Всичко за всички марки гел лакове - 27

• 28 498
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • София
МериДжейн, много ти благодаря! Поръчах Sun 5x.

Страхотен избор! Ще зарадваш много получателя

nad-tab, ами това слагане на база беше преди 3-4 месеца. Тук се коментираш много, както и сега, че се маха много бързо и не държи Алесандро то и аз сложих база уж за по-голяма издръжливост, а то се получи така плюс много лесно и щадящо махане след 14 дни... Та за това...

Аз бягам от излишни слоеве, не харесвам дебел гел и гледам всичко да е максимално тънко.

На кое му казвате твърд гел, аз понякога слагам ей това под топа и стои твърдичко, но повече от 2 седмици не го нося.
UR SUGAR  Building Nail builder

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 12:21 от nad_tab

# 136
  • Варна
 За същото иде реч Над,ама аз бомбета правех с него и то над Алесандрото преди цвета и го носех по месец защото не мърда.

# 137
  • Paris, France
Здравейте момичета, моля ви за мнение от къде да си поръчам киселинен праймер. (ноктите ми са много мазни меки и чупливи. Пробвах Няколко пъти с обезмаслител но най много 2 дена и лака пада сам)
Също ме интересува каучуковата база или обикновена. Иска ми се да е на КОДИ, но незнма от къде да поръчам, където ще са хубави. Благодаря предварително.

На всичките ти въпроси е отговорено подробно в първия пост. Има и линк към сайта на Коди. Първо изчети кое и какво е обезмаслител и така ще разбереш трябва ли ти изобщо и ако не ултрабонд или кисел праймер да пробваш първо. Успех

Нев URsugar ми държи да,но съм го ползвала само с хард гел отгоре. По месец го носех. Освен да пробвам без как ще е  newsm78. Наистина търся алтернатива на Алесандро.

Еми ти вече си я намерила. Държи и без твърд гел. Абееее, нанася се и се сваля точно като Алесандро .......... засега, защото знаеш, че у Китайско днес е едно, утре ....... не точно същото. Доста хора замениха Стриплак с тази. Тествай, поне се маха лесно!

над, твърд гел (hard gel) = неразтворим гел, гел, който се маха само с пилене (file off),гел, в който молекулите са плътно свързани една с друга и ацетонът не може да проникне за да ги раздели. Няма връзка с твърдостта на изпечения гел, нито с гъстотата на суровия в кутията..  Един гел може да е много течен и леко мек и огъващ се като се изпече, но да не се разтваря, а друг да е гъст и твърд след изпичане, но да пада от ацетон. Първият гел е твърд гел (hard gel), а вторият е разтворим гел (soak off gel). Името идва в края на 80те, когато първите разтворими гелове бяха меки като гума и жълтееха. Преди появата им имаше просто гел за нокти - nail gel. След появата, за по-кратко, те бяха наречени soft gel - мек гел и на неразтворимите гелове започнаха да казват твърд гел за по-кратко. И аз ползувам това наименование, защото ме мързи да напиша неразтворим.

Това, което показваш е течен, изграждащ  гел в шише. Не знам дали е разтворим, някои са. 

Мелина, жесток е зеления Паунов лак.

# 138
  • на брега на морето
Нев, не можах да го хвана хубаво на снимките ( едно че съм малко аматьор, повече ме бива да си снимам децата Grinning, второ- осветлението ни е оскъдно в този период на годината, трето- все бързам и нямам много време). Цветът е зелен под един ъгъл, под друг ъгъл- черен с лилави частички. Hug

# 139
Не особено успешен коледен маникюр
Лаковете: Червен- Елит 99 JH001 , Златистото- Росалинд 12. Импровизираните рисунки правих с лакове.
Скрит текст:

# 140
Тязи вечер пробвах новата лампа, че един нокът тръгна да се чупи и трябваше да го закърпя 😄..
Някой ме питаше дали Sun X5 Plus помни времето.. да помни го.. натискаш например 60сек 1 път и от там на сетне все кът като си вкараш ръката отброява 60сек.. същото е и с 30сек и с 10сек... като за 1 нокът се справи добре. Доволна съм за сега, дано изкара доста време.

# 141
Предколеден маникюр. Червеното е Luxton 113, тъмно с много фин брокат със силен блясък. Бялото е на Коди.
На ноктите на дъщеря ми пробвах бялата база на Коди. Имам три или четири камуфлажни от техните. С бежово-розовите се работи много лесно, бялата ме затрудни. Трудно се изравнява, но докато се пече, почти се заличават неравностите. НО има едно много положително качество, почти не пари в лампата,  за разлика от всички останали цветове, включително и прозрачната. А аз правя укрепване и изравняване, и количеството е голямо.

# 142
  • София
Новите ми придобивки, пристигнали днес:

База, топ и 2 цвята от руски сайт.

А вчера пристигнаха 14те броя на Mad doll, та наистина съм в дилема какво да мажа утре. 🙄

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 14:44 от Майка Зайка

# 143
  • София
Новите ми придобивки, пристигнали днес:

База, топ и 2 цвята.

А вчера пристигнаха 14те броя на Mad doll, та наистина съм в дилема какво да мажа утре. 🙄

Напиши после как са, покриват ли добре...

