Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 318
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Няма драма. За нощното шкафче ще ти платят 100 лв за програмката, за моста - 100 хиляди лв, като в продажбата влиза и дипломата от вишуту.
3.81 е довод в примера за учене с разбиране? Баси, мен ме е срам да кажа за 4.62 по БЕЛ в Търново. Светът се променя явно.
Завърших български език и литература с тройка. Не защото бях неграмотен, а защото в онези години на криза (преди виденовото лято) не се намираха из библиотеките изисквуемите романи за четене, на пазара съвсем ги нямаше, а пък по български език все бърках кое е подлог, кое сказуемо и прочее щуротии. Това въобще не ми е пречело да пиша и да говоря сравнително правилен български език.

Колкото до шкафчетата, един такъв проект отпреди 10+ години ми донесе 1000 лева за няколко часа работа + процент от всяка продадена бройка на пазара. Не се оплаквах, предвид минималната заплата от около 220 лева в онова време.

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 16:59 от Дяволитка

# 736
Момченцето с женския ник, слушай сега.
Лелите ми, аз, брат ми и майка ми в провинциалното училище сме завършили с отличие (майка ми и с медал). Всички сме са учили изключително с разбиране на материала. При това учене е нужен един пълен прочит и още един диагонален на важното, за да разбереш и запомниш урока.
На КСК само аз и едната ми леля сме се издънили - аз от мързел, тя се е вцепенила на единия изпит в МУ,забравила е едната тема и е изкарала 4 и 6. Не е влязла в желаната медицина.
Обясняваш как не си завършил висше... Момче, с 3.81 нищо не си завършил. С тази диплома дори днес можеш да влезеш на 4то класиране някоя супер нежелана специалност (това класиране е по документи, нерядко е покана към неуспелите, но записали се и за трите класирания желаещи вишу). 3.81 е образователен провал, под каквито и сладки приказки да го криеш. Нещо повече, 3.81 означава, че нито си разбрал материала, нито си имал поне памет да го зазубриш. 3.81 е 'прочетох си урока, ама не го запомних добре'.
Аз съм изкарвала петици от слушане в клас само и вдигане на ръка.
И, ама разбира се, другите били ползвали пищови, ти не Grinning И другите се уреждат по втория начин, ти не Stuck Out Tongue Winking Eye
И в цял Пловдив не си намерил книги, които хората даряват на библиотеки, щото не ги искат...
Жалкарско е. Спри се.

Професионалното обочение , не е фактор за възможността на човек. Всички знаете , ча в България , не се цени от работодателите.  Дипломите , които развяват повечето, нямат никакво покритие .
Ценят или опита, или дипломата. Никой сериозен работодател няма да те вземе с курсче и без опит.

# 737
Гал, чакай малко. Сега медицина не е проблем, при кандидати, които надписват изпитните листи горе в ъгъла така - МеУ, не правят разлика между отворен и затворвн тип въпроси и в крайна сметка заършват на вересия.
За кво точно му се нервиш и ква файда от медалите и оценките, като сега ги взимат да преподават без дипломи още.

# 738
  • София
ъбгрейтвам
Лешения
На теб пък кой то даде заплата изобщо. Laughing Вече за всякаква работа искат завършен 4-ти клас.

# 739
Дренка, не говоря за сега. Двете ми лели са колкото него. Книгите не бил намерил, затова нямал висше... Как ще има висше с 3.81 от средното? То бива заблуден, ама толкова не бива. Аз от 3ти клас не съм чела книги от списъка - с 2-3 изключения. В библиотека стъпах в 1ви клас и после чак в 1ви курс в Търново. Как ли съм изкарала с отличие 4 нива? А, сетих се! Подмазвала съм се на даскалите с вдигане на ръка и четене на извънзадължителна литература. Не ме е срам!

# 740
Е, аз конкретно от него не се интересувам, ама нима онези, които са завършвали тогава вечерно не са хора? Въобще, защо го обсъждаме висшето образование?

# 741
Още ли сте на тая скучна тема?
Вие, мъжете, какво се дръвчите? Не щете да сте нужни. Не щете да сте по-силният пол. Ок. Ама и една жена, ако не сте й нужни, за какво да сте й?
Даже шестокласникът у нас знае как да ми поднесе  по-ниската цифра, за да се зарадвам....

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 16:38 от luna

# 742
Е, аз конкретно от него не се интересувам, ама нима онези, които са завършвали тогава вечерно не са хора? Въобще, защо го обсъждаме висшето образование?
Изместваш фокуса. 'Завърших с 3.81,щото не намерих книгите и не ползвах пищови, нямам висше, ама вадв много пари с курс,щото разбирам'. В превод - 'мързеше ме, провалих се в началото и после нямах основа да надградя, но не съм виновен изобщо. Сега се мъча да докарам нивото на висшистите'. Нима ти звучи сериозно това оправдание?

# 743
  • Пловдив
Скрит текст:
Момченцето с женския ник, слушай сега.
Лелите ми, аз, брат ми и майка ми в провинциалното училище сме завършили с отличие (майка ми и с медал). Всички сме са учили изключително с разбиране на материала. При това учене е нужен един пълен прочит и още един диагонален на важното, за да разбереш и запомниш урока.
На КСК само аз и едната ми леля сме се издънили - аз от мързел, тя се е вцепенила на единия изпит в МУ,забравила е едната тема и е изкарала 4 и 6. Не е влязла в желаната медицина.
Обясняваш как не си завършил висше... Момче, с 3.81 нищо не си завършил. С тази диплома дори днес можеш да влезеш на 4то класиране някоя супер нежелана специалност (това класиране е по документи, нерядко е покана към неуспелите, но записали се и за трите класирания желаещи вишу). 3.81 е образователен провал, под каквито и сладки приказки да го криеш. Нещо повече, 3.81 означава, че нито си разбрал материала, нито си имал поне памет да го зазубриш. 3.81 е 'прочетох си урока, ама не го запомних добре'.
Аз съм изкарвала петици от слушане в клас само и вдигане на ръка.
И, ама разбира се, другите били ползвали пищови, ти не Grinning И другите се уреждат по втория начин, ти не Stuck Out Tongue Winking Eye
И в цял Пловдив не си намерил книги, които хората даряват на библиотеки, щото не ги искат...
Жалкарско е. Спри се.

Професионалното обочение , не е фактор за възможността на човек. Всички знаете , ча в България , не се цени от работодателите.  Дипломите , които развяват повечето, нямат никакво покритие .
Ценят или опита, или дипломата. Никой сериозен работодател няма да те вземе с курсче и без опит.
Много още има да учиш по математика. Сметките ти не излизат никак. Simple Smile Първо, сметни колко хиляди ученици е имало в цял Пловдив от 9, 10 или 11 клас, и колко библиотеки има в същия град. Дори и да примем, че е имало по 2-3 копия на едно заглавие във всяка библиотека, бройката пак не излиза, защото за 99% от учениците не оставаха книги. Тогава за повечето се налагаше да се препечатват на копир. Родителите ми нямаха възможността за това, както и родителите на повечето ученици в онези години. Затова повсеместно използваха пищови. И то по почти всеки предмет.

Второ, това е усреднена оценка спрямо всички изучавани предмети (без рисуване, музика и физическо възпитание - за тях имаше "Зачита се" и "Не се зачита"), което ще рече, че ако по някои съм имал тройки (български език, литература, алгебра, немски език, руски език, философия, етика, информатика, химия), то по други съм имал по-високи (четворка по история и петици и шестици по физика, биология, геометрия, география, генетика). Половин година преди завършването отпаднаха оценките по генетика, така че онази шестица не се считаше вече в крайния успех. Романите на българските автори, до които все пак успях да се докопам, пък ми бяха скучни и изчетох само "Тютюн" и някои стихотворения на 3-4 поети.

Трето, ако си учила в средата на 90-те години, би следвало да ти е ясно, че всяка година, а понякога и между двата срока, се сменяха учебниците и съдържанието в тях беше различни. А на изпитите учителите изпитваха не по преподаваното в клас, а това, което пише в учебника (често двете нямаха нищо общо). Sweat Smile
 Иначе има и друга причина - в половината предмети (които не считах за полезни за по-нататъшния ми живот след училище) рисувах по учебници и тетрадки коли, окачвания, уплътнения, начини на закрепване на панели и други неща. Влечеше ме изобретяването и измислянето на нови технически решения.

Четвърто, никога не ми е било цел да продължавам с Висше образование, защото още от 6-7 клас бях наясно в каква област искам да се развивам професионално, съответно следвах неотлъчно своите стремежи, влагах време за самообучение, за учене от чуждите грешки и успехи, като впоследствие постигнах целта си. Много съм доволен от избора си на професия. Тя се припокрива с моето хоби, а това много ми помага в преобладаващото време да я усещам като удоволствие, а не като задължение. Simple Smile И е още една причина да съм толкова добър в нея.

Пето, знаеш колко трудно (и понякога невъзможно) е в развитите страни да те наемат на отговорна длъжност, ако нямаш налице необходимата диплома за това. Особено, ако се касае за точни науки и техническа професия, касаеща производство и изчисления на здравина, засягащи пряко човешки животи. За мен направиха изключение, тъй като притежавам не документи, а необходимите умения, които съм показал и доказал нагледно.

Би трябвало много отдавна да си наясно, че оценката в димпломата не е съизмерима с доходите на човек, с неговата ценностна система, с неговата обща култура, с неговите обноски, с неговите успехи в което и да е направление от живота. Да, някои дипломи помагат за навлизане/приемане в някои професии, но при други нямат никакво значение.

# 744
Важното е в секса да си 6, кой го интересува дали си си завършил средното образование с 4 или 5. Само някой задървен зубър може би.

Скрит текст:
От една друга тема преди месец:
Да, нали живеем в ерата на чувствителните хора и чупливите душици Weary
Дадох примера с жена, но важи и за двата пола. Дори си спомням в училище момчетата бяха много по-шеймвани.
Радо Двойкаджията в момента работи като асистент в един лондонски университет, true story Simple Smile

# 745
Не ми е важно някакси, за да се ловя за такива приказки.

# 746
Да бе, взели са те за архитеткт, понеже си Колю Фичето и Заха Хадид взети в едно, на тях диплома им не требе... Или хирург, или нотариус, или каквото там... как беше - селският професор без образование, но гений в своята област, круши, залези, ченета...

# 747
Не ми е важно някакси, за да се ловя за такива приказки.
А на аналогичните му приказки за любовните провали ловиш ли се?
Цялата му работа е такава. Не е положил нужните усилия, обаче, разбираш ли, той си е невинен, другите били ползвали пищови и ощеединмильоноправдания.
3.81. Де гиди сопа...

# 748
Сериозно ли си мислите, че това е Даскалов? Доста се различават, по нотката.

# 749
Не, гал, не ги чета. ИЗказвам се в насока учението само.

Общи условия

Активация на акаунт