Фермата сезон 5 тема 11

• 144 592
  • 3 004
  •   1
Отговори
# 1 590
  • София
Веселка каза, че вече се е записала да учи за лесовъд.
А що се отнася до това да избира между раждането на детето и продължаването на образованието в Стара Загора ..... Поне преди време да те приемат във ветеринарния институт в Стара Загора не беше лесна работа. Имаше доста тежък приемен изпит по биология, учеше се здраво. Това, че си учил във ветеринарния техникум, не даваше никакво предимство. Та Веселка май се поразфантазира в интервюто със Светослав Иванов.

Каза си, че до влизането във фермата тя деца не е гледала - за тях се е грижила изцяло майка й. Тя е работила, за да изкарва пари, но не е излизала с децата, не си е играела с тях. Това е правила майка й. Идиличният образ на младата майка-конярка, който рисуваше гласът зад кадъра, е бил силно украсен. Кой знае колко още детайли от Веселкиното житие-битие ще излизат наяве. Simple Smile

Никак не е проста Веселка. Даже си е доста хитра и изигра ролята, в която я вкараха или сама се е вкарала, успешно.

# 1 591
  • Вестерос
На мен ми е все едно от какъв етнос е малката майка, но наистина ли не е очевидно?

За мене очевидното е, че не е циганка. Изобщо не се съмнявам. Това е очевидното. А дали би могло да е циганка... все ми е тая. Аз от между необразована селянка, която живее като циганка и истинска циганка, която живее на село и е необразована, разлика не правя.
Но не мисля, че Иван и Андрей не биха се възползвали от етноса й и да ни покажат, че и на тях не им пука дали циганин или българин е достойният за наградата.
Родителите изглеждат като много други занемарени селяни, на които не им пука за ценз и думата "самочувствие" я ползват само като обидна.
Първо, показаха родителите й, от там е ясно каква е.
Второ, има завършено средно образование, не може да се каже, че не е образована, но може да се каже, че е неграмотна и общата култура е под въпрос.
И трето, условията, животът ѝ си е типичен за етноса.

п.п. Ясно, както си и мислихме, тя не ги гледа децата. Майка героиня, майка за пример, я пак?

# 1 592
Мъжът на Веселка има две големи дъщери, едната е на възрастта на Веселка. И те са от етноса, но изглеждат прилично и определено имат доста по-висок стандарт на живот, отколкото баща им.
Кризата на средната възраст не прощава..
Hope , това предположение ли е ипи факт ?

# 1 593
  • SF
Ако се разчетеш нагоре, ще видиш, че никъде не твърдя, че е образована и че й се възхищавам.
Но отбелязах, че приятно ме изненада, че не показа притеснение пред камерите и пред водещия на 120 минути.
Ако ти се занимава и не те мързи, виж какво съм писала за нея.

Ако ви е приятно, да си мислите, че сте я разконспирирали и че е циганка, мислете си го. Но ви казвам, че е пълно с хора по селата, които изглеждат точно като нейното семейство и не са цигани. А са си прости селяни.
Ставам банална да го пиша това.
Но за съжаление разликата между цигани и някои българи е сведена до минимум и трудно се различават. Все пак циганите имат някои характерни черти и цвят на кожата, които ги издават. Станислав например повече бих сбъркала, отколкото Веселка и русите й деца.

# 1 594
  • София
Аз пък прочетох във ФБ,че вече живее в Троян и има кола Simple Smile Това във ФБ,от хора,които твърдят,че е познават.

# 1 595
Мъжът на Веселка има две големи дъщери, едната е на възрастта на Веселка. И те са от етноса, но изглеждат прилично и определено имат доста по-висок стандарт на живот, отколкото баща им.
Кризата на средната възраст не прощава..
Hope , това предположение ли е ипи факт ?
Факт. Имат профили във ФБ. Бившата му жена е на средна възраст, симпатична изглежда.

# 1 596
На мен ми е все едно от какъв етнос е малката майка, но наистина ли не е очевидно?

За мене очевидното е, че не е циганка. Изобщо не се съмнявам. Това е очевидното. А дали би могло да е циганка... все ми е тая. Аз от между необразована селянка, която живее като циганка и истинска циганка, която живее на село и е необразована, разлика не правя.
Но не мисля, че Иван и Андрей не биха се възползвали от етноса й и да ни покажат, че и на тях не им пука дали циганин или българин е достойният за наградата.
Родителите изглеждат като много други занемарени селяни, на които не им пука за ценз и думата "самочувствие" я ползват само като обидна.
Разбирам какво казваш.
И аз мислех така, но боята им е в повече...
Освен това, те са фактор в нейния живот, гледат децата, приютили са и Веселка и мъж й, но не ги дадоха на запис да я подкрепят , да й пожелаят успех.
Повечето родители го направиха за другите участници.
Мисля, че опосумите все пак са се съмнявали, че хората ще я подкрепят , ако натъртят на "ромка с три деца има нужда от помощ, дайте да дадем " и затова са изместили фокуса .
Не се заяждам и не те убеждавам, темата не е приятна  и има значение само , ако разглеждаме отношението на продукцията към етноса в предишни сезони и сега.

# 1 597
Хехе каква изненада! Весела не си гледала децата, аз пък си мислех, че се клонира-хем в гората, хем при децата. Нали ви писах, че така аз мога и 5 деца да имам.

# 1 598
  • Вестерос
Ако се разчетеш нагоре, ще видиш, че никъде не твърдя, че е образована и че й се възхищавам.
Но отбелязах, че приятно ме изненада, че не показа притеснение пред камерите и пред водещия на 120 минути.
Ако ти се занимава и не те мързи, виж какво съм писала за нея.

Ако ви е приятно, да си мислите, че сте я разконспирирали и че е циганка, мислете си го. Но ви казвам, че е пълно с хора по селата, които изглеждат точно като нейното семейство и не са цигани. А са си прости селяни.
Но за съжаление разликата между цигани и някои българи е сведена до минимум и трудно се различават. Все пак циганите имат някои характерни черти и цвят на кожата, които ги издават. Станислав например повече бих сбъркала, отколкото Веселка и русите й деца.
Писала си, че е необразована, а тя е, има средно, сама си го каза. Но е неграмотна. А колко руси цигани съм виждалааа ехеее. Не съм я разконспирирала, но видях родителите й както и изказването на Шопски за нея е красноречиво.

Хоуп, т.е. излиза, че тя като е излязла октомври вече е имала някакви пари, за да си купи къща, кола и т.н.

# 1 599
  • София
Видяхте ли Велислава как се беше издокарала на финала? Истински мъж.
Е то е ясно. Wink
1 от 20 пак е добре, в реалния живот имам чувството че са повече процентно  newsm78

# 1 600
  • SF
Вярно е, че не са дали интервюта, но предполагам, че фъфлейки са отказали от притеснение и неудобство.
Имат комплекс, че другите родители са гримирани и парфюмирани, а те са прости селяни, които ще изложат дъщеря си. Правилно решение да си седят в миманса.

# 1 601
  • около Варна
Сега изгледах финала, ами Веселка се представи много добре. Не вярвам в световната конспирация, че и подсказвали на алманаха, че тренирала предварително игрите и прочие, в повече ми идва. Заслужи си наградата, какво ще прави с парите си е нейна работа. За протокола - бях за Краси.

# 1 602
  • Вестерос
Вярно е, че не са дали интервюта, но предполагам, че фъфлейки са отказали от притеснение и неудобство.
Имат комплекс, че другите родители са гримирани и парфюмирани, а те са прости селяни, които ще изложат дъщеря си. Правилно решение да си седят в миманса.

Всяка година има участници от села и се показват майки, баби и т.н...

# 1 603
  • Велико Търново
Tahiti, много добре сте систематизирала нещата, които трябва да бъдат коригирани. Имам една забележка, обаче.
И всеки път И и А определяха кой - кои инструменти, трупи, ритловици, животни и т.н. ще използва.
По справедливо би било - дуелистите да теглят чоп за това от коя страна да застанат, кое животно да доят, кои инструменти да ползват, кои дървении да режат/цепят/коват, в кой буркан да бъркат, в кой лабиринт да търсят, кои лъкове/прашки/камбанки/колове с куки да ползват и т.н. Чоп всеки път! При равни условия.
Чоп има преди всяка игра - двамата дуелисти си избират цвят (червен или син), като има едно дървено дискче от едната страна оцветено в синьо, от другата - в червено, хвърлят го това дискче, подобно както се хвърля монета. С който цвят нагоре падне дискът, избралият този цвят дуелист избира дали да се състезава първи или втори. Предполагам и че по такъв начин се избира кой от двамата дуелисти с кой цвят да играе, когато се състезават паралелно. Ако чопът се тегли след като арената вече е подготвена за играта, няма как да се знае предварително къде да сложат по-тъпия или по-острия режещ инструмент, по-суровото или по-сухото дърво и т.н. Тези чопове не ги излъчват за всяка една игра, но все пак там присъстват и останалите фермери, така че не остава скрито-покрито.

Бих допълнила и още нещо. Тъй като много често има съмнения, че за дуелите игрите са подбрани в полза на възможностите на единия или другия дуелист, нека има набор от 10-на игри, примерно, от които дуелистите да теглят 4 и петата вече да е с въпросите от Алманаха. (Edit: Едва сега видях, че има такова предложение и се извинявам за повторението!)

Но за съжаление разликата между цигани и някои българи е сведена до минимум и трудно се различават.
Esmee, отново напълно съм съгласна с изразеното от Вас мнение.
За мен също Веселка не е циганка. Аз лично не само съм виждала, а и имам познати, дори и приятели, които са с много по-тъмна кожа от доста цигани, но са си чисти българи. Затова и не мога да се съглася с всички, които толкова настойчиво искат да наложат това си мнение. Да не говорим, че понякога го усещам едва ли не като натрапване. Както се видя - и за "бившия" имаше категоричност кой е и какъв е, пък се оказа, че не е така.
Що се отнася до неграмотността ѝ - забелязвали ли сте колко от младите хора реално го имат този проблем? Без значение дали са от село или град, без значение дали са завършили средно или висше.
Ако влезете в един произволен клас на абитуриенти от училище, в който и да е малък град (а защо не и по-голям), дали делът на тези, които ще разпознаят Стефан Стамболов, Йордан Йовков, Елин Пелин, Гоце Делчев и Любен Каравелов, би бил висок? Едва ли. Много бих се радвала, ако ме опровергаят децата, но неграмотността у нас вече е тенденция. За жалост!

Tiffany А, какво се е изказал Шопски?

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 20:09 от DamaPika

# 1 604
Цигани са, но били от работливите цигани и не правили проблеми в селото.
Така ми каза познат, който има къща в Борима.
Майка ѝ и баща ѝ са доста черни. Не я знам тя на кого прилича.

Общи условия

Активация на акаунт