Парфюмни размисли и страсти - 234

• 55 321
  • 723
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Разбирам. Затова съм уточнила, че за мен и на моята кожа не е точно в категорията сладък. Най- добре е да пробва, да Simple Smile

# 361
  • София
За мен най-морски е:

# 362
Нова съм в темата и по принцип рядко пиша във форума. Тук има доста парфюмни маняци ветерани, някой поръчвал ли е от сайта на Etat Libre d'Orange https://www.etatlibredorange.com/en/ ? Влязла ми е муха в главата т.е. две мухи 500 YEARS и Spice must flow. Особено втория, фенове на "Дюн" на Франк Хърбърт ще ме разберат.
Дааа, разбрахме. Къде ме върна...Hug
За съжаление не познавам тези аромати. Вторият вдъхновен ли е от “Дюн” и прословутата подправка или е съвпадение?

Аромат на море е Amalfi Sunray от серията на Zara и Jo Loves (Malone). Много красив и прохладен, а и бюджетен. Vetiver Pamplemousse също е много изваян и фин летен красавец.
Изобщо цялата серия е на ниво, много пипнати и красиви аромати, нищо общо със сиропения и посредствен мейнстрийм, който ни залива отвсякъде.
Фаворит ми е Tubereuse Noire, (който харесва Joyeuse Tubereuse Guerlain знае какво да очаква и тук), но  абсолютно всички заслужават тест.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 22:26 от Анонимен

# 363
Макадамиа, разликата е голяма,  носят общ дух, но амбъра е по - топъл, ванилов, подправков някак. Аз го усещам по - ежедневен. Писала съм вече, че се разви изключително кошмарно на моя приятелка и трябва да се пробва на кожа. Най - любим ми е Eau des Merveilles, голямата ми дъщеря го носи днес и в студ е прекрасен.
  Най - любимите ми морски са:
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Oud-Min-rale-45192.html и
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Beach-Hut-Woman-46937.html - трябва да се пробват, тъй като не се харесват от всеки. Присъединявам се към препоръката за Aqva Divina - спрян е, но се намира на добра цена и за мен е страхотен парфюм.

# 364
  • София
macadamia, различават се Elixir и L'Ambre des Merveilles. Първият е по-сух, по-дървесен и по-остър, а не така мек като L'Ambre. В Elixir обожавам ароматът на захаросани портокалови корички и карамел. Heart Eyes Бих го определила като унисекс аромат.

# 365
  • Бургас
Здравейте,
влюбих се в един ароматизатор за помещение Sad От фирмата доставчик казаха, че мирише на известен парфюм, но не можаха да го назоват.. Дали вие бихте могли да го разпознаете по ароматната пирамида или да ме насочите как да го издиря?
Скрит текст:

# 366
  • София
Трудно се гадае по пирамида, но се хващам за лавандулата и предлагам да отидеш да подушиш Мон Герлен.

# 367
На коя марка е ? На повечето пише кои парфюми имитират.

# 368
  • Бургас
Pathos на Scent+.
Мон Герлен не е.

# 369
  • София
AnaisAnais и Oscar de la Renta имат подобна пирамида, но доста по- богата.
Не мисля, че имитира конкретен парфюм. Макар че звучи като нескопосан превод. 

Розово дърво cherry tree/blossom ли трябва да е...

# 370
  • The Evergreen State
vessita от къде извади тая пирамида?

# 371
  • Бургас
Пирамидата е от сайта им scentplus.bg
Инъче ароматът е плътен, в руските сайтове го препоръчват за ароматизиране най-вече на мъжки клубове. Правя лека асоциация с vanilla tobacco на Tom Ford, но с привкус на роза.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 14:48 от vessita

# 372
  • The Evergreen State
Нямам идея колко описателна е въпросната пирамида. Лавандула и роза не съм срещала в комбинация аз. Дай насоки, лавандулата усети ли я или не? Розово-дървесен аромат ли е? Ако да се сещам за Мис Диор.

розово дърво предполагам е rosewood което е вид голямо дърво (няма общо с розата като аромат)

Сега видях че си писала, може да потърсиш по ноти във фрагрантика да видиш какви предложения ще ти даде за розово-дървесни аромати и което успееш да намериш - тествай, успех.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 15:01 от Athena

# 373
  • София
Ао опише аромата, ще е полезно. На мен ми стана много любопитно, тъй като няма такава пирамида 1:1 с посочената.

Сегя видях,че си писала за мъжки клубове. Arabian Wood Tom Ford? Но пак не са 1:1 с описаната пирамида.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 15:06 от The Catcher in the Rye

# 374
И аз не го открих, може да питате във фирмата направо.

Общи условия

Активация на акаунт