Отговори
# 105
Добро утро и от менЧ! Аз отново съм на линия рано-рано #CrazyДали от жегата или от бебка,но....съням ми е едно голяямо предизвикателство през последните дни.! Сега си пия кафенцето,за да се разсъня.Че днешния ден имам мнгоо и важни зада4ки.Нямам търпение да ида до Шейново и най-накрая да се разберем за раждането,а и педиатърката ще ангажирам преди обед.....Абе- важен за бебешките дела ден се о4ертава  Grinning
Хайде- аз ви 4акам пред компютъра да се събудите с 4ашка безкофеиново в ръка!

# 106
Добро утро!
И аз се събудих рано - рано днес, но пък и спах сравнително добре  Wink
Велмар, като чета колко си дейна, и направо ми се срива самочувствието... Аз пък нямам никакви важни дела за вършене  Sad , не е честно. Май станах като пенсионерите - с нетърпение чакам да дойде някоя сметка, за да имам задачка за изпълняване и повод за излизане   hahaha А и домакинската работа е кът, все пак сме двама човека само вкъщи... Направо ми се струва, че започвам да се пристрастявам към мързелуването...

Такаа, сега да ви питам нещо на тема покупки  bowuu Някой знае ли дали се продават отделно комарници и дъждобрани за колички и къде? Че нашата няма такива екстри, а ми се струват полезни, даже задължителни  newsm78

Засега толкова от мен, дано и днес някой ни зарадва с бебешки новини  Hug

# 107
продават се,разбира се. LaughingВ едно магазин4е до нас има комарници- водят ги универсални и мисля 4е струваха около 5 лв.А дтждибрани- същи уюнякакви универсални съм виждала на многго места.Цената им е 10-15лв.А- има и за триколки.КАква ти е коли4ката?АКо ти трябва по-подробно инфо- драсни някой ред да ти обясня по-подробно къде се намира(Нали си ми съседка по квартал Wink)

# 108
Добро утро и от мен!
Тази сутрин съм малко "на нокти", защото предстои приемането на мъжа ми в болницата. В този момент му правят необходимите изследвания за приемането и малко по-късно ще го настанят. Самата операция вероятно ще бъде утре - и той не знае още кога. За мое успокоение ще отида да му запаля свещичка в църквата. Сигурно всичко ще мине добре, но на мен и свекърва ми ни е малко напрегнато.
Абе момичета, на вас обърна ли ви се вече пъпчето навън?
И още нещо ми се ще да разнищим - какво се прави при изписването на бебо? В болницата се канят само най-близките хора (мама&тати&систър&брадър от двете страни и еветнуално много близки приятели), черпим се с бонбонки, правим снимки и толкоз, нали? А после в къщи какво се прави? - черпене с тортичка, количка и кой от където дошъл да си ходи по живо по здраво, така ли е?
Хайде до скоро и лек ден Heart Eyes

# 109
здр, kabiv!
стискам палци всичко да е ок с мажа ти!
а относно изписването, наскоро една от лекторките в училището каза, че е най-добре в кащи да не идват много хора, за да може майчето спокойно да си се оправи като се прибере! наскоро изписаха една приятелка и аз бях много учудена, че ме поканиха пред болницата, като си мислех, че там е само за най-близките роднини! оказа се обаче, че тя много се изненада и зарадва, че са дошли толкова много хора!
а за пъпчето - може и въобще да не ти се обърне, мойто също е така! на който му се обръща е още в 6-7месец, е може и по-късно разбира се!
картинката и снимката от вчера са ти супер!
цунки на всички тумбаци!

# 110
ОК, ясно е че в къщи ще има шепа хора - само най, най-близките и "партито" ще бъде много кратко, но все пак има ли някакъв обичай, някакви неща, които трябва да се направят при влизането в къщи (освен че трябва незабавно да звънна на педиатърката)? Lorexa, Val_stef как протече вашето изписване?

# 111
Честито на Nana i Mmar, да са ви живи и здрави бебоците!
Kabiv, аз на изписването на Александър освен родителите бях поканила и две много близки приятелки и кумовете. След това дойдоха в къщи съвсем за малко, но изобщо не си спомням с какво сме ги почерпили, защото аз изцяло бях погълната от това, че с малкото човече сме си в къщи, а на всичкото отгоре бях в следродилна депресия и само плачех. Стискам палци всичко със съпруга ти да мине добре!  

# 112
  • Sofia
Честит имен ден на патерици на всички Анита!

Kabiv, стискам палци за мъжът ти - всичко ще е наред.
Относно изписването - колкото по-малко хора, толкова по-добре. Скоро бях на изписване и бяха само родителите и ние, в ролята на кумове, но ние сме си близки приятели. След известно време всички ще имат възможност да видят бебето. Единственото, което ми се мотае в главата, е че през вратата първо влиза майката с бебето. Това е.

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 10:43 от Eliona

# 113
Добро утро и от мен!

Kabiv стискам палци операцията на мъжа ти да мине леко и скоро да си бъде при вас. Praynig Относно пъпчето не е задължително да се обърне. Моето е силно разпънато в момента. Wink

А сега да ви се похваля. Ще бъда студентка! newsm44 newsm44 newsm44 Приеха ме и то задочно както исках. Явно подсказвача в мен е помагал доста и ми носи късмет. Joy Вчера тъкмо се бях зачудила какво ще правя ако е редовно и кой ще ангажирам с помощта и въпросът се реши от само себе си.
Искам да попитам и за контракциите  newsm78. Аз си имам неболезнени втвърдявания на корема ,които не ме притесняват. Снощи освен контракцията и ме приболя ниско в корема и кръста,все едно съм в цикъл. Та въпросът ми е: Това трябва ли да го приема за болезнена контракция или просто бебчето се намества във входа на таза?  Thinking  На теория ги знам тези неща , но ако някой който ги е изпитал ми обясни ще бъда благодарна. smile3525 Довечера съм на консултация и ще попитам и доктора, но все пак да попитам и вас.

Лек ден и се пазете в тези жеги!

# 114
  • София
Kaili, честито! Браво и на малкия подсказвач!

Kabiv, не се притеснявай толкова за операцията. Всичко ще бъде наред. А относно пъпчето, моето се обърна преди седмица-две. Но нашата мома расте едричка. На последния преглед в понеделник диаметъра на главата й беше 9,9 см. Лекарката старателно отбягва да ми каже колко тежи. Вероятно защото знае, че искам нормално раждане и не иска да ме плаши.

# 115
Здравейте мами !!
  Kaili, честито това е супер новина , дано с такъв ентусиазъм изкараш до края и се дипломираш .
  При мене нищо ново и затова не пиша . Днес влизам в 9-я месец и започвам и аз като вас да чакам голямото събитие. Иначе тук жегата е непоносима и почти не мърдам от къщи .
  Относно изписването няма да каня никой в къщи , след престоя в болницата ти се иска да се изкъпеш и подредиш нещата , а не да приемаш гости .
Завърналите се мами , да кажат те как са процедирали?
Лек ден !!! newsm51

# 116
Здравейте мами, честити да са новородените бебоци на mmar i Nana_77!!!! newsm51 smile3525  Да растат живи и здрави!

Като споменавате изписването, че се сетих и даже усещам че се паля отново,относно:

Почти всяка година, за около 10дни, роднини(не близки) на мъжа ни гостуват,заради плажа,де!
Тя е една лелка с внучето на около12год.  Та тази година пак се канели да идват към 5авг., а термина ми е на 7. Свекито им обяснила че чакаме бебе, и тя:Ами тогава на 29 юли да дойдем!
Миналата година ние бяхме на вилата и ги оставихме да се ширят в апартамента ни, но тази.....аз в супер трескава подготовка пера пердета, мия прозорци,дограми, лъскам пода като луда. А те да ми се разхождат със сандалите от вън, както беше......Лелята предпочитала да дойде в нас, защото плажа й бил по-близо. А свеки живеят на 10км. от плажа и незнам как да си направя устата,там да отидат....Не ги искам
Дайте ми съвет,как да бъда хем тактична, хем изчерпателна. И да не се засегнат в същото време тия хора

Съжелявам наистина че стана тоооолкова дълго
Пазете се в жегите,цунки по тумбите !!!!

# 117
Оо, bebon, направо лично ги разкарваш по телефона! Ако ти е неудобно, а не би трябвало да ти бъде, натоварваш със задачата мъжа си или свекърва си. Даже според мен не е необходимо да даваш дълги обяснения - просто казваш, че всеки момент очаквате бебче и тази година няма да може да дойдат у вас Stop. Да потърсят друга алтернатива. Ако е свястна жената, ще се усети и никак няма да се обиди. Аз не бих се обидила, друг е въпросът, че досега не се е усетила  ooooh! Ох, само като се поставя на твое място и се ядосвам...

Velmar, мерси за инфото Hug. Тези покупки не се спешни и ще ги оставя за след раждането. Ще обиколя насам-натам. А количката е Chipolino Pooky.

Kaili, браво за изпита! Аз какво ти казах, че ще успееш. А и ти си живо доказателство, което оборва мита, че бременните оглупявали preggo

# 118
Здравейте,
Честито бебче на NANA! Да е много здравичко и да радва цялото семейство!
Kaili, поздравявам те за успеха. И на мен ми е позната тази ситуация и ми беше супер трудно да се средоточавам и уча! Това е голямо геройство! А за контракциите и моят опит - когато раждах първия път предродилните ми контракции започнаха точно като болки, които можех да определя като тези, които имам, когато съм в цикъл. При мен те продължиха доста дълго - около 15 часа, но в началото не бяха много силни. Тогава много бавно получих разкритие. Със сигурност, обаче всичко е много индивидуално.
Bebon, това с гостите, поне на мен, ми се струва абсурдно. Знам какво спокойствие ми беше нужно първия път, както и сега. Мисля, че те(гостите) трябва да проявят тактичност. Лятната почивка на морето е хубаво нещо, но .....все пак! Аз лично обожавам гости, но в такъв момент няма да се притесня да им откажа. Това е моето мнение!
Прекрасен ден на всички!

# 119

[Почти всяка година, за около 10дни, роднини(не близки) на мъжа ни гостуват,заради плажа,де!
Тя е една лелка с внучето на около12год.  Та тази година пак се канели да идват към 5авг., а термина ми е на 7. Свекито им обяснила че чакаме бебе, и тя:Ами тогава на 29 юли да дойдем!
Миналата година ние бяхме на вилата и ги оставихме да се ширят в апартамента ни, но тази.....аз в супер трескава подготовка пера пердета, мия прозорци,дограми, лъскам пода като луда. А те да ми се разхождат със сандалите от вън, както беше......Лелята предпочитала да дойде в нас, защото плажа й бил по-близо. А свеки живеят на 10км. от плажа и незнам как да си направя устата,там да отидат....Не ги искам
Дайте ми съвет,как да бъда хем тактична, хем изчерпателна. И да не се засегнат в същото време тия хора]

Bebon най-добре е да кажеш в прав текст,че тази година няма да посрещате гости понеже чакате бебе. Ако толкова много искат да  отидат у свекърва ти. Можеха да се съобразят и да дойдат примерно началото на юли. Но сега е изключено да приемате гости. И да не ти пука дали ще се сърдят. Сигурна съм че до другата година когато пак трябва да ходят на море ще им мине. Wink

[Kaili, браво за изпита! Аз какво ти казах, че ще успееш. А и ти си живо доказателство, което оборва мита, че бременните оглупявали preggo]

Благодаря за подкрепата. Hug Не че оглупяваме като сме бременни, а просто мислите ни са в бебчетата. Както обяснявах на една позната с която се засякахме на изпита , като ме ритне 1-2 пъти бебето и забравям какво четях. Joy

Общи условия

Активация на акаунт