Неподходящ тип мъж за връзка

• 31 325
  • 1 405
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Абе, има и хора, които спестяват, айде сега. Комбинация е от достатъчна заплата и умение да се оправяш с пари плюс липса на мерак да харчиш нашироко. Като не е нужно нито заплатата да е пет хиляди, нито да живееш на хляб и сирене. Участието на елементите в комбинациите варира (нали успях да го кажа изкелифещено?).

# 706
Чета коментарите и си мисля , бе аз съм идеален ! : ))) Ще взема да се взема сам ! ....... и както казваше дядо ми. Ако един мъж е идеален,за какво му е жена !!! : )))

# 707
Според официлната статистика за трето тримесечие средна за страната е 1200. Средна софийска е 1700.

Гал, това са брутни стойности. Нетните са съответно 930 и 1300 . Така че даже съм надвишил леко.
Прав си, мой пропуск.

Абе, има и хора, които спестяват, айде сега. Комбинация е от достатъчна заплата и умение да се оправяш с пари плюс липса на мерак да харчиш нашироко. Като не е нужно нито заплатата да е пет хиляди, нито да живееш на хляб и сирене. Участието на елементите в комбинациите варира (нали успях да го кажа изкелифещено?).
Не казах, че не спестяват нищо. Говореше се за спестяване на половината заплата - точно това никой не го прави.

# 708
  • Пловдив
А, и такива има.
Примерно мъжът ми, когато е бил ерген без деца.

Ако говориш за предварително заделяне на точно половината заплата - такива наистина не познавам.

# 709
Сериозно? Евала. Ама сигурно не е живеел сам? Защото аз не бих могла да спестя половината си заплата, просто защото малко над 1/3 отива за наем.

# 710
Да спре да виси денонощно с месеци в бг мама, пък може и някоя най-накрая да го вземе. Сега за какво й е такъв.
Човек един шенкел да не смее да проектира, без през това време да напишете някакви забавни врели-некипели... Sweat Smile Влизам тук и с цел забава, да ви гледам щуротиите, но няколко от вас, форумните задклавиатурни фурии, не се усещате.
Да ти кажа, за да проектираш каквото и да било не е достатъчно само да научиш програмата.

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 18:36 от Уейв

# 711
Gal, аз спестявам около 60 % от заплатата си в момента. Обаче, да уточня, без деца.

# 712
  • Пловдив
Скрит текст:
Според официлната статистика за трето тримесечие средна за страната е 1200. Средна софийска е 1700.

Гал, това са брутни стойности. Нетните са съответно 930 и 1300 . Така че даже съм надвишил леко.
Прав си, мой пропуск.

Не казах, че не спестяват нищо. Говореше се за спестяване на половината заплата - точно това никой не го прави.
Мнозина харчат по-малко от половината си доход, а другото трупат в банкова сметка. Имам поне 5-ма приятели с нормални заплати, които го правят. Аз рядко харча над 25% от дохода си. Мой приятел програмист взема около 8 хилчици на месец и харчи под 1000 от тях.

# 713
  • Пловдив
Сам, под наем в нелоша гарсониера (две стаи), просто харчи малко.

Видях обаче откъде е тръгнала приказката - не става дума за специално заделяне, такива точно предварително заделящи не познавам, но може и да има.

# 714
Хм, имам познат, който спестява сигурно над половината  от доходите си, но точно той не е съвсем за пример, понеже е скруч още от гимназията, а в момента социалните му контакти са около нулата, семейството му са все още мама и тате и така...
За нормални хора става дума, не за олигарх, който харчи една стотна от дохода си и пак е в стратосферата.

# 715
Хилчици, хилки, кортове... Езикът на бедняка. Никой над 2к не ползва тази дума.
Темата става измислена. За периода 1-20 декември съм похарчила за храна и препарати 150 лв. За кефчета - 10 (ходих някъде на кафе). Облекло - 40 (реално е зимно термо бельо). Доста съм се свила тоя месец, но в никой случай не съм гладувала, просто не съм яла жижи-бижи. С интерес ще прочета какво е ял някой сингъл с 8 хилки заплата/доход.

# 716
Зависи , от човека . Има хора ,които не спестяват ,а инвестират ..... в недвижими имоти . Не мога да си обясня , човек да се лешава, за да пести . Да живее ,като мишка , без перспектива за бъдещето!

# 717
Не можеш да си представиш, но има доста хора, на които им се налага.

# 718
  • Пловдив
Скрит текст:
Да спре да виси денонощно с месеци в бг мама, пък може и някоя най-накрая да го вземе. Сега за какво й е такъв.
Човек един шенкел да не смее да проектира, без през това време да напишете някакви забавни врели-некипели... Sweat Smile Влизам тук и с цел забава, да ви гледам щуротиите, но няколко от вас, форумните задклавиатурни фурии, не се усещате.
Да ти кажа, за да проектираш каквото и да било не е достатъчно само да научиш програмата. Надълго и нашироко е по тая тема.
Никой не се ражда научен. Затова и писах, че нещата стават с течение на времето. Обучавал съм един мъж и две жени на програмата и след месеци всичките започнаха да се самоиздържат по този начин на частна практика. Обучавал съм и няколко сътрудници във фирми, където съм работил. В началото не знаеха почти нищо, а след няколко месеца спокойно вършеха повечето неща, които се изискват от тази длъжност. И е много по-лесно, отколкото някой да се преквалифицира на програмист, например. Помага да имаш пространствено виждане за нещата и добро усещане за красиви и функционални форми, но не е задължително. Тези неща също се научават с времето.
 Много млади жени стават оформителки на обзавеждане (interior designers, англ.) на жилища, например. Изготвят и изображения (renderings). За 3-6 месеца стават достатъчно добри, за да си намират поръчки за хубави пари като за българските условия. И най-страхотното от всичко е, че заплащането не зависи дали си в София или в най-затънтеното село в планината, защото работата можеш да я вършиш вкъщи, докато наглеждаш детето. Естествено, можеш да се цаниш и като редова служителка в някое архитектурно бюто или рекламна агенция, но там почти сигурно ще получаваш договорена твърда заплата. Което е и добре (дава ти дълготрайна сигурност), и не чак толкова (трудно ще си докараш по-високи доходи, освен, ако няма някакви допълнителни възнаграждения за добри постигнати резултати или за извънредна работа при кратки срокове).

Скрит текст:
Хилчици, хилки, кортове... Езикът на бедняка. Никой над 2к не ползва тази дума.
Темата става измислена. За периода 1-20 декември съм похарчила за храна и препарати 150 лв. За кефчета - 10 (ходих някъде на кафе). Облекло - 40 (реално е зимно термо бельо). Доста съм се свила тоя месец, но в никой случай не съм гладувала, просто не съм яла жижи-бижи. С интерес ще прочета какво е ял някой сингъл с 8 хилки заплата/доход.
Думата "хилки" я използвахме още в 6-7 клас, когато още сме били деца (и сегашните деца и възрастни я употребяват често), та не виждам как направи връзката между употребата ѝ и дохода над две Кила левове (то и на български език не се казва 2К, ама...). Simple Smile Аз нарочно я употребих горе, защото точно вие хилядарките ги нямате за нищо (когато са изработени от мъж).

# 719
Зависи , от човека . Има хора ,които не спестяват ,а инвестират ..... в недвижими имоти . Не мога да си обясня , човек да се лешава, за да пести . Да живее ,като мишка , без перспектива за бъдещето!
Еее, чакай сега. Говорехме за пестене. Ако тия пари отиват за ипотека на новозакупено жилище, е съвсем друго нещо. Човек винаги вади парите по-лесно, когато вижда нещо насреща. Едно е да платиш 800 ипотека, друго е да прибереш 200 лв. Второто много по-трудно се откъсва от сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт