Слънчеви юнски късметчета 2020 - ТЕМА 4

• 27 601
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Моето кръвно пък ,когато го мериха за БХС беше 110/58 .Аз съм си така била винаги и си се чувствам добре .
А изследванията за които говорите там за урина и подобни АГ ли ви ги назначава? В смисъл след като са ви записали на ЖК,нали?
На мен тепърва миноредстоят такива неща,затова не съм наясно как става тая работа.
Аз продължавам да ходя на зъболекар.Слава на Бога не ме боли,обаче от тия машинки направо откачам,ужасно е чувството.Гледам да не се стягам,заради бебето,но ме е страх .Нямам търпение да свърши вече ,защото и усещането на лекарствата в устата ми е отвратително Добре,че не беше в първите месеци и сега не ми се гади .

Ние вече казахме на семействата,на баби,дядовци,на най-добрата ми приятелка ,цялата ловна дружина на ММ знае вече Simple Smile Радват ни се много,а и  имаме и още една бременна от жените там,тя е в 7 месец Simple Smile

Вчера ММ,като беше ходил при баща си да му каже,аз бях на работа още и новата му жена даже питала дали ще им го даваме да го бутат с количката хахаха .
Аз съм си на мнение,че няма да го давам на никого  и ММ само ми се кара от сега,че откачам.
Леля му пък пак от Германия му звъняла зпе още като си дойде иска да се видим .Някаква истерия започва около бременността ми и малко вепенсъжалявям,че се знае.Знам,че се радват,но на мен ми идват в повече такива емоции ,не искам подобно внимание изобщо.Дано ме разбирате Simple Smile.

Аз все още си пия фолиевата киселина,нищо друго ,но и аз съм на мнение като по-нагоре беше написала една мама,че първо трябва да се установи дефицид на нещо и тогава да се прилагат витамини в съответната доза,а не да се пият ей така на своя глава.

# 91
За витамините, аз от началото пия комбинирани по препоръка на Сигридов - Vitamin Code Natal.
Те са с метилитани форми на Фолива и Б12 и са подходящи за хора с МТХФР мутация, каквато имам аз. Допълнително той ми пусна доста неща включително тест за тежки метали, за стандартните витамини (Д, Б12, фолат, хомоцистеин) и за Б6. Каза, че последният е много важен за мъжките ембриончета и не бива да е в недостиг. Изобщо бая неща иска да изследваме.

# 92
  • Варна
Irina Jolie 616216, като ме записаха на ЖК ми дадоха направленията за ПКК, урина, Сифилис, Хепатит Б (не знам дали изпускам нещо). Спомням си, че с първата бременност ми бяха дали направление и за Токсоплазмоза, понеже не съм си го плащала допълнително, но сега нямам. Ще говоря с АГ в събота, за да го питам дали да си го направя все пак (да си го платя). Също така съм на ФМ тогава и ще го питам как мисли - дали да правя и БХС, че се колебая. С първата бременност правих само втората ФМ в началото на 5-ти месец, а БХС не съм правила изобщо. Тогава бях на 27г., сега съм на 33г и само поради този факт се замислих дали да си направя сега и БХС... Някои казват, че е просто статистика, други се оповават доста на изследването. Затова и се колебая...

# 93
Да се върна пак на въпроса ми. Може ли някой, които е бил вече на скрининг да ми отговори?!
Имам и едно много глупаво питане, чак ме е малко срам да си го задам ☺ На ранния скрининг преглеждат през корема, нали?
Последно ме гледаха през влгалището преди 3 седмици, а с предната си бременност ходих направо на втория! Това го казвам в моя защита 😁

# 94
  • Plovdiv, Bulgaria
Да се върна пак на въпроса ми. Може ли някой, които е бил вече на скрининг да ми отговори?!
Имам и едно много глупаво питане, чак ме е малко срам да си го задам ☺ На ранния скрининг преглеждат през корема, нали?
Последно ме гледаха през влгалището преди 3 седмици, а с предната си бременност ходих направо на втория! Това го казвам в моя защита 😁

През корема е прегледа.

# 95
  • Варна
Да, през корема е . Мен като бременна никога не са ме преглеждали с вагинален ехограф. Даже през живота ми август месец ми се случи за първи път.

# 96
Е, благодаря момичета!
Мен си ме преглеждат на всеки рутинен преглед преди да забременея! Така ми откриха и миомните възли. Иначе от както съм бременна само с вагинален до сега....Но не сме се виждали с бебчето от края на 8г.с.

# 97
  • Plovdiv, Bulgaria
Взех си резултатите от БХС. За Едуардс, Патау и Търнер са 1 от 100000.
За Даун пак е добре, мисля - 1 от 6400 комбинирания.
 Но има и други- биохимичен риск Даун 1 От 2300; възрастов риск 1 от 1100.
Като цяло казаха, че са супер, но ми е интересно защо има толкова различни рискове и такива различни стойности?

# 98
Мами абе има ли друга мама която при кихане или кашляне я боли, моментната болка която я имахме в началото , говоря за мамите след 12г.с много благодаря, защото аз от спирането на цигарите почнах да кашлям гадно, и ме свива понякога остра болка и минава след 20секунди , мисълта ми е дали на някоя друга мама и се случва или да се притеснявам

# 99
  • Plovdiv, Bulgaria
Мами абе има ли друга мама която при кихане или кашляне я боли, моментната болка която я имахме в началото , говоря за мамите след 12г.с много благодаря, защото аз от спирането на цигарите почнах да кашлям гадно, и ме свива понякога остра болка и минава след 20секунди , мисълта ми е дали на някоя друга мама и се случва или да се притеснявам

Аз кашлям доста от 2 седмици предимно вечер, нормално е при някакъв такъв тип напъване да има лека болка. Все пак се натоварват мускулите на корема малко или много.

# 100
  • София
christiana_, от кръвните резулати имаш един изчислен риск, от възрастта ти - друг, на прегледа с измерените стойности трети. Принципно затова има един обобщен.
Само с диета ли ти е ок глюкозата? колко ти беше на гладно. Аз другата седмица ще пускам пак контрола и съм леко притеснена.
Meldim, през корема ли те гледаха на БХС, помня, че имаше притеснения?

# 101
  • Plovdiv, Bulgaria
Аничк@ разбрах, че обобщения е важния в случая.

Не пазя диета. Много ми е трудно с месото, яйца, зеленчуци.. Мъча се да си правя супи (без картофи,фиде; манджи някакви със зеленчуци), но много трудно ми вървят.. Ям плодове (мандарини, ябълки), картофи доста в последно време, сирене и се мъча кисело мляко (също не ми върви много), чат пат и хляб - гледам уж да е пълнозърнест, но и  бял ям. В началото доста сладко хапвах, сега спрях. Храненето ми е безобразно де, очаквах глюкозата да ме удари с висока стойност и да се хвана в ръце, но се изненадох, че нямаше проблем. И сега, и преди 40 дена ми е била 4.4.
 Аз в интерес на истината никога съм нямала висока захар, а инсулина ми беше по-висок (както си е и при ИР де).  Все пак гледам все повече и повече да изчиствам режима си, само с това месо и яйца не можем да се разберем.. Голям зор ми е.

# 102
Аничка през корема ме гледаха, но понеже съм с обърната матка трябваше да ми е пълен мехура и прегледа беше цирк 😂😂 пълен , но да през корема гледат

# 103
Мен вече 4 месеца си ме гледат с вагиналния ехограф, тъй като според АГ-то е по-хубав и по-детайлен - Същата лекарна ми прави и скрининга за БХС и отново бе с вагиналния ехограф... Та по-скоро си мисля, че е до преценка на доктора.

# 104
И аз като кихам усещам остра болка в дясно.После минава

Общи условия

Активация на акаунт