Отговори
# 120
  • гр.Добрич
Здравейте на всички,
Честити бебчета на Mmar и NANA! Да са им живи и здравички.
Каили - честито, щом не те е напуснал мерака да учиш.
Кабив - моето пъпче като вървя стърчи, но като съм седнала или легнала е опънато. А на вас появи ли ви се оная вертикална черта на корема? При мен е отскоро и е бледичка.
Снощи почти не съм спала. Няколко пъти пусках телевизора да гледам един филм. После на всеки час до тоалетна и забелязвам че най-хубаво спа от 7 до 9ч. якъде.
Днес изпрах и обиколниците на леглото. Май са малко големички, уж всичко е стандартно, ама май не. Вчера купих памперсни пелени 5бр. и един пакет лигнин. Напомни ми на онова старо време колко гадно беше с тоя лигнин, защото аз имам силно течение и всичко все беше оклепано. Обаче ми направи впечатление, че листата са наполовина малки и се чудих как да ги нагъна и по колко пласта да сложа. Накрая реших да сложа пакета в сака и там ще го мисля.

Да ви питам нещо пак какви термометърчета сте купили за бебчовците?

И още нещо - едно време продаваха едни протектори(по сегашно) отгоре хавлиено, а отдолу гумирано, за да не може ако бечо се напиша да намокри дюшечето. Сега вече не се правили такива, а ми предлагат нова мода все едно възглавничка вътре с дунапрен или нещо такова. Ама то като е плат пак ще пропусне и къде е смисълът? newsm78
А за контракциите аз въобще не съм почуваствала през цялото време никакви, та си мисля че сигурно ще успея да ги разгадая като му дойде времето.
Чао за сега мамчета.

# 121
Каили,поздравления за изпита!  bouquet
Аз току що се връщам от кафенце! Свърших и важната задача да ангажирам периатър.Оказа се много мила ,млада жена.Аз по препоръка се свързах с нея.Като цяло ми допадна.Даде си визитката и се разбрахме щом бебка се появи,да й се обадя.Много се радвам 4е отметнах и това!Сега съм малко по -спокойна.Като заговорихте за контракции- аз ,дето викам 4е никога не съм имала никакви и освен на теория,не съм запозната с тя,преди малко докато се прибирах мисля 4 еимах именно контракция ThinkingКакто си шофирах и усетих болка ниско долу - все едно е яй4никова - тип менструална.Доста се у4удих,а и усещането съм го позабравила(доколкото въобще съм го изпитвала някога,тъй като цикъла ми винаги е бил страшно кратък и безболезнен).Продължи около 2 минути това усещане и отшумя.Сега се 4удя какво то4но е било това явление newsm78Следобед ще ходя при доки и ще го питам.
Някой беше питал за щръкването на пъпа.Моят от 6-7  месец и като  асансьорен бутон Laughing,както се майтапим с мъжа ми.Много е смешен,но- това да ми е проблема.Още малко остана.ПОсле ще се прибере.

# 122
Здравейте момичета!

Вчера купих креватче и скринче - от Дибо в жълто, оранжево и бяло. С това приключих големите покупки, остават ми ваника, гумена повивалка, термометри и тн но не се ядосвам  за тях.

Майка много се е притеснила вече за раждането и не мога дая успокоя. надявам се да родя по-скоро.

# 123
spinki, такъв протектор който описваш видях в магазина на Дибо около 22 лв мисля

# 124
 Kabiv  а и за всички вас момичета ще си позволя да копирам тук това което намерих в един сайт за традиции и обичай при изписване на новороденото.Надявам се да ви хареса.На мен лично ми допада и мисля да помоля бабите да го изпълнят. Peace
    " Православната традиция повелява спазването на няколко обичая при завръщането на майката и новороденото у дома от Родилния дом. В деня преди изписването майката на майката или на момчето, т.е. бабата следва да отиде в черква и да помоли за светена вода. Добре е да извести свещеника, че водата е за навородено. Той ще прочете т.н. Бабина молитва над водата, ще даде и свещ.
В деня за изписването, преди майката и бебето да влязат в къщата бабата поръсва - спалня и бебешко креватче, кухня, баня, навсякъде от светената вода и запалва свещичката, дадена в черквата. След това майката и бебето могат да влязат. Свещта трябва да се остави да догори до край. С останалата светена вода се капва по няколко капки във водата за къпане на бебето ежедневно, до 40-тия ден. Ако се извежда навън, виждат го чужди хора и има страх от уроки е добре очичките на бебето да се измият след това отново със светена вода.
Обикновено в деня на изписването бабите замесват и погача. Тя трябва да е сладка, също да е внесена в черквата предния ден. Тази погача трябва да се изяде цялата у дома, от присъстващите, без да се раздава, за да остане целия късмет с детето. По стар български обичай поднася се с мед и шарена сол, за да е сладък и шарен живота на малкото.
На 40-тия ден от раждането следва майката, бебето и бащата да отидат на черква. Ако има по-големи деца те също ги придружават. Свещеникът чете т. нар. Чиста молитва. Това трябва да е първото влизане в черква на бебето, а и на майката след раждането "

# 125
  • София
Spinki, аз си купих от един щанд на Илиянци с/у клона на Биохим протектор за 4лв. мисля. Отгоре е памук, а от долу е найлон. Прах го в пералнята, галдих (само памука разбира се) и няма проблем.

Бебон, както тази леля е лишена от тактичност, така и ти не и я дължиш. Ти се знаеш как да постъпиш, но аз лично ясно бих й казала, че тази година няма да е възможно да отседне у вас. Може да го направи при свекървата ти или си готова да й съдействаш да намери квартира близо до плажа. Ако й харесва. Аз също официално съм с термин на 7 август и вероятно чувствам същите малки неудобства като теб. Представям си да ми се изтресат и гости на главата при това положение. Ние винаги сме посрещали много гости, ама откакто съм бременна казах на мъжа си да кани по-малко. Не съм в състояние да чистя, готвя и отново да чистя след това. Просто имам нужда от повече почивка.

# 126
Благодаря ви за подкрепата!
Тя ,въпросната леля не звъни на мен, странно,нали? Звъни на свекърва ми на мобилния, а а ко не й отговори, звъни на свекъра ми на мобилния. Абе, я стига съм ви занимавала ами се взема в ръце.

Аз имах нужда от чуждо мнение, т.е. дали ако не ги искам ще постъпя правилно, в името на бебо все пак

Много мило,че ме защитихте newsm51

# 127
bebon, ако толкова се притесняваш да й откажеш на тази леля, помоли свекърва ти да говори с нея и да й обясни че чакате бебе всеки момент и не е удобно да ви гостуват разни хора и да й каже че могат да отидат у тях, а не у вас. 10 км. не са чак толкова много. Дано се справите със ситуацията.
Kaili, честито за студентството:)   bouquet
Kristianna, честито за новите придобивки:)
spinki,  аз съм взела дигитален термометър за бебчо. А за протекторите - аз съм си купила точно такъв какъвто описваш. Отгоре е хавлиен, а отдолу е нещо гумирано, което не спарвало и не задържало влагата. С ластици е и обхваща цялото матраче. Мисля че беше испанско производство и струваше около 20 лв. Има го в размери 60/120 и 70/140.
Вертикалната черта на корема ми се появи преди 2 месеца и е светло кафява

А моето пъпче седи като някоя човка отпред. Много е смешно.

# 128
Привет и от мен!
Много е горещо ще се побъркам вече!
[b]Бебон[/b], въобще не бива да ти е съвестно,така се ядосах като прочетох това,абе много нахални хора има!Ужас!
Кайли честито за изпита!Много се радвам,знам какво е и аз се готвих за изпити когато Ники беше бебе!Каква специалност си приета,ако не е тайна Wink?
Vessi77 инфото е много полезно благодаря,добре че и Kabiv се сети да попита!
Аз слагам найлон на дюшечето под чаршафа и така пера само чаршафа ако се напишка бебо!Но сега може и аз да си потърся такъв протектор newsm78
Термометър не съм купила още,а иначе чертата ми се появи още в началото,а пъпа ми стърчи като копче! Joy
Сега отивам на консултация да видим ще излиза ли скоро моята госпожица или и тя е мързел като братчето си! Laughing

# 129
Привет мами!   bouquet
Снощи писах писах и накрая натисанх нещо и край всичко изчезна. Щях да се изям от яд. А бях толкова изморена и толкова се старах.   #Crazy
Дано сега успея да напиша всичко което исакм да псоделя с вас.
Честит имен ден на патерица на всички Ани! Да сте здрави и скоро да си гушнете бебоците!  Laughing
blueeye недей да скромничиш - много си хубава на снимката. Имаш вече един глас и от мен! Стискам палци и успех!  Peace
val_stef добре дошла отново при нас! Хайде чакам с нетърпение да разкажеш подробности!  Laughing
tintin не се престаравай много с тортата, че моя мъж само ми купува продукти и чака да му я направя. А ако през седмицата почивам някой ден - е тогава ми звъни през 5 мин да ме пита какво правя и докато не направя торта не ме оставя намира.  Laughing
Kabiv желая лека и успешна операция на мъжа ти! Чакам да се включиш скоро с добри новини!   Peace
Kaili честито!   bouquet Много се радвам че са те приели точно това което искаше!  Hug
alexsb пециално заради теб съм си купила новия брой на сп. 9 месеца - много си хубава.
Хей момичета, много медийни звезди има в нашия форум май!  Hug
spinki и аз си купих точно такъв протектор какъвто описва gybka111 от магазин Штъркел. Освен че не спарва е и противоалергичен!
Сега малко за мен. Аз днес съм сама на работа - две колежки в отпуск, трета на погребение и така - днес работя на 4 бюра. Добре, че не е много натоварено, но сигурно ще се прибера вкъщи капнала от умора като снощи. Иначе брат ми днес ми дойде на гости - много му се радвам. Утре цял ден ще сме заедно защото утре ще почивам.  Hug Сега мисля какво да сложа между матрака и чаршафа, че ако ми изтекат водите докато спя да не го съсипя. Сложих един найлон но издържах точно 5 мин. така спарва че не е истина просто. Да взема да сложа протектора дето съм го купила за бебето ли...  Laughing  Вие ще слагате ли нещо?
Ами това е мами засега! Чао и целувки по тумбаците!  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 14:25 от emelle

# 130

[Кайли честито за изпита!Много се радвам,знам какво е и аз се готвих за изпити когато Ники беше бебе!Каква специалност си приета,ако не е тайна Wink?]

Специалността е "Здравни грижи" степен бакалавър. Надявам се да има полза в последствие. До сега все не ми се учеше, но при положение че смятат да въведат бакалавърската степен в медицинските колежи е добре да изкарам тази сега. Незнам дали после няма да ни карат пак да приравняваме. Thinking Всяка година измислят нещ ново. Но ако се върна след майчинството на същата длъжност ще ми трябва степен бакалавър.

Emelle и аз се чудих дали да не сложа нещо под чаршафа, да не намокря матрака ако ми изтекат водите посред нощ. А моя мъж ми вика "Да беше казала да не махаме найлона от матрака като го купихме." smile3532

Днес е голяма жега, а се налага да отида на зъболекар. Преди малко ми се счупи един зъб и ще трябва да ми извади парчето,което ми се клати и забива във венеца.

Довечера ще се включа отново. Laughing

# 131
Здравейте и от мен. Страшно ми е топло smile3515, опитвам се да мърдам по-малко, но не става.
bebon, мисля че когато хората са достатъчно загубени и смотани /извинявам се за грубостта/ трябва да им полеем малко студена вода. За мен това не е нормално, да знаеш че йената ще роди всеки момент и ти пак да се натискаш да досаждаш. Но тези хора са ми вече познати - свекърва ми е дебил отвсякъде. Учудвам се как е възможно да знаеш че една жена е бременна и да се опитваш да внасяш някакъв допълнителен дискомфорт. Може ли да звъни по телефона в 23:30 или по-късно. Абсолютна липса на такт. Или като се обади казва "Добър ден / вечер, може ли Ивайло?" Сякаш не знае с кого разговаря.
Съжалявам, че се отплеснах, но се ядосах искрено на онази леля с внучето.
От два дни долу ходилата са ми като свински крачета, ужасно е. Все едно са ми изтръпнали постоянно.  smile3516 newsm61 и  не помага вече нищо. Дори студената вода.  smile3538
Иначе малкото бебче си е наред, бута и  мърда постоянно.
Пазете се в тези горещини. Лек ден на всички и целувки за коремчетата  love001

# 132
  • София
Честити бебчета на ММария и Нана   bouquet
Май вече всяка седмица по няколко ще имаме - много радостно

Честито прибиране и на Вал Стеф
На всички именници от вчера - честит имен ден
 smile3525
На всички мами с нови придобивки честито

Кабив - стискам палци за мъжа ти всичко да е наред и по-бързо да го изпишат за да сте заедно по-скоро.

За изписването - в момента съм на вълна че искам само съпруга ми да дойде да ме вземе и да се приберем, съвсем не искам дори и роднини, какво толкова - може би вкъщи само най близките - нашите, техните и толкова....но мисля, че толкова ще сме уморени, че едва ли ще ни е до хора. Ама това е сега, като дойде ще го мисля.....

# 133
Здравейте и от мен момичета JoyКайли,честито за изпита Hug.
Spinki и аз не съм спала цял нощ,вече от една седмица имам адски болки в таза и кръста и накъдето и да се обърна не се получава/през нощта обикалям стаите като сомнамбул/ Mr. GreenМоето пъпче също е щръкнало,като копче newsm03.Относно изписването искам само мъжа ми додйде да вземе и да се приберем /е може също и майка ми и баща ми,но в никакъв случай неискам много народ/.Днес и аз успях да изпера дрешките,сега ми остана да ги изгладя,но чакам малко да се разхлади,че ще пукна от жега newsm47.А момичета Вие как сте със сладоледа?-аз го ям като за световно,всеки ден почти по кутия,вече ме е срам,ама немога да се спра Weary.
Това е засега от мен,приятна почивка и стойте на хладно Hug

# 134
Добро утро момичета,
Аз се излюпих преди час, проичетох какво сте изписали, взех един студен душ и сядам да пиша Simple Smile
bebon , с хорския егоизъм и простотия няма смисъл да се бориш. Просто кажи на свекърва ти, да првдупреди въпросната "дама" , че ще раждаш и нямаш никакво желание да обикаляш гости. Освен това предполагам , че свеки ти е на ясно със състоянието ти и би трябвало да я отреже без дори да й мигне окото.

Момичета, вие какви матрачета купихте? Мен ми предстои във събота да ко купя най - на края и много се чудя.. от кокос, от дунапрен или от друго? Моля посъветвайте ме Simple Smile

Kaili Честито ти судентство. Само шестички в книжката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт