Пътят на честта - Тема 8

• 36 595
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
А според вас има ли някаква логика да се търсят изобщо биологичните родители на осиновено дете след 30 години при действаща тайна на осиновяването? Какво сега-Калоян ще се убеждава, че семката не е гнила ли Simple Smile))

# 601
  • София
Писател е едно, сценарист - друго.
А как ще го направи режисьора и екипа - трето.
Така че да не се сърдим само на Фуча.

# 602
За мен образът на Маруска си е съвсем последователен. Бивша митничарка, новобогаташка, никакъв морал , ама никога до сега не са показали - напротив. Особено ме отврати, когато Киро риташе Калоян и тя се молеше на човека в колата да подпише, не се изправи срещу Киро в тоя момент, коя майка би постъпила така? В никой момент от целия филм не намирам нищо положително в нея, че се прави на "широко скроена" - да, но... не й се получава.

# 603
Морал при нея никой не търси. Обаче дъщеря й, куха та дрънка, тръгнала да вдига сватба с най-големия им враг, а тя разследва простата селянка Кера. Че и при Бонка на крака отиде. Логика нула.

# 604
Жал ми е за Начо..

# 605
Блендерът какво предложи на Лорчето? Фреш Joy И наистина го дават педофилски образ, започна да й разправя как му напомняла на Жаки като малка...
Избива липсата на секс с готвене той.
Да се съюзят с Бонка: той ще бърка смутита, тя ще слага татула...

# 606
За мен образът на Маруска си е съвсем последователен. Бивша митничарка, новобогаташка, никакъв морал , ама никога до сега не са показали - напротив. Особено ме отврати, когато Киро риташе Калоян и тя се молеше на човека в колата да подпише, не се изправи срещу Киро в тоя момент, коя майка би постъпила така?
Образът може да е последователен,но е нереалистичен.Колкото и да е аморална,инстинктът й би следвало да я накара да гръмне Киро и да отърве всички от него,а не да ходи да се разправя с някоя си Кера,която с нищо не е по-лоша от сегашната й снаха,все е тая дали Калоян ще е женен за Анелия или за Кера.Също е далеч от реалността да намесваш сина си още юноша в контрабанди,да го праща или взима със себе си заедно с някакъв убиец по задачи,където да гледа извращения...това са пълни нелепости.
Ако отначало гледах сериала ,за да се забавлявам на недомислиците и на приятната ни тема тук,то вече ми е отвратителен все повече.Снощната сцена с Начо беше прекалена.Целият сценарий е толкова натоварващ с негативизъм,че каквато и развръзка да предложи сценаристката като възмездие,ще остави вкус на нещо противно у зрителя.За мен този сериал е провал отвсякъде,няма едно перо,за което да се хванеш и да кажеш-това става.

# 607
Ясно е, че продължение няма да има.  Кера дори да я отвлекат, Кало ще я спаси, но тя ще си тръгне с Мартин. То си е битер турските саги, прилича ми на Огледален свят малко и на един латински сериал, който даваха преди време.

# 608
  • София
Само че при турските и латино сериалите имат една много ясна морална нишка, която тук тотално се размазва - кой е добър, кой е лош, кое е добро, кое е лошо. Всичко е някакъв отвратителен миш- маш, от който започва да ми се 🤮
Или поне аз останах с такова впечатление от цялата бъркотия.

# 609
Много се надявам да няма втори сезон!
с Начо снощната серия ми дойде прекалено в повече. А от началото на сериала, когато дават Бонка аз си отмествам погледа.....

# 610
Само че при турските и латино сериалите имат една много ясна морална нишка, която тук тотално се размазва - кой е добър, кой е лош, кое е добро, кое е лошо. Всичко е някакъв отвратителен миш- маш, от който започва да ми се 🤮
Или поне аз останах с такова впечатление от цялата бъркотия.

Да, вярно е, разграничават се добрите и лошите и също така има повече замисъл в сценариите им

# 611
  • София
Чета и все повече си мисля, че голяма част от пишещите са фенове на сладникави латино сериали. Тази сцена натоварва, онази натоварва. Хора вие съвременни сериали не гледате ли. Къде по-натоварващи сцени има. Не искам този сериал да се върти около Симона и онзи с мустака, искам динамика. Марися ще гръмне Киро, защото мина границата, а Кера си намери още по-голям дзвер за тъща от Бонка. Раздвижиха се нещата накрая. В живота няма крайни неща, като добри и лоши, всички имат и от едното и от другото в зависимост от ситуацията.

# 612
  • София
Тц. Аз съм фен на крими и полицейски сериали - Кости, НМП, Кобра 11. Понасям насилие, не понасям бъркотии и несправедливост.

# 613
  • Варна
Точно. Едно е да има И сцени на насилие, измами, несправедливост, грубост, друго е да има само такива, и то преекспонирани до безобразие. В тоя филм един нормален персонаж има ли изобщо?

# 614
И всъщност кой извървя пътя на честта? 🤣

Много ми е смешно това заглавие, защото то всъщност е взето от римската история, но интерпретирано съвсем неправилно. В Древен Рим "Пътят на честта" е поредица от политически постове, които можеш да заемаш по определен ред. Не можеш да прескачаш.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Cursus_honorum

Това е все едно да кръстиш сериал "Здравна пътека" и в него да се разказва за горска пътечка, по която се ходи за здраве.

Та това заглавие е възможно, само защото общата култура на народонаселението стана толкова ниска, че не вижда по-далече от носа си.

Общи условия

Активация на акаунт