За зълвата "с любов и още нещо"

• 13 454
  • 176
  •   1
Отговори
# 60
На мен това ми звучи ужасно. Възприемането на мъжа, като "нещо, което трябва да се конролира" или от жената, или от мама.
Ужас просто!

# 61
  • София
То като си го вземеш изначално слабоумен, как да не го пасеш после....
За мен е идиотска концепцията да контролираш контактите на възрастен индивид, ама като е малолетен по душа, проблемът става и твой.

# 62
  • Варна
Изрично е написано, че контролът е в случаите, когато се вижда намеса от страна на майка му. Ама това удобно не го болднахте в червено, нали?

# 63
  • София
Да бе! 12г. са я обиждали и са й обяснявали че е никоия, вкл и децата й, сега да забравела и да се сдобряли? Защо свекървата и зълвата преди 12г. не са си "забравили" негатовното отношение от страна на синабрат си и не са я приели? Как ли пък няма да им се сближава след всичко преживяно.

# 64
Доколкото разбрах, на сватбата са били всички родители. Просто неговите не са били уведомени предварително и то по негово решение! Нищо лошо  в това не виждам. Големи хора, решили да се женят, сами се записват, сами си организират, ако и сами си плащат сватбата, къде е драмата или обидното в това да кажат на родителите по-късно. Проблемът при тях е дошъл от това, че неговите са разбрали от чужд човек и са се почувствали гадно, още повече, че нали "какво ще кажат хората" Wink Защото е ясно, че тази приказливата служителка после е разнесла хубаво из целия град, че синът им се жени тайно и нещо не е наред там. Обидили са се хората, но пък да държат гарез, както се казва, 12 години, множко е!
Интересно ми е обаче защо той се е дърпал и отлагал да им каже. Явно е очаквал възражения, тръшкане, ревове и припадъци. Майката да си е била харесала друга за снаха, не вярвам, освен ако е имал някаква предишна сериозна връзка, а авторката да е била съвсем нова любов, която те не са знаели или по някаква причина изначално не са харесвали.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 19:01 от птица

# 65
Авторке,
А какъв е проблема да простиш, забравиш и дадеш нов шанс на сестра му ? Защо не се сприятелите или поне започнете някаква нормална комуникация , като семейство ?
Не те ли измъчва тази напрегната ситуация ? Сигурно и на съпругът ти не му е лесно да балансира между теб и нея ?
Живеете в голямо напрежение и стрес. Опитайте да промените нещата към добро. На всички ще ви олекне и най-вече на теб !

Принципно си права.
Но авторката написа, че желанието за общуване е дошло от страна на мъжа, а те не искали.
Ама ми се струва, че има нещо недоизказано в тази история.

# 66
Изрично е написано, че контролът е в случаите, когато се вижда намеса от страна на майка му. Ама това удобно не го болднахте в червено, нали?
От където и да идва намесата смятам ,че да контролираш срещите на мъжа си с родителите му е безумие и простотия.

# 67
  • София
Навремето един познат не беше казал на родителите си на село, че са се разделили с бившата му. Че след това се събра с друго момиче и около месец те не знаеха за нея. Каза им в някакъв моент като специално отиде при тях на гости да им поднесе новината (бяха минала 6-7 месеца от раздялата между тях)
Та нищо чудно и тук да е имало нещо такова - при положение, че майката явно е с характер и си е искала другата.
Честно казано и аз бих била обидена. АКо действително толкова години са се държали така

# 68
Скрит текст:
quote author=lunafreya nox fleuret link=topic=1161850.msg39798180#msg39798180 date=1575908520]
Минала съм през, горе-долу, подобни отношения.
Какво да кажа.
Снахата е на последно място.
Лично за себе си смятам, че за мъжа жената трябва да е на първо място с децата. Но много рядко се случва. И да, жената може и да прояви егоизъм, но тя трябва да определя с кого да се среща мъжа й от роднините си, ако вижда, че има конфликт или че има опити от страна на свекървата да настройва мъжа. Иначе ще започнат да посягат на семейството й. И разбира се, че аз ще определям и децата ми дали и по колко време да се виждат с такива роднини, при положение че знам, че на децата се говори срещу мен.
Друг е въпроса, че сте влезли в брак без да познавате роднините му.
В началото на връзката, си правите място, територия и си я защитавате. И не отстъпвате. Ако изпуснете този момент и не контролирате мъжа си още от самото начало, ще страдате по-нататък, особено ако има сестра. Защото за тях, дори за мъжа си, вие си оставате чужд човек. При нас се държеше всичко да се знае за мен, те да са осведомени, а аз като разпитвах за сестрата, защо съм била любопитствала и не било моя работа... Мамино синче си е вече диагноза и там почти никога няма подобрение, ами обратното - да се угоди на майката, на сестрата....
Когато стане въпрос за отношения, вие и детето трябва да сте на първо място, не мъжа Ви, не сестра му, не майка му.
Ако не си изградите самочувствие, много ще страдате.
Тук има някакъв бум на теми за свекърви, снахи, мамини синчета. И все ми се струва, че голяма част от случаите са с жени, които имат ниско самочувствие, не могат да отстояват себе си, нямат себеуважение що се отнася до мъжете до тях. Самочувствието е в основата на всичко.
[/spoiler]
Това сериозно ли го мислите или се шегувате newsm78
[/quote]

В интерес на истината е най-права. Ако нямаш права над собственото си семейство, тогава къде?

дочи, не могат да ти се месят косвено чрез срещички, на които има тънки обидички срещу теб.

# 69
Авторката, представи си след време твоите деца се заженят, а ти го научиш от някаква служителка. Как ще се почувстваш? Също така си представи как съпрузите на децата ти ги подиграват, че се чуват и общуват. Добре ли ще ти е?
Ако наистина обичаш мъжа си няма да го караш да избира.

# 70
Авторката, представи си след време твоите деца се заженят, а ти го научиш от някаква служителка.

Съвсем интересно е, ако някой се зажени и не ти е казал, кого ще обвиниш - себе си или него? Наистина ми е интересно, дотолкова, че може анкета да се пусне във форума.

Поне някаква малка част от вината няма ли да сложиш върху себе си?

# 71
Ето, аз си представям.
Имам син и от друг разбирам, че ще се жени. Да, ще ми дойде като гръм от ясно небе. Ще  питам - ама как, кога, защо не ни каза. Ще му се покарам.
Но не мисля да се настройвам срещу момичето. Или момчето. Ако примерно пък имам дъщеря.
Мисля, че контролиращи родители са способни да правят такива сцени, че и да игнорират снахата.
Те просто я мразят, че е отнела братчето и синчето.

Аз се питам след 12 години и деца, не общуват ли тия деца с леля си, с баба си?
Що за семейство е това?

# 72
  • Варна
За мен е ясно, че е станала кофти ситуация, но не ми е ясно защо не е била изяснена още с връщането на златото от чужбина. Авторката е била в лоша ситуация - бъдещия й мъж иска да си мълчат, докато той се прибере и евентуално да кажат двамата на родителите, че смятат да сключат брак. Тя е съвсем нормално да се съобрази с неговото желание, все пак оттук нататък би трябвало той да е на първо място в нейния живот, а тя в неговия. Пък и е малко тъпо да се изтъпани пред неговите родители и на своя глава да им сервира новината, че са решили да узаконят връзката си. Едва ли някой от двамата го е замислил като криене на бъдещата сватба, а по-скоро са искали да изчакат удобния момент да го кажат. Заедно. Както е нормално за една двойка.

Въпросната служителка гадно им е подляла вода, явно мислейки, че родителите са уведомени. Защо обаче още с връщането на мъжа това не е ясно обяснено на родителите и сестра му, а недоразумението е останало толкова години, ей това ми е адски странно.

# 73
Тайничка, като гледам как авторката се има за безгрешна, изобщо не се съмнявам какви ще са отговорите в анкетата.
Хора сме, имаме се за вечно прави и безгрешни.

# 74
Останало е години, защото сигурно са дребнави.

Общи условия

Активация на акаунт