Пътят на честта - Тема 8

• 36 596
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София

Гледам снимката и си мисля, че не само Плачков има проблем с жената.
Какво правят на снимачната площадка жена му и гаджето на София?

# 616
За мен образът на Маруска си е съвсем последователен. Бивша митничарка, новобогаташка, никакъв морал , ама никога до сега не са показали - напротив.

Всъщност не е много последователен според мен. Сценаристите в интервюта твърдят, че тя е създадена по образа на Шинка Манова, митничарката на мутрите. Онази, бог да я прости, че я застреляха, беше грозен бурсук, абсолютен безскрупулен дебил. А образите на Маруся и Киро правят това, което най-много ме дразни в медийната политика спрямо мутрите от 90-те - героизацията. Те задължително трябва в сериала да са прилично изглеждащи и с някакъв романтично-героичен ореол. Истината за мутрите е, че повечето са грозни заради черните си души и вредния си начин на живот (кока, алкохол, преяждане), че няма никаква романтика в образите им, напротив. Примерно, ако една мутра се ядосаше едно време на друга, пращеше някой да я изнасили. Толкова много мъжки изнасилвания, колкото има сред нашенските "геройски" мутри няма и в Пазарджишкия затвор.

Ето я Шинка - на малката снимка. А на голямата е как е застреляна. Малко лешоядска е снимката, който има слаби нерви, да не отваря.

Няма нищо изискано, красиво, героично и романтично в нея. Алчна зла селянка, която вършеше услуги на мутрите.

https://cache1.24chasa.bg/Images/cache/849/Image_6495849_308_0.jpg

# 617
И за мен сериалчето от забавно с пародийността си ми върви неволно към психотрилър. Да се свършва с тая мъка вече.
Някои от образите и действията им са ми супер нереални

# 618
  • София /Абсурдистан
Обелиск на некадърността е това сериалче. Фуча да не се пробва повече, че не става, то се видя. За последен път хвърлям око на бг филм. За последен път се излъгах да гледам преди доста години " Шивачки". Същата боза, че и още по-зле. Тук съм само заради темата, много е свежо, в отличие от гениалната "творба" Simple Smile

# 619
  • София
За мен образът на Маруска си е съвсем последователен. Бивша митничарка, новобогаташка, никакъв морал , ама никога до сега не са показали - напротив.

Всъщност не е много последователен според мен. Сценаристите в интервюта твърдят, че тя е създадена по образа на Шинка Манова, митничарката на мутрите. Онази, бог да я прости, че я застреляха, беше грозен бурсук, абсолютен безскрупулен дебил. А образите на Маруся и Киро правят това, което най-много ме дразни в медийната политика спрямо мутрите от 90-те - героизацията. Те задължително трябва в сериала да са прилично изглеждащи и с някакъв романтично-героичен ореол. Истината за мутрите е, че повечето са грозни заради черните си души и вредния си начин на живот (кока, алкохол, преяждане), че няма никаква романтика в образите им, напротив. Примерно, ако една мутра се ядосаше едно време на друга, пращеше някой да я изнасили. Толкова много мъжки изнасилвания, колкото има сред нашенските "геройски" мутри няма и в Пазарджишкия затвор.

Ето я Шинка - на малката снимка. А на голямата е как е застреляна. Малко лешоядска е снимката, който има слаби нерви, да не отваря.

Няма нищо изискано, красиво, героично и романтично в нея. Алчна зла селянка, която вършеше услуги на мутрите.

https://cache1.24chasa.bg/Images/cache/849/Image_6495849_308_0.jpg
Тук съм на 100% съгласна с теб - повечето мутри са безкрупулни простаци. За изказът им да не говорим.
Дори величаният Васил Илиев не говореше толкова прекрасно. Да не забравяме, че повечето са бивши спортисти, а там на образование не се залага Wink При тези сцени има потресени зрители, а какво остава да го дадат малко по-реално Grinning Grinning
А за Шинка какви неща се говореха, малко и е само разстрел. Парвенющина отвсякъде и за това образът на Маруся е такъв - новобогаташка със заучени маниери и самочувствие до небесата. Джаровци/Кировци нямаше. Такива има в едни други държави, където мафията е традиция и се предава през поколенията.
Едни психари умират, други ги заместват, само Кера на тъща не може да попадне.

# 620
И всъщност кой извървя пътя на честта? 🤣

Много ми е смешно това заглавие, защото то всъщност е взето от римската история, но интерпретирано съвсем неправилно. В Древен Рим "Пътят на честта" е поредица от политически постове, които можеш да заемаш по определен ред. Не можеш да прескачаш.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Cursus_honorum

Това е все едно да кръстиш сериал "Здравна пътека" и в него да се разказва за горска пътечка, по която се ходи за здраве.

Та това заглавие е възможно, само защото общата култура на народонаселението стана толкова ниска, че не вижда по-далече от носа си.

Те си казаха, че е взаимствано от Жена на честта, но било ограничаващо само до Кера и за да е валидно за всички герои го преиначили на Пътят. 😃

# 621
  • Варна
Така като гледам анонсът за финалният епизод, май няма да има такъв ?!?...ай поне Начо да спасят от Бонка и на това ще съм доволна...пууу, да идва довечера и да се свършва!

# 622
Във финалния епизод ще гледаме кървава сватба (ама не по Лорка)

# 623
Кой ще се жени?

# 624
Така като гледам анонсът за финалният епизод, май няма да има такъв ?!?...ай поне Начо да спасят от Бонка и на това ще съм доволна...пууу, да идва довечера и да се свършва!
Той финала не е ли утре?

# 625
Утре е.

# 626
Финалният епизод ще гледаме сватба, която няма да се осъществи, махането на Кера и Марти, Начо ще се спаси от Бонка, но дали ще оцелее е въпроса, Симона и Дичко ще останат заедно и Ина сигурно вече ще проговори. Калоян може да разбере за ртодителите на Кера, но тя като си тръгне сигурно ще се обърне срещу всички. Димитър и Бонка някак ще си го получат и това ще е

# 627

Жакиту и Кирчо 😍 👰🤵
Сега може да помахате на булката от 3 метра разстояние, без да я гледате в очите. Честито! 🥂 Обръщат си гръб и всеки си тръгва в различна посока.
Чудна сцена ще се получи. 😁

# 628
  • Варна
Той финала не е ли утре?

О,да,днес е сряда,детето е болно и съм на черешата!

# 629
Шмекера защо го карат да казва счетоводство във всяка серия като не може... Едва го сдъвква и не успява да го преглътне. Шшшшетовоство 😂

Общи условия

Активация на акаунт