ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 231
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Според мен 16 г.с е рано за фетална,  аз я правих в 21 г.с при първата бременност.  Сега се водя при друга лекарка и не съм я питала за фетална още,  не знам кога ще ме насочи за нея.  Ако не държиш феталната да бъде при твоя АГ може да се посъветваш и с друг лекар за нея и времето,  в която се прави.

# 586
Николова, аз пих аспирин протект и прокървих от него. Заради мутация ми беше изписан, но го спрях веднага след кървенето.

Олеле,само това ми липсва!
АГ каза че най рано до 20 седмица трябва да го пия,а най късно до 36гс.
А сега Кайлин с какво оправяш нещата ?
Има ли алтернатива?
Ужак,то не е еутирокс (за ЖЗ),утрогестан(имам киста),сега и това.........

# 587
За облъчването с телефон не разбрах нещо - моят телефон така или иначе си и стои на нощното шкафче, дали пее нещо или не е все тая

За аспирина - аз пиех заради мутации, но на ФМ се видя, че няма нужда, а и кръвта ми беше разредила прекалено много и го спрях. Даже ми се скараха, че го пия. Това, че човек има мутации, не значи на 100%, че му трябва аспирин.

# 588
Аспирина има действие в организма до 5 дни. Възможно ли е на скрининга заради аспирина всичко да е било добре и затова да са ти го спрели. Прокървяването според мен е по-възможно след НЕприемане на аспирин, отколкото от приемането му.
Аз съм на подобен вариант - инжекции Фраксипарин. Идеята им е подобна на аспирина, разреждат кръвта. Междудругото има ли други тук, които са на такива инжекции?
Impresita, ранният скрининг е наистина в 13 навършени седмици + 6 дни.

# 589
Аспирина и фраксипарин имат различно действие и не са взаимно заменяеми. Прокървяване е възможно от аспирин и не е рядко срещано,слушай си доктора.
medissa  аз съм на фракси от положителния тест,заради високорисков фактор тромбофилия-фактор V лайден.

# 590
  • София
Аз прокарвих в 6 седмия и ми спряха аспирина. Тъй като бях в тих ужас, че
 моите ниско рискови мутации ще навредят на бебето като ги спра, се консултирах с един доцент хематолог. Пусна ми един тон изследвания, от които заключението беше, че трябва да спра аспирина и нямам тромбофилия 🤔🤔🤔
Тези мутации които му носих от БГ ги имали всички и не представляват риск.
Това се случва в Германия.

Продължавам да се притеснявам дали постъпих правилно. В БГ всички пият аспирин и слагат фракси до края на бременността. А тук ми ги забраняват чак 🤷‍♀️

# 591
И аз съм с нискорискови и една нормална бременност преди да ги открия. Изследванията след аспирина ми бяха на прекалено разредена кръв и докторът ми каза, че ако пия мога да получа инсулт. Така че му се доверявам напълно, той знае какво прави. И други без терапия познавам

# 592
И аз съм с една нормална Б, един спонтанен аборт и сега Б върви добре, дано така е и занапред. Чак сега имам установена тромбофилия и казаха аспирин по 1 вечер и Фракси всеки ден. Другият каза аспирин всяка вечер, Фракси през ден. Е, реших, че аспирин няма да пия, за да не направя беля и да прокървя от толкова разреждане и че ще бия Фракси всеки ден.

# 593
Аз пък нямам нормална бременност до финал,и знам че е заради тромбофилията. Първата беше извънматочна,а втората беше спонтанен аборт в 6 седмица,след аборта пуснах тромбофилия и там лъсна проблема. Тази  ми е трета бременност и първа на терапия. Надявам се и се моля всичко да е наред до финал.

# 594
  • София
Ако не държиш феталната да бъде при твоя АГ може да се посъветваш и с друг лекар за нея и времето,  в която се прави.
И аз съм на това мнение. Колкото и добър да е АГ не бих правила фетални при него. Това според мен е едно много сериозно и важно изследване, което трябва да се направи от специалист, който само с това се занимава, не бих се доверила на кой да е.
За облъчването с телефон не разбрах нещо - моят телефон така или иначе си и стои на нощното шкафче, дали пее нещо или не е все тая
Много майки слагат телефона с пуснат бял шум в кошарата на бебето до главата му и затова казах, че тези играчки са по-добрата алтернатива. Все пак имат електромагнитните излъчвания и колкото по-далеч от бебето, толкова по-добре Simple Smile

Момичета, всички ли сте открили тромбофилия след неуспешна бременност или просто профилактично сте решили да си пуснете изследвание?

# 595
Аз на 15 съм на преглед и каза че ще наблюдаваме тезе артерии или каквото е.
Ама като чета тук с това прокървяване от аспирина,напрааво се плаша.....

# 596
Момичета, идвам от августовската тема, термина ми е на 5.08, но най вероятно бебето ще се роди юли, сигурно секции, защото и първата ми Б беше секцио... Сега съм в 9 седмица и 3 дни, (нямам вече зацапване, но си пия утрогестан) вчера бях на преглед, изглежда добре всичко, в понеделник ще пусна изследвания, да видим и там нещата как са... Говорихме за ФМ морфология, моят АГ ми препоръчва да отида при др. Даскалов( Пловдив),  но аз се чудя, няма много добри мнения за него, препоръчайте ми специалист в Пловдив, моля, може и в София, пътуването не е проблем... И като цена имате ли идея как вървят БХС и ФМ?

# 597
VALL... добре дошла при нас Blush Аз платих онзи ден 158 лв (кръвни изследвания и ехограф) в Щерев. На мен ми харесват феталните им специалисти и от Враца отидох там да си направя БХС.
Azidaa аз преди да започнем опити за зачеване си направих генетичните изследвания, защото братовчедка ми има тромбофилия и реших за всеки случай и аз да си ги направя. Не знам дали заради терапията, но първата ми бременност я изкарах до финал.

# 598
VALL... Добре дошла при нас ! Аз на БХС съм на 14.01 и ще платя 134лв в болница Надежда при Д-р Чачева!

# 599
Момичета, всички ли сте открили тромбофилия след неуспешна бременност или просто профилактично сте решили да си пуснете изследвание?
Аз си я открих след неуспешна бременност - спонтанен аборт в 5-6 седмица. До тогава не бях чувала за такива изследвания и отначало си помислих, че това е поредното източване на пари от мен. След като се зачетох, мнението ми се промени коренно. Ако греша някой да ме поправи, но мисля че в САщ такива изследвания са задължителни при бременност.
Cruella de Vil 25, при мен е генотип PAI 4G/4G, това май е по-лекия вариант от 5G.   Този Фраксипарин май ще е до края на бременността. Ти в корема ли си го биеш? Аз все още успявам там, но на различни места. Появяват ми се малки бучки след биенето и на моменти много ме сърби. Не знам какво ще стане с организма ми след като го спра? Не е ли опасбо за самата мен после? Все пак разсъждавам, че тялото ми е свикнало с разредената кръв 9-10 месеца и изведнъж да спра? Thinking
Имам и едно вливане на Интралипид. Когато правих изследванията НК клетките ми бяха на горна граница. След като забременях пак ги изследвах и бяха в норма.

Общи условия

Активация на акаунт