Всичко за всички марки гел лакове - 27

• 28 507
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Nevena Virolan, много, много ти благодаря! Hug
Мелина_3, благодаря Hug ще пробвам това с избутването, взела съм и гумен избутвач и дървени пръчки.
Може ли само да ми кажете, нормално ли е да лепне цвета след 2мин. печене? От самият лак ли е или му трябва още печене?
Днес импулсивно си поръчах няколко цвята от bluesky, не съм видяла да ги обсъждате, но от сайта на Коди.про заформих поръчката и се оказа, че 3 лв. не ми стигат в картата и не ми се ходеше до банката да внеса! 😁 От страницата във фейса на Коди, нямаше малка база розова за френски маникюр (най-любимия ми маникюр), а не искам голяма разфасофка, в същото време исках да поръчам всичко от едно място! Иии хвърлих се на bluesky, надявам се да нямам проблем със свалянето му и да държи, че поръчах 5 броя! 🤪

Много подробно ви чета за китайските лакове, но ме спират няколко неща: че не се знае какво ще дойде, дори от поръчвани магазини ( както обичате да казвате, днес е едно, а утре друго с тези лакове), не съм сигурна, че ще се задържат на ноктите ми и най-много ме притеснява свалянето, да не е с все ноктите ми! И като цяло,  не обичам евтиното да ми излиза скъпо 🙂!

# 151
  • Paris, France
Лъки Мамма, нормално е да лепнат след изпичане. Повечето цветни лакове имат инхибитори, които пречат на слоя, който е в контакт с кислорода във въздуха, да се изпече. Със същата лампа съм. Предостатъчни са 2 минути за тънък слой. Не се е налагало да печа по-дълго. Лепкав слой нямат само топовете без лепкав - No wipe top, лаковете 2в1, които са цвят и топ, 3в1 - база, цвят и топ, някои комбинирани белещи се база и топ в едно и някои китайски лакове. Важното е да не е дебело лепкавото и да не пуска много цвят.

Блускай се свалят трудно с разтваряне, но с дебело каре бива. Изпилваш част от цвета ако не се маха. Като се поотракаш ще те зарибим с белещи се бази и тогава ще си плескаш каквото искаш.

# 152
  • на брега на морето
Лъки мама, Hug аз не съм имала проблем с китайските лакове. Но както дебело се е подчертавало не веднъж в темите,- китайски лак-да, китайска база- не. За база не жали пари- тя се ползва дълго, поне година ( ако лакирваш само себе си). Моята е на индиго( полска) по препоръка от приятелка, и съм доволна, купувам я от ибей. Иначе китайски лакове имам много и са си ок и до ден днешен.

# 153
  • Варна

Само да кажа, че следващата седмица в Лидл ще пуснат стартов комплект, фурна плюс разни неща. Идея нямам за качеството на техните продукти....

Лампата,която ще пускат не струва. UV е . Лидл имат хубава лампа,но не съм я засичала от поне две години  ето тая

# 154
  • София
Nevena Virolan , много благодаря за изчерпателният отговор! 🤗 Почвам да чета за белещите се бази по-подробно!

Мелина_3, о, да това съм го запомнила добре, базата и топа да са качесвени! Може след тези да пробвам гелиш база и топ. 🙄

Попринцип съм поръчала и ел.пила, някъде тук по темите я видях, не е някаква скъпа, по скоро за кожи ще я ползвам! Да, знам , че хубавата и качествена пила е от 300лв. нагоре! 😁
Ще разгледам сега, какво харесвате и препоръчвате в последно време от китайските лакове, и ще поръчам няколко за проба.

Благодаря ви отново! ⚘

# 155
  • Варна
   Lucky@Mamma от мен един непоискан съвет.... Не си пипай кожи и кутикули с пила! Страхотни са ти в момента-не си навличай неприятности насила. Ровенето в кутикули и странични валове не води до нищо добро. Мажи с масла,топвай в лимон чат пат и се радвай на красивите си ръце  Hug

# 156
  • Paris, France
   Lucky@Mamma от мен един непоискан съвет.... Не си пипай кожи и кутикули с пила! Страхотни са ти в момента-не си навличай неприятности насила. Ровенето в кутикули и странични валове не води до нищо добро. Мажи с масла,топвай в лимон чат пат и се радвай на красивите си ръце  Hug

Под  това се подписвам с две, окепазени ръце Laughing и добавям:

С днешните препарати за кожи няма никакъв смисъл кожите да се пипат с електрическа пила. Стъргането само ги стимулира да растат повече. Имам един стар пост с обяснения как да се спре рязането и стъргането на кожи без това да се отрази на състоянието и външния вид на ръцете. Трябва да взема да го издиря.

Лимон, лимонтозу, оцет, оцет а киселина, в дългосрочен план се отразяват добре и на кожа, и на нокти. Трепят и гъби и бактерии. И мазане.

Много хора си окепазяват матрицата на ноктите след оправяне на кожи с пила и после ноктите растат криви, с липсващо парче по вредата, със С-извивка с неправилна, ръбеста форма (моя случай) и това е непоправимо засега.

Страничните гънки са там за да държат нокътя здраво и е огромна грешка да бъдат "чистени". Ако са много дълбоки, с дебела, мъртва, твърда кожа вътре и боли, мъртвата кожа се разтваря и пихтията се избутва ръчно, с тънка, заоблена по края пръчка, може и точкатор. Ако непрекъснато се пили там, нокътя изтънява в краищата и се измъква от гънката. Разкекерчва се, става по-плосък ако е мек и изправянето го отделя от кожата. След това в отлепеноя джоб лесно влизат всякакви мръсотии и инфекция е в кърпа вързана ако се ходи с лак, дори обикновен и УВ светлина на достига до нокътя. Трябва да се махне лака и да се ореже всичко до кожа. Следват месеци грозотия, по е 3-4 с малко късмет. Няма седмица някой да не ми се оплаче от излизане на нокът. Ех, как нямаше кой да ми го каже преди да се окепазя!

60-70 лева са достатъчни за прилична пила от Али за домашна употреба. За работа не, разбира се.

# 157
  • София
Ами, много благодаря за съветите, добре, че го споменах преди да ги съсипя! 😬🤗
Засилих се с пилата, защото маникюристката така ми ги правеше и бяха чудесни, не съм имала проблеми с ноктите! Е, да нейната пила и 400лв. и професионална ръка! 😁
Прочетох за кисненето в лимон и оцет, даже почнах да мия понякога с оцет (керамичния плот на печката блести от оцета 😃), само не разбрах, ако кисна, по колко време трябва да стоя в лимон? Започнах да мажа ръцете и кожите, и със скваланта на ТО, след като прочетох много хвалебства за него, и наистина има подобрение! Кожата на ръцете и особено около ноктите ми е много суха, въпреки , че ги мажа с нещо постоянно, а сега зимата още повече!

# 158
  • Варна
Скваланта е едно от хубавите масла не само за ръце. Киселина-не е нужно да киснеш в нея. Само топвам ноктите и подсушавам-достатъчно е.

# 159
Направих сефтето посред нощ с по нежен лак като за първи път и на тъмно. Много съм доволна, че вече официално съм в групата.

# 160
Ето и един среднощен лак от мен.... първи опит за маникюр с мраморен ефект. Надявам се да ви хареса. Ползвам Ултрабонд, каучукова основа и топ без лепкав слой на Коди.. а лаковете са от алиекспрес на Arte Clavo. Този път ла дясната ръка ми харесва повече.

# 161
  • София
Престрашавам се да си покажа коледния маникюр. Направен е с печката, която купих за подарък. За съжаление ноктите са ми къси, защото ако ги пусна по-дълги почват да се чупят.

# 162
Престрашавам се да си покажа коледния маникюр. Направен е с печката, която купих за подарък. За съжаление ноктите са ми къси, защото ако ги пусна по-дълги почват да се чупят.

Кое е бордото?

# 163

Малко Коледа и от мен 🎅🏻

# 164
Здравейте, момичета!
Отдавна се канех да започна сама да си правя гел лак вкъщи, но ме спираше голямата  първоначална инвестиция. Вчера ми подариха лампа и ел пила и сега искам, не искам ще трябва да започна да събирам материалите. Лампата е Sun x5, нямам представа добра ли е. Пилата обаче ми се струва кофти и ще помоля да си кажете мнението за нея.
Скрит текст:
Мисля да я ползвам за сваляне на лака и кожичките, гледам уж клипчета в ютуб. Сега знам, че ми трябва буферна пила, друга пила, обезмаслите, база, топ и вече някакви цветове. Разглеждам сайта на nailsbg. com, но цените ми се струват подозрително ниски, а не разбирам нищо от такива материали. Читави ли са нещата, които предлагат, или са от Али? Избрах тези неща, добре ли са за старт? Имам си масло и избутвач за кожички.
https://nailsbg.com/produkt/pila-bufer-2/

https://nailsbg.com/produkt/obezmaslitel-x-d-15-ml/

https://nailsbg.com/produkt/super-nail-leduv-gel-osnova-14-ml-2/

https://nailsbg.com/produkt/super-nail-rapid-seal-uvled-pokriven … kav-sloj-14-ml-2/

https://nailsbg.com/produkt/zhivasept-technost-za-dezinfektsiya-na-ratse/

https://nailsbg.com/produkt/dezinfektant-zhivahex/

И ако свалям с ел пила трябва ли ми течност за сваляне на гел лак, или остатъците мога да отстраня с блок пилата?

Общи условия

Активация на акаунт