Отговори
# 135
Кайли, честито студентство. Браво на теб! Ти си нашата гордост за силно мамче. Ама и специалността дето ще я следваш си е сериозна. Успех, мила!
Bebon, подкрепям напълно мнението на останалите. На наглостта се отговаря с ясен и точен отговор: “Съжалявам, лельо Едикояси, тази година не можете да ми гостувате, защото имам бебе и в къщи влизат само мъжа ми и бабите. Догодина заповядайте отново”
Spinki, и моята черта на корема е бледа. И двата ми термометъра са на Chicco – този за телесната температура е електронния вариант, а този за вода е аналоговия вариант с хипопотамчето. Непромокаеми протектори, същите каквито ти искаш, продават в магазин “Бебе Маркет” в кв. Иван Вазов, ул. Янко Забунов, бл.41 (пресечката на кафе Nero) или в един магазин за матраци на бул.”Ал. Стамболийски” (не му знам името, но се намира срещу НОИ). Да, и в магазина на Дибо също има http://www.dibobg.com/
Vesi77, страхотна си! Благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор за посрещането на бебо в къщи.
Аз току-що се връщам от запис в Шейново и съм много доволна. Нямам никакви контракции и тоновете на бебо са ОК. Той беше позаспал малко, та се наложи акушерката да го буди с полюшване на коремчето ми, но в крайна сметка резултатите му са добри.

# 136
току що и аз се връщам от Шейново!( кабив,да не би да сме се засекли ,а да не знаем 4е сме ние Party).Гледахме бебка на ехографа.Продълва си стремглава с растежа. В момента е  2850,което ще ре4е ,4е за няма и 5 дни е ка4ила  200гр.ОТново ми гледа таза и отново се констатира 4е е тесен Rolling EyesЗапис не правихме тоя път- само ми слуша тоновете- каза 4е са супер.Плацентата ми е  си е супер свежа и няма признаци за скорошнмо зреене  ,камо ли за изхабяване.И води си имам.....Бебка е глави4но разположена,но  е високо над таза( независимо 4е ми се е смъкнал корема),и сякаш няма намерение да влиза и да се намества на изходна позиция скоро SadВ понеделник ще ходя пак и ще правим и запис и ще ме бърка за разкритие и т.н.Тогава ще решим как да процедираме- дали да се  предизвиква раждане по-рано ,или да о4акваме преносване.Обеща ми  окон4ателно да решим и как ще проте4е раждането,4е тази неизвестност ме побърква.КАза да увели4им секса  Blush,4е да подтикнем разждането Laughing
Ами - това е засега от нас! Чакането продължава.....

О4акваме и други мами,които днес са на преглед( а те не бяха малко) да се от4етат.За малко видях и Дидка25 преди да влеза в кабинета.

# 137
Привет и от мен Hug

Kaili , браво за изпита...наистина ти се възхищавам...аз бях записала втора магистратура, но реших да я отложа за другата година... Embarassed

blueeye@, миялната наистина е страхотна придобивка и много полезна...единственото неудобство е, че докато се напълни, в един момент ти свършват приборите... Crazy

Spinki, и аз точно сутринта докато се разхождах по магазините се чудих какъв термометър  да купя, защото никоя от животинките не ми харесва.... Crazy

emelle, не е ли вече време за почивка и хапване на мелбички с августинките?  Grinning

Аз се разходих сутринта, пих кафе с мама, която вече е изпрала и изгладила всички дрешки за бебо и даже ми е купила пола с воланчета за изписването Heart Eyes, след което се прибрах, направих тортата на emelle и сладко-сладко поспах. Сега смятам да поизчистя малко, че като че ли е време... Mr. Green

# 138
  • София
Привет, момичета!  Hug
Първо да поздравя нашата студентка - Кайли, честито! Много успехи и все така с желание да продължаваш нагоре!  Peace
Бебон, аз се присъединявам към мнението на всички - тази жена е супер нагла!  Naughty По принцип съм доста загубена и не бих казала нищо, но откакто съм бременна, съм безкомпромисна и бих казала направо в очите на въпросната дама.  Crossing Arms Даже една приятелка още преди да им съобщя новината че съм бременна, в началото каза, че съм станала доста рязка. Но бъобще не ме интересува!  Thinking
Обърквация , нашето матраче е на Блян. Първо се бях навила за Магнифлекс, но ми се видя бая скъпичко. Надявам се да не сме сгрешили.
Кабив, коремчето ти е много хубаво нарисувано!  Heart Eyes
Моето пъпче почти изчезна  hahaha, даже ме е страх ако още расте корема да не се отвори (не че има как)  Mr. Green Черта имам също. Както и стрии  Close #2gunfire
И пак да ви се оплача - нещо хич не се чувствам добре - боли ме кръста и отдолу, все едно съм паднала и ми е натъртено  newsm78 Много е особено чувството. Боли ме даже като си разтворя краката повече. Дали е признак за разкритие?  Thinking На д-р съм в петък и се чудя как ще издържа дотогава. За утре също се разколебах дали да идвам на лекцията, а много ми се искаше.  Rolling Eyes Ще видим.
velmar , възхищавам се на желанието ти за секс!  Peace То и при мен го има, но само на теория  Joy
Протекторът за матрачето ми е като на gybka111 , купих си го от магазина в Люлин - "От А до Я за вашето бебе"
Хайде чао за сега от мен! Ще ида да опъна кънките за малко  Mr. Green

# 139
Браво!!!!!!!!! Честито на мама Nana и на таткото!     bouquet Да ви е жива и здрава бебката! Много се радвам! 
 Kaili, честито!  bouquet Браво и на малкия подсказвач!
Относно изписването няма да каня никой в къщи те сами ще се довлекат, баби и дядовци хич няма да ми е до гости, че и наши приятели от софия ще са си тук и ако и те доидат ще е лудница. Най много да ги пратя навън да се черпят  Laughing което едвали ще стане.
honey честита количка, нашата после татито ще я купува да си я харесва
какви са тези памперсни пелени, това да не са превръзки за родилки
Честит имен ден на патерица на всички Ани!  bouquet
от нас нищо ново днес, лека вечер

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 16:25 от snejko

# 140
  • у нас
ОК, ясно е че в къщи ще има шепа хора - само най, най-близките и "партито" ще бъде много кратко, но все пак има ли някакъв обичай, някакви неща, които трябва да се направят при влизането в къщи (освен че трябва незабавно да звънна на педиатърката)? Lorexa, Val_stef как протече вашето изписване?
Кабив,стискам палци на мъжа ти за лека и успешна операция и бързо възстановяване Peace

При нас изписването мина много тихо и кротко,така да се каже.Освен таткото,дойде майка ми,брат ми,жена му и сина му.Малко снимчици с фотото и камерата пред родилния и от там в колите и вкъщи.Даже не можах да вляза първа през прага,племеника ми се шмугна преди мен,ама какво да се прави --дете е.Бабата сложи сладки,бонбони,безалкохолно и плодове на масата.Не знам кой ял,кой не,защото аз влязох в спалнята да нахраня Кари,че милата си осмука пръстчетата по пътя от родилния до нас.Гостите бързичко си тръгнаха,не се заседяха повече от 40 минути.И това беше---нямаше пити,мед или шарена сол,нямаше и светени води,но то при нас не е задължително да се прави де,защото тати изповядва друга вяра и следва децата му също да я приемат,но те ще си се ориентират,когато пораснат.Решили сме да не им налагаме наше мнение.Иначе първия път имаше и пита и мед,а гостите пак бяха същите--най-близките от моя страна,защото родата на тати едва ли ще се грабнат от 2000 км.заради изписването.Има време да видят стоката  Joy.Така беше при нас,нека и другите мами да разкажат.
Кайли,честито мила.Много се радвам за приемането ти.Упорита мама си и това е.БРАВО

# 141
Kaili, честито!
Момичета тези температури са убииствени и в тази връзка искам да попитам вече родилите мами как подържат температурата в стаята на бебето?
Ние имаме климатик ,но ще ме е страх да го пускам когато бебчето е в стаята Thinking
Сутринта бяхме на преглед-всичко с бебка е наред вече гони 4 кг.има мнооого дълги крачета , а главичката и е ниско в таза ,но пък плацентата ми е свежа ,втора степен на зрялост ,но малко тънка/каквото и да значи това/.
Не ме гледа за разкритие, а хемоглобина ми е паднал на 109 ,а през цялата ми бременост беше 120 ,изписа ми Феро-Фолгамма спомням си ,че доста мами ги пиеха на вас помогнаха ли ви ?
Днес все още няма новини за нови бебчета,дано всеки ден да стават все повече Grinning

# 142
За изписването- и аз не съм се замисляла по въпроса,но- предполагам смао най-близките  като родителите.Имайки  предвид 4е в нашия слу4ай те ще дойдат от друг град- на 200 км от Сифия- едва ли ще има стълпнотворение.Предполагам 4е по4ерпка от типа на сладки,бонбони и т.н. са в реда на нещата,но софри за гости- не! NaughtyКОй ще им ги прави?А и това 4е ще сме само  хора от семейството   ме навежда на мисълта 4е няма да има недосетливи,които просто ще дойдат като за присъствие.В цялата еуфория и лудница,свързани с първите ни 4асове с бебка вкъщи,нямам време и възможности да се занимавам с глупости.А относно традициите- едва ли ще ги приложим.ПО-нататък- ще идват гости- то се знае,но баш на първия ни ден- не- мерси! Crossing ArmsМайка ми ще си вземе отпуска за да поседи и да ми помогне през първите дни и - това ще е .Предполагам 4е още на същия ден останалите ще поемат обратно ,тъй като няма и къде да останат.
ванина,аз пиех и продължавам да пия феро фолгама.Не съм пример за редовен прием Embarassed,но- на мен поне ми повлия добре.ОТ  102 ми ка4и хемоглобина на  111 за около месец.В момента продължавам да я пия когато се сетя,но не знам какви са ми стойностите сега.Дано и при теб има ефект.Само да ти кажа да не се притесняваш ако изпражненията са ти 4ерни.НОрмално е.Даже знам 4е е добре и след раждането да се продължи с приема,но- ще му мислим после!
В момента при нас вали дъжд ShockedЕй- така - изведнъж се изсипа.И гръмотевици има.....Абе- шантаво време.ПОне да разхлади,4е в последните дни не се издържа Crazy

# 143
МОмичета,забравих да ви попиотам,има ли записали се за лекцията на сп."9 месеца " утре newsm78Аз ще ходя този път LaughingЩе се радвам на компания.А и теми4ката ми се струва интересна.... Rolling EyesХайде- ако някоя от вас ще ходи- нека си признае Laughing

# 144
  • София
Пак съм аз!  Flutter
Времето май е чудесно за разходка, тук все още не вали, а подухва и е мрачно. Но нямам сили и въбще - чувствам са като парцал.  Tired
Ванина, и аз пия феро фолгама, хемоглобина ми се вдигна от 96 на 106 за около две седмици. Надявам се да стигнем нормалните нива до края!  Peace Трябва да го пия 3х1, но се сещам само сутрин и вечер  Blush
Относно изписването - едва ли и на мен ще ми е до тълпи вкъщи, а и май не е много разумно при толкова малко бебе. Thinking  Със сигурност ще ми е по-спокойно обаче, ако майка ми или сестра ми са при мен. Ще видим, да го доживея...
За климатика доста се изписа и всичко е против пускането му в детска стая, особоне при новородено. Поне аз така помня. Има и много теми в общия форум, ако искаш виж там.

# 145
Здравеите мами!Днеска ме ма4та едни контракции и нзнам как е при вас ,но усе6там като силно пробогдане отдолу на моменти Weary, а сутринта такава силна контракция имах направо ми се видяха звезди4ки.Утре сам на преглед моге да ми кагат да остана за всеки слуаи вземам и 4антат с мен,ако има не6то 6те информирам.За сега са слаби и не регуляртни при мен са все едно 6те ми идва.Бебон каги напправо 4е 4ака6 бебе и не ти е до гости newsm61,много се ядосвам на такива хора аз себе си не мога да тарпя ,камоли гости.За изписването сме аз маика,мажа ми и никои друг.6те правя пити и гости на 40 дена то тук няма много балгари 6те поканя само хора с които се сабираме редовно.Това е целувки newsm51

# 146
момичета, правен ли е някакъв списък с мобилни  номера на тези от вас който имат желание да са щъркели за новородени бебки???? Че няма кой да карам да пише тук, по-лесно ми е с смс.

# 147
  • София
момичета, правен ли е някакъв списък с мобилни  номера на тези от вас който имат желание да са щъркели за новородени бебки???? Че няма кой да карам да пише тук, по-лесно ми е с смс.
И аз съм така, имам телефоните на две мами и ще им пиша на тях евентуално.
Но ако ти "смяташ" да раждаш скоро - т.е.- преди вторник, сряда другата седмица - пращам ти моя на ЛС - ще се радвам да изиграя тази хубава роля  Hug

# 148
Ами, мами, пак съм аз. Днес бяхме на гости у свекито и ми съобщиха че въпросната леля с 12год. си внуче пристигат в събота . Защо обаче ми е чудно, тази жена не се обади у нас, все пак у нас й се идва???
Споделих недоволството си със свеки, но до там. Не е майка ми!

Винаги съм си представяла,че контракциите ще ме почнат през нощите. Неискам мъжа ми да става свидетел на страданието, и си мислех че ще ги изкарам до зачестяването им във хола пред TV-то и нет-а. А сега, се очертава да пъшкам на главата на тия хора. Хола ни е разделен от всекидневната с двукрила врата, която няма да ме спести. Но да си понасят последствията!!!

Както и за изписването ,казах на свеки че няма да ги пусна в стаята на бебо.

И понеже незабравям, сигурно ще намеря начин да причиня дискомфорт на тез нахални хора. Приемам идеи. не съм толкова гадна по принцип, но като ме принуждават..........

Не го изживявайте толкова, че чак се притесних че ви товаря с това.
Спирам.

пазете се,  какво щях да правя без вас. Толкова подкрепа ми дадохте!!!!!!

# 149
ROZI24  твоето бебе обърна ли се вече? Скоро не казваше ли че е седалищно?  newsm78
Хайде пиши утре как е минало всичко! Praynig
bebon добре де мъжът ти не взема ли отношение по въпроса? Аз винаги карам моя да говори с техните, а аз говоря с нашите. Така всеки постига своето и няма сърдити. Ама тази бабка не е ли била бременна, сякаш не знае как се чувства една жена особено към края! #2gunfire
Аз също съм навита за "щъркел"! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт