа не пише във форума и няма как да го попитаме. Иначе аз имам отговор, не я обича. Мъж, който обича жена си, няма да сбута нея и бебето си при мама, ако това кара жена му да се чувства зле.
Та затова я наранява, изчезнала е обичта.
Вече защо бащата не иска да живее с детето си, това и аз не знам.
Виж Бърди,
Аз не ги виждам точно така нещата.
Не знам дали той я обича.
Скрит текст:
Не коментирам неговото поведение.
Аз коментирам нейното, тъй-като чета само нейната субективна гледна точка.
Не мисля обаче, че причините тя да си тръгне с бебето от домът им са основателни.
Скрит текст:
Надявам се, че в крайна сметка, те ще преодолеят тези незначителни пречки и ще останат заедно.
Един обичащ мъж не се държи като задник....не навира жена си при мама, обяснявайки й как това не е проблем...не кълне жена си.
А да живееш с човек, който не те обича, праща те "Чумата да те тръшне!" и очаква да си покорна и послушна, без право на мнение, не е незначителна пречка.А основна.
Но, съгласна съм, до човек си е.
Някои се примиряват с Нищо, други искат Всичко.
Аз лично, не бих могла да живея с подобен...охлюв.
Франси, не съм съгласна с теб. Аз мисля, че я обича. Човекът прави опити да си ги върне. А кълненето в някои части на нашата родина е често използвано за изразяване на емоция. А щом има емоция, значи има и чувства. Иначе защо ще я кълне ? Що ще излиза с нея да се обяснява ? Ако не я обичаше, той щеше да е безразличен и вече щеше да се занимава с някоя друга. Така, че не и давайте акъл да го остави. Щото момчето може и да си става. Пък и е баща на детето. И то добър най-вероятно.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 20:16 от Анонимен

# 714
Аз само да запитам какъв трябва да си, та да не се сещаш, че новородено кърмаче не е куриерска пратка. Ако го даде, майката какво - да цеди или ще кара на мускули бебето под 40 дни? Или да ходи с него в ролята на дойка, да си играйка родата?

Някои хора имат високо самомнение, но и липса на здрав разум. Дано чавка не ми изпие ума, да карам сина си да ми извозва новородено кърмаче.

# 715
Ударихме дъното наистина! Щом се стигна до там да разчитаме "Чумата да те тръшне", като изблик на висока емоционалност, обич, любов... Отвратително е. Тереза...моля те най-искрено..спри да се излагаш. Просто...думи нямам да опиша колко съм отвратена. Горката жена, ако се вслуша в подобна простотия.

# 716
Оф, представям си: прибирам си някоя от хубавите дъщери, ако ще и с бебе. В "детската", нека да е детска, а не "спалня". И някакви хора от народа ми идват делегация за изясняване на нейното поведение. Бе боли ме фара за нейното поведение, разбира се, че целта ще бъде максимален комфорт за всички, но първо - жените и децата. Още по-малко да й нашоквам канчето. Стегнала я шапката, инстинктът й казал нещо - ми ОК, не става, що да го насилваме?

# 717
се хванал да се квалифицира в клетвите, че да си утвърди реномето на голЕм мъж
Значи, от средата на тази тема се сещам единствено как ревеше свекървата в края на 'Маминото детенце'.

# 718
Ударихме дъното наистина! Щом се стигна до там да разчитаме "Чумата да те тръшне", като изблик на висока емоционалност, обич, любов... Отвратително е. Тереза...моля те най-искрено..спри да се излагаш. Просто...думи нямам да опиша колко съм отвратена. Горката жена, ако се вслуша в подобна простотия.
Ами сори, но си е признак на емоция, страст. Гневът е емоция. Кофти емоция, но емоция. И за някои прослойки от обществото си е често срещано изразно средство.
Искаш ли да запазиш добрият тон и да си пишем нормално или държиш да ме нападаш
и обиждаш ?
Знаеш ли кои хора, обвиняват другите в простотия и излагане ? Знаеш ли ?
Тези, които се страхуват да не се изложат. Щото си знаят, че вероятността да го направят е доста голяма.
Така, че: аз много често се излагам сигурно, ама не ми дреме, щото знам, че не знам всичко.

# 719
  • Варна
Кълненето е висша форма на простотия. Това не е бг традиция, а архаично наследство от турското иго. Явно е усвоил нечий бабешки изказ . Цялото му поведение и реакции показват безотговорност и липса на адекватна грижа и емоции.

Общи условия

Активация на акаунт