Всичко за всички марки гел лакове - 27

• 28 521
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Честита лампа! Готина, силна и ще ти върши страхотна работа. Аз ел. пила не ползвам и няма смисъл, според мен, особено с нея да работиш с неводещата на водещата си ръка, но ти си знаеш ...
Предлагам ти следните неща:
1/ ремувър за кожички:

https://www.olx.bg/ad/rimuvar-za-kozhichki-ibd-top-lak-CID655-ID6zzVh.html

2/ ако си решила да е праймер, а не обезмаслител ... Пробвай Кани (според мен в началото пробвай да матираш леко и да обезмаслиш с обикновен спирт от аптеката, ако ти държи - няма нужда от други ... При мен михава това Simple Smile А, и да не забравя - няма нужда от течност за махане на лепкав слой - същият спирт над 90% да е, от аптекава върши същата работа, а е стотинки...):

https://www.olx.bg/ad/profesionalen-obezmaslitel-canni-CID655-ID7Fhib.html

3/ тампони без власинки:

https://www.olx.bg/ad/pamuchni-tamponi-za-svalyane-na-lepkaviya- … D655-ID591mk.html

4/ Докато ползвах каучукова база, страхотна работа ми вършеха силиконовите накрайници Simple Smile И няма да минеш само с пилене, трябва си и малко киснене, според мен ... Мисля си, че от двете злини - ацетон и препилване, за предпочитане е ацетона...

https://www.olx.bg/ad/5-br-silikonovi-shapki-za-svalyane-na-noktoplastika-gel-lak-CID655-ID5fqD4.html

5/ Течност за сваляне на гел лак:

https://www.olx.bg/ad/universalna-technost-za-svalyane-na-gel-ak … D655-ID4OmU2.html

6/ И стигаме до най-важното, според мен - качествени база и топ ... Най-добре питай маникюристката ти с какво те е правила и си поръчай през нея, защото доста от марките продават само на сертифицирани маникюристки ... Иначе от китайчетата или Милей (старите Мишей Simple Smile) или Кани ...

Милей:

https://www.olx.bg/ad/uv-led-top-gel-lak-baza-za-manikyur-nomti- … D655-ID790V3.html

Кани:

https://www.olx.bg/ad/uv-baza-uv-top-gel-lak-canni-CID655-ID6zx01.html

Пили ще намериш навсякъде и в кварталните магазинчета.

За цветни лакове ... Също има различни варианти, но аз имам няколко от тези Елит-чета и съм много доволна от консистенция и покривност:

https://www.olx.bg/ad/promo-gel-lak-elite99-7-ml-CID655-ID6wBme.html

С изключение на цветните лакове, гледах всичко да е от едно място, за да се спести от доставка Simple Smile

И масло за нокти ...МНОГО масло за нокти!!! Аз си правя, но има на доста марки - и Икаров е добро.
Аз си правя по следния начин: в стъклено шише от 50 мл. слагам - 20 мл. масло от жожоба; 20 мл. арганово масло и 10 мл. бадемово масло и добавям 3-4 капки лимоново масло и 2-3 капки илан-иланг, 2 касули вит.Е... Така имам 50 мл., които ми изкарват по месец и повече, но аз поне по 3-4 пъти на ден се мажа с това, включително и китките на ръцете. Имам си прекрасни нокти и ръце вече Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 21:03 от Почти безобидн@

# 166
  • Варна
Почти безобидн@, тъкмо търсех рецепта за масло за нокти, благодаря, че сподели твоята! Simple Smile

# 167
  • Paris, France
tanch, добре дошла, надявам се за дълго. Почти безобидна ти е дала много добри съвети. Продължавам:

лампа - идеална. 36 лампи май имаше вътре.

електрическа пила - имам подобна от Лидъл. Идеална за пети и стъпала, ОК за кожи. Трудно пили гел и акрил и гел-лак. Няма правилните приставки, но за начало е ОК и с тънките приставки даже оформя полигел, гел не. Погледни направо белещите си бази за да не си скапваш ноктите и да не изпилваш гел лак.

база - показаната от тебе се аха много лесно ако лакът отгоре не е китайски, но на мене не ми държи без ултрабонд. Погледни белещите се бази в Али и Амазон. Повечето от нас минахме на такива и сме доволни. Слагат се на полирани, а не матирани нокти и не ги скапват. Почти безобидна пише да матиране, ама с времето ноктите стават на нищо.

обезмаслител - показаният от тебе е кисел, с метакрилна киселина и се слага само когато нищо друго не помага и при много мазни нокти. Препоръчвам ти да почнеш с ултрабонд. Kodi, Sensationail, IBD имат яки. Ако имаш белене купи праймера на Коди! Може и да не се наложи, но е полезен и за пигменти.

Течности за дезинфекция и сваляне вече не ползувам.

Прочети първия пост в темата няколко пъти! Има доста обяснения за избор на продукти и техника и за лампи и Ел. Пили.

# 168
  • София
Мисля, че е на Born Pretty, но не съм много сигурна. Кръщелницата ми го прави, но замина за Коледа барабар с лаковете и всички останали джунджурии и няма как да видя кой беше лакът.
Имам и коледен педикюр, направо ме е яд, че е зима и не мога да си го покажа навън. Grin

# 169
  • на брега на морето
Тонка Hug, педикюрът си е голяма глезотийка. Аз като свикнах с натруфен, многоцветен, с камъни или печати педикюр и ....не мога да изкарам повече от седмица с безцветни, нелакирани нокти на краката. Хич не ме интересува дали някой ги вижда, нали си ги виждам аз, хаха. Flutter

# 170
Много благодаря за посрещането, момичета, много сте мили!
Ще си поръчам необходимите неща и дано се справя.

# 171
  • София
Новите ми придобивки, пристигнали днес:

База, топ и 2 цвята от руски сайт.

А вчера пристигнаха 14те броя на Mad doll, та наистина съм в дилема какво да мажа утре. 🙄

Пиши отзиви и за двете, моите Mad doll, още ги няма.

# 172
  • София
Наде, утре ще пробвам руските и ще пиша.
Моят превозвач от Англия е много бърз, в неделя тръгнаха, в сряда ги взех. (Лерон)

# 173
  • София
Аз поръчах 22 лака на Mad Doll, дано до пролетта да пристигнат. Sunglasses

Мелина, то и аз без лак на краката не съм се виждала от години, но за първи път имам рисувано върху тях и затова така се кефя. Blush А и винаги съм се чудила от какъв зор на крака се слага гел лак, но ето че и мен ме сполетя таз съдба.

# 174
  • на брега на морето
Тонка, Hug, то и аз преди си слагах само обикновен лак на краката. Докато не почнах работа, не позволяваща лак на ръцете. Тогава се жалвах тук в темичката и Неви( Hug) ми предложи няколко варианта, единият от които беше да си правя педикюр с гел лак. И аз така се запалих, че си продължих и до днес с екстравагантните педикюри, въпреки че сега мога да си лакирвам и ръцете ( вече не работя там). Обикновено правя почти същия педикюр както са ми ръцете т.е. повтарям цветовете и разположението им, както и декорациите. Но е възможно понякога педикюрът ми да е една доза по- кичозен от маникюра( примерно безименните целите в камъчета и т.н.). Приятно е, на мен ми дава добро настроение. Heart Eyes

# 175
  • Paris, France
А и винаги съм се чудила от какъв зор на крака се слага гел лак, но ето че и мен ме сполетя таз съдба.

От зор да изсъхне зимата така, че да мога да се прибера без да си видя отпечатани чорапите или ако се лакирам сама, чаршафите. Много е досадно.

Аз започнах да си слагам гел-лак на краката, защото живея на по-консервативно място и на шарении и камъни не се гледа с добро око. Така мога да гледам пембено, зелено и ярко оранжево с брокат, камъни и каквото си поискам.

По едно време и аз, като Мелина_3, трябваше да ходя с изрязани до дъно, нокти на ръцете и без лак. Трудно и неприятно беше, но поне имах хубав педикюр.

Имам много, много малки и къси нокът и плочки на повечето пръсти на краката. Само на палците са големи. Не търпя никакъв свободен край на крака и режа до дъно. С гел мога леко да удължат и да има повече място за лак и даже декорации..слагам белеща се база, пека, пълня двойна форма и лепя и пека една по една, че на малките нокти не седят. После, може и в друг ден, гел-лакирам.

Сега се чудя кой си причинява нормален лак на краката. Аз повече не бих.

Мелина3, а падат ли ти камъните от краката. При мене често ги намирам в чорапите. Понякога пада цялото творение, хаха.

# 176
  • на брега на морето
Неви Hug, случвало се е да ми падне някое камъче, но не често. По- често лятото ( ако ритна нещо). Слагай повече база като ги лепиш ( аз ги лепя с база). Също може би зависи и от самите камъчета- имам такива, които почти никога не падат. До късмет си е, не до различна цена. Всичките са били много евтини. На ръцете също ми се е случвало да ми падне камък, но пак не е често.

# 177
Къде в София мога да си купя гел лак? Ако знаете някакви магазини, но не онлайн, споделете.

Последна редакция: вт, 24 дек 2019, 00:31 от Не се сърди, човече

# 178
  • Paris, France
Къде в София мога да си купя гел лак? Ако знаете някакви магазини, но не онлайн, споделете.

Фантастико - имат гел-лакове в някои клонове. Сега ми изскочи марката от главата, но принцесата ги знае. А, Флормара

Лили - имаха на Сенсейшънейл, купувала съм от там.

Стар нейл - магазин на улица Дунав, зад Руската църква. Имат доста професионални марки.

Блускай - на сайта им има адрес а офис в Младост, където имат цветовете на мостри

Илиенци - турски и китайски марки

моловете - Голдън Роуз, примерно и други марки. В мол Сердика съм виждала.

Месауда - тръгваш от НДК към Министерския съвет, бившия Шератон и ЦУМ и магазинът е от дясната страна, в близост до НДК.

ДМ - преди 5-6 години имаха някакви, сега не знам.

Quickgel - гръцки, потърси им сайта. Офисът е към Витоша, в Лозенец, май беше.

Интеркозметика - само с карта и на професионалисти продават, но продуктите си струват, СНД.

Питай познати! С питане до Цариград се стига. Питай наоколо! Има малки магазинчета из кварталите с най-разнообразни лакчета.

# 179
Откакто лепя камъните с каучукова база, нямат мърдане, най-много ми допада, че Не е нужно да слагам топ върху камъните. За по-големи и тежки камъни, гледах че най-здраво е каучукова база + акрилен прах.

Имате ли наблюдения за камуфлажната база на Коди? Дали и тя се прецаква бързо?
Купих си камуфлажна от алито на beautilux, но като чета за тези алергии, вече не смея да пробвам...

Общи условия

Активация на акаунт