Фермата сезон 5 тема 11

• 144 584
  • 3 004
  •   1
Отговори
# 1 560
И после добави: "ей за това треперя".

# 1 561
Не съм сигурна , но мисля , че правилата на финала се сменят всеки сезон, и не мога да схвана кое как става . Сигурно ги нагласяват според предвидения победител. Всяка игра дори и  най- обикновеннта игра има ясни и точни правила!

# 1 562
  • London
Ивайло Шопски обаче май, май няма срам особен...

''Снощи моите сънародници,гражданите на Република България,категорично доказаха,че българите не са ксенофоби.''

Аз продължавам обаче да се чудя защо за Нури казваха все... помака... на Цветан, че е циганин, а за Веселка нищо? А българите са си ксенофоби, просто не знаеха масово каква е боята.

# 1 563
  • София
Да. Опитаха да ни докажат за пореден път, че българите трябва да бъдат ксенофили /да не се бърка с древногръцкия философ, моля/.

Както ни го показват последните години с филтриране на новини, телевизия и дори реклами за памперси с цветни бебета, реклами на манджи и тигани с индийци и прочие.

Любопитно е, че повечето такива филтации с тъчинг нишки са насочени към женската аудитория - майките да преработи мозъчно, те ще възпитат децата. Повече за нервно-лингвистичното програмиране има в уикипедия.

Обаче в училищата, и на работни места с преобладащо мъжко присъствие огромният процент присъстващи в нашата мила родина, дори от възпитаните са изключителни расисти, граничещи със скинари във възгледите си към всякакви примеси....

# 1 564
  • София
Катрала, според мен защото продукцията съвсем умишлено скриха от зрителите. На Цветан си му личеше боята, докато Веселка е бяла и не й личи, докато не видиш родителите й. Сигурно поради тази причина така и не ги дадоха, да не се настроят хората отрицателно и да замине наградата при някого другиго.

# 1 565
  • SF
Доста занемарен народ, особено в селата, изглежда така. Не ми прилича на циганка. Бяла е, говори интелигентно, има правилни черти, по-малки очи.
Мъжът й е антипод на Сами. Но по селата младите момичета се женят за такива. На село може да й е внушено, че никой никога няма да я поиска с едно дете на ръце и тя се разбрала с първия, който й е казал, че е млада, хубава и че и с дете я иска. Проговорил е някакъв вид разум в нея, отколкото да се отдаде на чувства и страсти.
Много пъти каза, че този мъж й е повече опора, отколкото любовник. Естествено, повечето от нас и кафе не биха пили с такъв човек, но съм сигурна, че има и доста по-кофти изглеждащи бг-мама съпрузи.
Тоя на Веска сега да вземе да си оправи зъбите. 5000 лева за едни мостове ще могат да отделят.

# 1 566
  • London
Есмеее, ти май още си във филма. Ивайло Шопски я е тагнал и си пише.... цигани по-надолу освен това, което копирах. Знаели са масово май за етноса й, той оставя точно такова впечатление. Само зрителите не са знаели.

# 1 567
Проблема му на Вескиния мъж не са зъбите,  или липсата им. Проблем е, че приема боя за възпитателна мярка и бие бебе на година и половина, пък сигурно и другите налага.  Проблем е, че това дете ще приема боя за нещо нормално и ще го прилага и в своето семейство. Човек, който посяга на дете, жена, животно и тн не ми го хвали.  После се борим с домашното насилие.  И какво ще разбере това бебе, като го зашлеви през лицето?  Зъби може да се оправят, ама изкривена психика и модел на поведение- не могат. Веске, Вескеее, за първия си имала ограничителна заповед,  ами за тоя къде спа, като го избира. Супер съм разочарована, друго впечатлетие имах за семейството като цяло.

# 1 568
  • София
У,чудно я изпипаха приказката на Мирон.Главна женска роля-Веситу.Главна мъжка роля-Краси.На хонорар-Саня,Марияна,Ивайло,Паулина.Поддържащи роли-двамата Митковци,Красимира,Силвия.
Пречки в сценария-Бети,Станислав и ах тези Вили и Дана.Simple Smile Останалите-миманс.
Брилянтен финал-това на живо да успееш да победят главните герои,респект!Малко спънки можеха да имат на логическите игри,но и там се застраховаха-за първи път виждам да се подрежда пъзел с мостра на самия пъзел:)Обикновено се нареждат първо краищата,както го правеше Сами,но те се погрижиха да му резнат красивата главица Simple Smile После някакви личности-ми ще им дадем едни плочки с имената и после-тото и готово.
И недейте злобя и завиждайте( в това число влизам и аз).Къщичката отдавна е купена,сега може и някой и друг кон.Главните герои ще си поделят сумата.Това го усетих в онзи им разговор,в който конярката използва думата "устройва ме".Това е било след финалната им договорка с продукцията.Веселка,която има речник 500 думи,която казва "аплодиции","моите хора ме гледат в телевизора"...просто е повторила думите на опосумите-Веси,устройват ли те кон,къща,дрешки? Simple SmileИ на финала нямаше как да подскача от радост,защото вече е била получила всичко това.
А и не намериха подходящ момент да споменат какво се случи с паричките от пазара,които Весето така чинно пресмяташе.

# 1 569
Явно си й личи етноса, тука някои майчета веднага го видяха. Просто не беше толкова определящо, докато не се прояви и съответния манталитет.
Едно време като вземат пари , вместо да си платят тока , си купуваха касетофон .
Нещо подобно очаквам и тук.
Браво на Иван и Андрей, предаването си е тяхно, ще си направят победител когото искат и както искат.Обаче още се чудя, защо избраха да добутат нея?
Етнически сме толерантни, това е ясно. С много деца, подходящо за кампанията , може би ...Не съм убедена, че многодетна , необразована, от малцинствата, ще даде стимул на майките да се втурнат да раждат.

# 1 570
Ох,проблема и на Веселка и мъжа и е,че са примати
Снощи гледах съвсем “отгоре-отгоре”
Конярката дори не се израдва,че спечели.Имах усещането ,че е тренирала точно тези игри.Толкова беше уверена.Така и не разбрах какво трябва да ни докажат двамата продуценти ,като така упорито лансираха ромката до самия финал,че и парите и дадоха?!
Това беше първият и последен път в който гледам Фермата-беше пълен боклук

# 1 571
Мъжът на Веселка има две големи дъщери, едната е на възрастта на Веселка. И те са от етноса, но изглеждат прилично и определено имат доста по-висок стандарт на живот, отколкото баща им.
Кризата на средната възраст не прощава..

# 1 572
  • SF
Ла Картала, моля те, спазвай le bon ton. Не съм длъжна, форумът не го изисква, а и моето лично мнение не изисква от мен да прочитам, коментирам и следвам постовете на учасниците из социалните мрежи.
Ти си във филма на Шопски, тогава! Като ги обикаляте сега, преследвате, шпионирате и ги четете, не очаквайте, че всички ги сталкват и прекарват уикенда да четат коментари.

Веселка си е селянка, със зле изглеждащи родители. Това са популярни мутрички от селските кръчми. Хора, които въртят чука и теслата, а после сядат в кръчмата да пият ракия от 80 стотинки стограмката докато не се скарат и сбият за някоя глупост. Далеч не всички селяни без образование, отношение към себе си, ценители и мислители, са цигани. За съжаление.

# 1 573
Веселка в “120 минути”...
Не знаех, че била поставена пред избор да продължи образованието си за ветеринарен лекар, но предпочела да бъде майка... Нима?! Това ми звучи също толкова достоверно, колкото ходенето при психолог, в детски домове за сираци и така нататък...

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 18:42 от LennyK

# 1 574
  • Стара Загора
Веселка в “120 минути”...
Не знаех, че била поставена пред избор да продължи образованието си за ветеринарен лекар, но предпочела да бъде майка... Нема?! Това ми звучи също толкова достоверно, колкото ходенето при психолог, в детски домове за сираци и така нататък...
Тя може би е забравила, но ние помним, че в един от епизодите каза, че искала да става адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт