Фермата сезон 5 тема 11

• 144 776
  • 3 004
  •   1
Отговори
# 1 620
Жълто цвете, благодаря! Някак странно ми е, сега техникуми няма, но щом може, нека.

# 1 621
За поредна година ми беше изключително приятно да пиша в една тема с по-голяма част от участниците, това беше скучен сезон, чийто победител остави горчивина в мен. Не знам идната година, дали ще гледам предаването, но със сигурност ще хвърлям по едно око тук, може пък продуцентите да ни изненадат приятно, макар че се съмнявам.

# 1 622
Аз да си кажа, че и догодина със сигурност ще гледам
Мисля че и вие също
Kissing Heart

# 1 623
  • София
Жълто цвете, благодаря! Някак странно ми е, сега техникуми няма, но щом може, нека.

Техникумите станаха професионални гимназии, но по същество дават същото образование като преди - средно специално. Само името е различно.

# 1 624
  • на село
Говорила  с лекота Веска,  аз такова нещо в реални ситуации не видях, не ми казвайте, че в някакво интервю и течала мисълта гладко, отрепетирано е, както и монолозите пред камера във фермата, в реална ситуация въобще не е така многословна, обикновено  я избива на рев. За мен нищо не е завършила, доколкото разбрах е започнала да учи ветеринарен техникум, или гимназия както е сега, в Ловеч,  което въобще не е за лекар, но е забременяла, после дали е завършила средно не се разбра, но имала желание да учи за лесничей.
Това разбрах аз за Веска от участието във фермата.
Относно доколко е фермер, не ми се коментира, това че се занимава с дърводобив за мен не я прави фермер.
Повечето цигани са дървосекачи, къде легално, къде- не, в повечето случаи.

# 1 625
  • София
А нейната мотивация да стане лесничей е още по-уместна: ние работим дърводобив, цялото домочадие - нуждаем се от коне и наш си горски. Именно: сега плащаме рушвети за безразборна/масова/незаконна сеч на други горски, а ако аз съм горски - няма да е така - сама ще нагаждам всичко.

Няма да има особени проблеми, скоро ще я запишат и за студент в Американския университет в квота за нуждаещи се/малцинства. Но първо трябва да има диплома за средно.

Обърнах се на черна станция днес, но наистина ми стана кофти от преобръщането на този финал, колкото и предизвестен да е бил. Прекалиха.

# 1 626
  • London
Гайс влязох в страницата на кастинга.... е какви са тия въпроси с колко пари живеете, снимайте дома си и тн…. ми те още малко ще ме питат по колко пъти седмично правя секс.

# 1 627
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Не знам дали ще гледам следващ сезон,може би първите 2-3 епизода,за да видя накъде духа вятъра и ще преценя.
Фермата 5 ще я запомня като 1/един изключително слаб сезон и кастинг и 2/изцепките на Ла Катрала в темата

Всичко хубаво на всички.

# 1 628
  • London
Е, важно е, че ще помниш Ла Катрала.

# 1 629
  • София
Участването в риалитита си граничи с най-древната професия... Те им правят повече проучвания и психотестове от ЦРУ, ако се кандидатираш за работа при тях...

# 1 630
  • София
Гайс влязох в страницата на кастинга.... е какви са тия въпроси с колко пари живеете, снимайте дома си и тн…. ми те още малко ще ме питат по колко пъти седмично правя секс.
Е, ако няма слабохарактерни образи като Силвето и Паулина, гледаемостта пада.  Laughing

# 1 631
1:19:00 => майката героиня реди пъзел. Очевидно го е редила многократно и фигурите й са предварително подредени или маркирани. Никой не може да ме убеди в противното. Особено след като видях другите как го редиха същия пъзел. И Айнщайн да беше - нещо, което вижда за първи път не се реди така дори от супер интелигентен човек.

https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/21799/fermata-2019/fermat … zod-85-14-12-2019

Весела го редеше с много логика - всеки трезво мислещ би го редил като нея. Не видях нищо съмнително...

# 1 632
  • Вестерос
Скрит текст:
Tahiti, много добре сте систематизирала нещата, които трябва да бъдат коригирани. Имам една забележка, обаче.
И всеки път И и А определяха кой - кои инструменти, трупи, ритловици, животни и т.н. ще използва.
По справедливо би било - дуелистите да теглят чоп за това от коя страна да застанат, кое животно да доят, кои инструменти да ползват, кои дървении да режат/цепят/коват, в кой буркан да бъркат, в кой лабиринт да търсят, кои лъкове/прашки/камбанки/колове с куки да ползват и т.н. Чоп всеки път! При равни условия.
Чоп има преди всяка игра - двамата дуелисти си избират цвят (червен или син), като има едно дървено дискче от едната страна оцветено в синьо, от другата - в червено, хвърлят го това дискче, подобно както се хвърля монета. С който цвят нагоре падне дискът, избралият този цвят дуелист избира дали да се състезава първи или втори. Предполагам и че по такъв начин се избира кой от двамата дуелисти с кой цвят да играе, когато се състезават паралелно. Ако чопът се тегли след като арената вече е подготвена за играта, няма как да се знае предварително къде да сложат по-тъпия или по-острия режещ инструмент, по-суровото или по-сухото дърво и т.н. Тези чопове не ги излъчват за всяка една игра, но все пак там присъстват и останалите фермери, така че не остава скрито-покрито.

Бих допълнила и още нещо. Тъй като много често има съмнения, че за дуелите игрите са подбрани в полза на възможностите на единия или другия дуелист, нека има набор от 10-на игри, примерно, от които дуелистите да теглят 4 и петата вече да е с въпросите от Алманаха. (Edit: Едва сега видях, че има такова предложение и се извинявам за повторението!)

Но отбелязах, че приятно ме изненада, че не показа притеснение пред камерите и пред водещия на 120 минути.

Ако ви е приятно, да си мислите, че сте я разконспирирали и че е циганка, мислете си го. Но ви казвам, че е пълно с хора по селата, които изглеждат точно като нейното семейство и не са цигани. А са си прости селяни.
Ставам банална да го пиша това.
Но за съжаление разликата между цигани и някои българи е сведена до минимум и трудно се различават.
Esmee, отново напълно съм съгласна с изразеното от Вас мнение.
За мен също Веселка не е циганка. Аз лично не само съм виждала, а и имам познати, дори и приятели, които са с много по-тъмна кожа от доста цигани, но са си чисти българи. Затова и не мога да се съглася с всички, които толкова настойчиво искат да наложат това си мнение. Да не говорим, че понякога го усещам едва ли не като натрапване. Както се видя - и за "бившия" имаше категоричност кой е и какъв е, пък се оказа, че не е така.
Що се отнася до неграмотността ѝ - забелязвали ли сте колко от младите хора реално го имат този проблем? Без значение дали са от село или град, без значение дали са завършили средно или висше.
Ако влезете в един произволен клас на абитуриенти от училище, в който и да е малък град (а защо не и по-голям), дали делът на тези, които ще разпознаят Стефан Стамболов, Йордан Йовков, Елин Пелин, Гоце Делчев и Любен Каравелов, би бил висок? Едва ли. Много бих се радвала, ако ме опровергаят децата, но неграмотността у нас вече е тенденция. За жалост!

Tiffany А, какво се е изказал Шопски?
Шопски в почти прав текст казва каква е. Имаше шот на писаното от него назад. Поздравява я и говори как за сефте нямало значение дали си от етноса.

Това , което съм почернила- НО все пак Веселка не е произволно хваната от улицата, А Е в предаване , което уж много набляга на история и т.н. и е близко до акъла, че готвейки се не за финал, а даже за участие е редно да седнеш да си попреговориш или да научиш елементарни неща, а ако нямаш време 3 месеца си вътре!

Есме, ти едно и също повтаряш обаче.. нещо хич не четеш. Загубена кауза е въобще да продължавам този разговор. Само ще вметна- да, много е грамотна Веселка, личи си по правописните и пунктуационните ѝ грешки в постовете ѝ, както и от бедния речник и че не знае как изглежда Любен Каравелов, мхм Simple Smile Евала на тази българска /а може би в кавички/ майка юнашка. Бравос!
Айде със здраве, догодина , до амина, евентуално!

П.п. Алек Сълзата се е оженил, кум му бил Димитър от Фермата 1.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 22:53 от Tiffany А

# 1 633

Е как не са питали това?Че това е най-важното:)Сигурно си го пропуснала,  или това го питата на място по време на кастингите.Може да трябва и да показваш точно как го правиш;)

# 1 634
Да не би продукцията да са взели старата къща на Веселка барабар с двора за декор на новия сезон. Може би затова вече е с нова къща

Общи условия

Активация на акаунт