Парфюмни размисли и страсти - 234

• 54 681
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
Не се бях сетила за Фрагрантика, благодаря Simple Smile Ако го открия ще споделя, определено си заслужава вниманието, ако такъв парфюм въобще съществува

# 376
И аз съм в подобна ситуация - подариха ми свещ, в пирамидата на аромата има смокиня, кокосово мляко, смокинови листа и ванилия. Открих само този парфюм - Comptoir Sud Pacifique Coco Figue, но четох неособено добри отзиви в предните теми за марката. Disappointed

# 377
  • Бургас
Аз ще ви досадя още малко с надеждата някой да се е сблъсквал с този ароматизатор Simple Smile Намерих едно доста по-различно описание на пирамидата (на руски е)
Скрит текст:

# 378
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Amouage-Lyric-Woman-4623.html малко и на това докарва като пирамида.

# 379
  • София
Това, че са ти казали, че е с аромат на известен парфюм, не значи, че е така.

# 380
И аз залагам на Arabian Wood на Tom Ford, има съвсем леко разминаване в пирамидата, но пък и си подушила нещо фордовско в него.

# 381
  • София
Като видях картинката, най-първосигнално ми изплува Амор Амор на Кашарел.

# 382
  • София
Да, но на едно място пишеше, че е мъжествен. Laughing

# 383
По-скоро е имитация на мъжки аромат, не на дамски. Нотките едва ли се покриват напълно.
Ето в тези има подобни нотки, но как миришат наистина не се знае:
https://www.fragrantica.com/perfume/Davidoff/Zino-Davidoff-590.html
fragrantica.com/perfume/Gianfranco-Ferre/GFF-Uomo-9446.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Alfred-Dunhill/D-13169.html
Ако кажеш коя нотка се усеща, какво доминира като мирис, иначе така няма да стане. Остави какво пише, то всичко може да се напише като нота. Simple Smile

# 384
  • София
Тъй като реших да поръчвам след НГ (познати аромати), разбира се се зачетох в темите и ми се прииска да намеря нещо новичко, изпълващо пространствата. Да припомня вкуса си- обичам силно белоцветни, несладскарко ванилени мощни и нахални парфюми. Не харесвам ла ви, мон, линтерди, олимпеа, обувката и всичко от този род (за мен са от една порода, почитателите им, не ме бийте). За съжаление с нито един от притежаваните от мен (примерно Poeme, Alien, Ange ou Demon, London, хипнотичната, Инсоленс), спрягани за много силни, нямам усещането, че се случва това, което споменах.

Зачетох се в описанията на Бърбъри блек, oud bouquet, но не се сещам за други с подобни отзиви. И ще ми бъде драго да чуя предложения, които да пробвам. Монталите нещо не ми допаднаха. Или са накъртващо сладки, или има мъжка нотка в тях. Гучи Блум май има потенциал върху мен, но има една нотка, която леко ме дразни. Шипри харесвам, но без многo алдехиди- ароматикс ми е смърт. Слонът на Кензо пък ми е много подправков, не харесвам карамфил като подправка. Черната орхидея ми предизвиква позиви, тъй че и тя отпада.

Много ми се иска да намеря поне един парфюм, с който да имам това свойство Laughing

# 385
Кечи, мисля, че на теб ще ти допадне този белоцветен бомбаж. Изпълва стаи, да знаеш: https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/S-T-Dupont-Blanc-982.html
При мен е прекрасна тубероза, но изфъсках 1 бутилче и съм почивка. На моменти може да те заболи глава от него, толкова е силна туберозата. Но е креместо флорален, не е типичен флорал. С него съм получавала въпроси с какво съм само от 2 фъса. Мисля, че се намира все още тук-там онлайн.

Ако ти се носи роза, ванилия, уд, пробвай и златната серия на Dupont. На мен Pure Bloom S.T. Dupont много, ама много ми хареса: https://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/Pure-Bloom-55622.html
Допълвам се: от няколко дни нося поръчания по описанието на Дийтрон Afnan Mirsaal with Love – на мен много ми харесва, но половинът ми прави забележки, че е твърде силен. Top notes:
Jasmine, Caramel
Middle notes:
Saffron, Patchouli
Base notes:
Amber, Musk.

Последна редакция: пт, 27 дек 2019, 20:16 от Базила

# 386
  • София
Ей да, подсети ме за златната серия на Dupont, мерси! Не съм ги пробвала Kissing Heart
А другия винаги съм го подминавала, интересно. Защо тук- таме. Да не е спрян. Не искам спрени, че ако вземе много да ми хареса, ще го оплаквам две годин'. Joy

# 387
Не знам, но е старо издание. Оле, в Нотино го има без пари, чак се чудя дали да не поръчам, но ме е срам, че съм преразход този месец. От златната серия има страхотни попадения и са излъчващи, шлейфови.

# 388
  • София
В Дъглас или в БЗ бяха? Оше утре отивам. Тъкмо съм хремава. Joy Ще търся нещото, което ще надвие запушения ми нос. Но ако другите се сещате, също ще ми е интересно да чуя, разбира се. Ръбат ууд не знам дали ми се носи, но съм сигурна, че в Ланком-а е прелят добре, затова му хвърлих око.

# 389
Ланкомът е велик парфюм, но са рози, не точно уд.

Общи условия

Активация на акаунт