# 144
  • Paris, France
Зайка, намажи ги всичките на мостри, поиграх си с брой слоеве и слагай мострите над твой нокът! Лакираш се с лака, който най-много ти допадне. Честно казано, преди пътуване гледам да се лакирам със сигурни, вече пробвани на моите нокти лакове ако няма да нося такъми, че да няма неприятни изненади. Ти си знаеш. Успех, траен маникюр и весела ваканция ти желая. И давай руския сайт Laughing с обяснения за цена и срок на доставка, че да намажем и ние!

va_ni, ти съвсем ни забрави, но ние тебе - не. Привет. Радвам се да те чета.

# 145
  • София
Здравейте!
На първо място, искам много да ви благодаря за цялата изчерпателна информация, която сте си направили труда да напишете и синтезирате! 🌹
Аз реших да се пробвам с правенето на маникюр вкъщи, след година и нещо ходене на маникюр. Маникюристката ми беше страхотна, никога не съм имала проблеми с лака и ноктите си, но ми беше много сложно с организирането да оставя децата на някой и да са ми удобни свободните часове! Та, реших да се пробвам вкъщи, поръчах лампа от Али, но преди да съм прочела дадената от вас информация и май съм извадила късмет с нея! Върши работа!      
Скрит текст:

После започна голямото четене 🤯 , спрях се на Коди каучукова база и топ, фрешер, праймер и един цвят взех за начало, а също и течноста за сваляне. Поръчах от страницата във фейсбук, защото лампата дойде доста бързо. Масло взех на евелин с арган, старая се да мажа често, и за кутикули отново на евелин, но не съм очарована от него или аз не го правя както трябва, ще взема ремувъра на Сали Хансен за който прочетох в блога на принцесата!
Ще сложа снимка на първия ми опит (гола вода е 😆), но вече седи 1 седмица и не е мръднал, освен един палец, който обръснах с самобръсначката! Проблема, който аз виждам е, че не съм изчистила добре кутикулите и голямото ми внимаване да не намажа някъде кожа 😄 чакам си ограничителите от Али още! Също така не съм ги оформила много добре, но моите нокти са с доста причудливи форми, наследтвено е!
Това на снимката е най-късото, което мога да направя с ноктите си, заради живеца 😔!
Скрит текст:

В този ред съм го слагала:
1. Фрешер
2. Каре без свободен край
3. Ултрабонд свободен край
4. База 2мин.печене
5. Цвят мнооого на тънко 2мин.печен
6. Пак цвят мнооого тънко 2 мин.печене
7. Топ 2мин.печене

Нямам никакъв дискомфорт при печене, не знам дали е нужно да пека по 2 мин., но за всеки случай го правя 😁, въпреки, че при базата и топ след 1мин. нямам лепкане и е добре изпечен! И ето тук имам въпрос, при цвета и след 2 мин. печене има лепкане, това нормално ли е?

# 146
  • София
Зайка, намажи ги всичките на мостри, поиграх си с брой слоеве и слагай мострите над твой нокът! Лакираш се с лака, който най-много ти допадне. Честно казано, преди пътуване гледам да се лакирам със сигурни, вече пробвани на моите нокти лакове ако няма да нося такъми, че да няма неприятни изненади. Ти си знаеш. Успех, траен маникюр и весела ваканция ти желая. И давай руския сайт Laughing с обяснения за цена и срок на доставка, че да намажем и ние!

va_ni, ти съвсем ни забрави, но ние тебе - не. Привет. Радвам се да те чета.
Ахахаа.. Неви, ние се върнахме вече. За 4 дни до Рим бяхме, без поражения на маникюра 😂.
Но снощи мъжа донесе от коридора един изцяло паднал лак- "Вече и нокти ръсиш, освен коса" 😆😆😆

Това е сайта: http://www.biotechschool.ru/product/tsvetnoy-gel-bsg-102-trans-t … hayshim-shimmerom

Много хубава фреза за сваляне на гел лак си взех. И още нещо поръчвах, но не помня вече.
За около седмица и половина пристигат. 450 рубли е доставката, не знам дали има безплатна, Над е по руския, да каже 😉

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 19:03 от Майка Зайка

# 147
  • Paris, France
Lucky@Mamma, Уау, страхотен маникюр и много хубави нокти имаш. Идеално си се лакирала. Грешки не виждам и аз самата така трудно бих могла да се лакирам и това след 7-8 години лакиране сама. Много се радвам, че лакът ти държи и си се справила блестящо с началните покупки. С огромно удоволствие ти прочетох поста. Пиши честичко, много се радвам. Успех ти желая в новото хоби.

майка Зайка, браво! Значи можеш да се мацаш с каквото намериш, хаха. Аз всеки път вадя и оглеждам 50-60 лака и накрая се лакирам непрекъснато само с 5-6 Laughing

# 148
  • на брега на морето
Лъки мама, супер за начало! Hug Ако искаш да се лакирваш по- близо до кожата си вземи гумен избутвач. След всеки слой избутваш с него на съответната ръка, непосредствено преди да я лакираш. Така ще имаш лакирани до кожа нокти. Wink
Нев, Hug и аз имам любими, но като ми дойде нов лак- трябва да се пробва. Party Затова често си решавам проблема като се лакирвам в 3 цвята Laughing- някой нов лак, и някои други любими, или просто " подходящи" лакове. Или ако нямам идея- си отварям папката със снимки на мои стари маникюри, разглеждам и каквото ми допадне.   

# 149
  • София
Ха ха ... Неви, и аз така, но пък това не ми пречи да продължавам да си трупам още лакове Simple Smile))

Само да кажа, че следващата седмица в Лидл ще пуснат стартов комплект, фурна плюс разни неща. Идея нямам за качеството на техните продукти....

Общи условия

Активация на акаунт